Silvasoft eenvoudig boekhouden zoals het bedoelt is.

silvasoft logo review

Beoordeling

J. van Beek op 5
Website aanbieder

Deze keer zoomen we in op het boekhoudpakket van Silvasoft. We behandelen de werking van het programma, de voor en nadelen, het onderwerp factureren en uiteindelijk zullen we ons oordeel over het boekhoudpakket van Silvasoft geven.

Werking van het programma

Wat ons als eerste opvalt is de eenvoudige werking van het pakket. Dit maakt het voor iedereen simpel om te starten zelfs als je nog helemaal geen ervaring hebt met dergelijke pakketten. Voor mensen die toch meer informatie nodig hebben is er de video uitleg om meer duidelijkheid te krijgen over hoe Silversoft precies werkt en is er de feedback functie.

Je kunt zelf makkelijk instellen welke modules je wel en niet aan je pakket wil toevoegen. Daarnaast zijn er dashboards die je de mogelijkheid geven om precies die informatie zichtbaar te maken die jij wil zien. We zijn te spreken over de gratis proefperiode die wordt aangeboden. Op deze manier kun je in alle rust bepalen of Silvasoft de juiste ondersteuning biedt aan jouw bedrijfsvoering.

Met dit online boekhoudprogramma kan je heel eenvoudig je btw-aangifte voorbereiden en rechtstreeks vanuit het programma doorsturen naar de belastingdienst. Na ingave van bonnetjes, facturen en andere gegevens, staat de aangifte automatisch voor je klaar. Je ziet direct wat je aan btw moet betalen of terugkrijgen.

Welke koppelingen heeft Silvasoft

Silavosoft heeft koppelingsmogelijkheden met onder andere Magento, WordPress, bol.com, mijnwebwinkel, OpenCart, Shopify, Lightspeed en CCV shop. Als er geen koppeling mogelijkheid aanwezig is kan natuurlijk nog altijd de importfunctie gehanteerd worden.

De voordelen van Silvasoft

Gebruik maken van het boekhoudpakket van Silvasoft heeft genoeg voordelen. Zo vinden we de gebruiksvriendelijkheid een absoluut pluspunt. Zeker wanneer we dit afzetten tegen de prijs kunnen we niets anders concluderen dan dat Silvasoft een prima pakket biedt aan mensen die nog geen ervaring hebben met een boekhoudpakket. Ook de toegankelijkheid is uitstekend.

Andere opties die in het voordeel van Silvasoft uitpakken zijn de mail en herken functie waarmee bonnetjes en andere financiële overzichten zoals bankafschriften makkelijk geïmporteerd kunnen worden. Tevens is ook de mobiele app een belangrijke toevoeging evenals de meekijkfunctie voor boekhouders.

De klantenservice is ook een absoluut pluspunt net zoals de goede en volledige communicatie rondom nieuwe functionaliteiten en andere relevante nieuwsitems. Tenslotte willen we ook de BTW aangifte benoemen die automatisch berekend en en doorgestuurd wordt naar de belastingdienst. Een andere pre is de gratis overstapservice die geboden wordt indien je gebruik wenst te maken van dit boekhoudpakket.

De nadelen van Silvasoft

Een van de nadelen van Silvasoft is de beperking dat indien een gebruiker een specifiek artikel bij meerdere leveranciers besteld het niet mogelijk is om meerdere leveranciers aan een artikel toe te voegen.

Een ander nadeel is het ontbreken van de ideal link functie op de facturen. Hoewel Silvasoft aangeeft hieraan te werken is deze tot op heden nog niet aan de functionaliteiten van de bedrijfssoftware toegevoegd.

Ook kunnen we ons voorstellen dat het ontbreken van de jaarrekening een gemis is voor sommige. Jaarrekeningen worden vaak door een boekhouder gemaakt met een dergelijke functie hoeft een boekhouder de jaarrekening alleen nog maar te controleren wat tijd en dus geld kost.

Wat is de prijs van Silvasoft?

De prijs die je betaald voor het gebruik van Silvasoft hangt af van de modules en functionaliteiten waar je als gebruiker voor kiest. De functionaliteiten die gekozen kunnen worden zijn:

  • Boekhouden (9,95)
  • Sales (4,95)
  • Urenregistratie (3,95)
  • Relatiebeheer (3,95)
  • Facturatie (5,95)
  • Productie en voorraadbeheer (4,95)
  • Personeelsmanagement (3,95)
  • Offerte en orders (4,95)
  • Projectmanagement (4,95)
  • Taken en agenda (3,95)

De functies taken en agenda en CRM krijg je er afhankelijk van de gekozen opties bijna altijd gratis bij. In het geval een een klant de optie voor een extra gebruiker wil lichten dan ontvangt deze direct automatisch 20 % korting. Voor gebruiker 1 kan een andere samenstelling van modules worden gemaakt.

Een andere extra optie die Silvasoft biedt is een aangepast prijsmodel voor boekhouders en accountants. Deze beroepsgroepen kunnen bestaande Silvasoft accounts zonder kosten koppelen aan het eigen account waardoor ze eenvoudige inzage in de financiële huishouding van hun klanten hebben. Indien je niet langer gebruik wenst te maken van het boekhoudprogramma Silvasoft dan is de overeenkomst op ieder gewenst moment op te zeggen.

Factureren

Je bent bij Silvasoft onbeperkt in staat om facturen, betalingsherinneringen en aanmaningen te sturen. Daarnaast kun je factureren in de huisstijl die past bij je bedrijf. Eventueel heb jezelf de mogelijkheid om een stijl aan te passen aan een specifieke klant.

Tevens kun je een eigen aanmaning structuur integreren met Silversoft evenals het toevoegen van incassokosten. De stand van zaken wordt in een oogopslag weergegeven in het daarvoor bestemde dashboard.

Beoordeling Silvasoft

Door ons wordt Silvasoft met een goed beoordeeld. Het is een voordelig boekhoudprogramma dat ook nog eens makkelijk in gebruik is. Beginnende gebruikers zijn vrij snel up to speed. Dit boekhoudprogramma biedt meerdere functionaliteiten waaronder zelfs HRM en CRM.

Daarnaast is de klantenservice een heel sterk punt. Ze zijn erg behulpzaam en ze schakelen ook nog eens snel om een probleem op te lossen of om aan de wensen van de gebruiker tegemoet te komen.

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *