Review Stip-T – Betaalbaar Boekhouden voor het MKB

logo stip-t

Beoordeling

J. van Beek op 4
Website aanbiederNiets is zo vervelend als het voeren van de boekhouding meer tijd in beslag neemt dan de geplande uren. Als ondernemer wilt u namelijk beschikken over een boekhoudprogramma waarmee snel te werken valt en waar u geen boekhoudwonder voor dient te zijn. Stip-T is een boekhoudprogramma dat aan deze eisen kan voldoen en daarom voor ons voldoende houvast om een review te doen.

Abonnementsprijzen Stip-T

Het boekhoudprogramma Stip-T is alleen leverbaar in desktopvorm, dat wil zeggen dat u het programma dient te downloaden waarna het geïnstalleerd dient te worden op uw computer (Windows of Mac OSX).

Om Stip-T te kunnen gebruiken dient u een jaarlicentie aan te schaffen voor € 230,00 per jaar. Een jaarlicentie geeft u recht op beheer van vijf administraties en beroep op support is inbegrepen. Heeft u een boekhouder of accountant, deze kan uw administratie gratis benaderen. Aan het aantal gebruikers is er geen maximum verbonden. Indien gewenst kunt u het Stip-T abonnement met 5 extra administraties uitbreiden.

Het is mogelijk om het programman gratis uit te proberen voor twee maanden. Heeft u in deze periode support nodig, u kunt dan een supportticket aanschaffen voor € 15,00. Alle genoemde prijzen zijn exclusief btw.

De gebruikerslicentie kunt u na afloop van een jaar verlengen of indien u geen gebruik meer wilt maken, de overeenkomst beëindigen. Wanneer u ervoor kiest om te stoppen met Stip-T, dan is het mogelijk om de boekhouding per boekjaar op te slaan in een auditfile. Op deze wijze heeft u nog altijd de beschikking over de cijfers mocht dat nodig zijn.

Modern boekhoudprogramma

Stip-T is een boekhoudprogramma dat toekomstgericht is. Het programma is ingesteld op RGS wat staat voor Referentie Grootboekschema. De functionaliteiten van het grootboekschema kunnen dus volgens dit standaard worden ingericht. Tevens is het mogelijk om facturen te verwerken middels SimplerInvoicing en kan er gebruik worden gemaakt van PDF en UBL als formaat om op te slaan. Wat betreft de aangifte BTW, deze kunt u elektronisch versturen.

Stip-T biedt u het gebruiksgemak van een desktopprogramma met het grote voordeel dat data in de cloud wordt bewaard. Op deze wijze kunt u overal en altijd de boekhouding doen en hoeft u zich geen zorgen te maken over backups. Ook aan het registeren van de uren is er gedacht. Samen met de facturatie wordt er gebruikgemaakt van TimeWriter, een simpel maar compleet systeem om dit deel van de administratie vlekkeloos in orde te maken.

Boekhoudpakket en koppelingen

Handmatig bankafschriften of facturen verwerken komt u niet tegen als u met Stip-T aan de slag gaat. U kunt betreffende documenten importeren of slepen naar de applicatie zodat alles netjes in de boekhouding wordt verwerkt.

Het is ook mogelijk om Stip-T te benaderen middels uw mobiel. Door de juiste app te downloaden (Android of iOS) heeft u zo de beschikking over deze mogelijkheid.

Stip-T in de Praktijk

Wanneer u Stip-T voor het eerst opstart dient u de licentiegegevens in te voeren. Wilt u het product eerst evalueren, dan kunt u in hetzelfde scherm daar een verzoek voor doen. De licentie wordt geactiveerd middels uw e-mail.

abonnement stipt

Eenmaal opgestart komt de openingsbalans tevoorschijn. Wilt u eerst de meest belangrijke cijfers bekijken, door te klikken op “Dashboard” is dat mogelijk.

login stipt

Stel u wilt een administratie aanmaken, dan gaat dat als volgt in zijn werk. U dient eerst te kiezen voor “Bestand” waarna u klikt op “Nieuwe administratie”.

administratie met Stip-t

Hier heeft u de keuze om een bestaande of een geheel nieuwe administratie aan te maken. In ons geval kiezen wij voor een nieuwe administratie, dus geven we een naam op. Belangrijk hier is ook dat u aangeeft wat voor rekeningschema u wilt gebruiken. U heeft de keuze uit “Vennootschap” of “zzp’er”. Daarna klikt u op “volgende” en klik dan op “Nieuwe administratie aanmaken’. Wanneer het proces is afgerond, wordt de aangemaakte administratie automatisch geopend waarna u kunt beginnen met boekhouden.

Wat betreft backups, deze worden automatisch gemaakt, u hoeft hiervoor niets te doen. Stip-T bewaart uiteindelijk van elke administratie vijf backups.

Conclusie

Stip-T is een gebruiksvriendelijke boekhoudprogramma. De opzet is simpel maar dat wil niet zeggen dat de mogelijkheden beperkt zijn. Het programma doet precies wat u ervan verwacht en de te verrichten handelingen spreken voor zich. De user interface is hier en daar nog wel in het Engels, maar dat zal op termijn waarschijnlijk worden opgelost.

Support is beschikbaar in de vorm van on- en offline documentatie en video’s. Het laatste is wel wat beperkt. Als gebruiker kunt u ook gratis gebruikmaken van de helpdesk.

Bent u een groot aanhanger van desktopapplicaties, met Stip-T beschikt u over een volwassen boekhoudprogramma. Het enige dat de pret wat kan onderdrukken is de prijs, voor de rest krijgt het programma een mooie voldoende van ons.

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Stip-T
Onze beoordeling
41star1star1star1stargray

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *