Review: boekhouden voor starters en bestaande ondernemers met Fenna

fenna logo review

Beoordeling

fEnna J. van Beek op 5
Website aanbieder

fENNA is een van de nieuwste boekhoudprogramma’s van Nederland. Het moet een ondernemer compleet kunnen ontzorgen. fENNA is ontwikkeld door twéé ondernemers Felix en Roeland, gedreven ondernemers die zelf een goede oplossing zochten voor hun administratie. In de review die gemaakt is, bespreken we wat de kosten zijn van boekhouden bij fENNA. Welke voordelen en nadelen er ten opzichte van andere boekhoudpakketten zijn. En wat het precies allemaal kost.

Op fENNA.nl krijg je een account, hiermee kun je inloggen en je gehele boekhouding managen. Wanneer je geen kennis hebt van een boekhouding bijhouden, dan kun je gemakkelijk door middel van de filmpjes dit leren. Of via de handleiding.

Hoe werkt het programma

fENNA werkt in zijn geheel online ofwel in de cloud. Je hoeft dus niks op te slaan op je computer of telefoon. Er wordt rekening gehouden met persoonlijke informatie door gegevens veilig op te slaan.

Fijn van dit boekhoudprogramma is dat je een compleet dashboard tot je beschikking hebt. Daarbij heb je altijd direct inzicht in je financiële cijfers. Je weet dus precies waar je te veel kosten maakt, of op welk vlak het juist goed gaat. Daarnaast kun je met de Twitter integratie direct vragen stellen, wanneer je echt ergens niet uitkomt.dashboard van fenna

Doormiddel van de gratis te downloaden app van fENNA kun je gemakkelijk al je bonnetjes en facturen opslaan. Zo kun je toekennen aan de juiste post en worden ze direct goed opgeslagen. Bij het compleet pakket, krijg je nadat je alle gegevens hebt ingevoerd direct een overzicht. Deze kun je bij je belastingaangifte automatisch doorzetten zonder alles handmatig aan te passen. Je krijgt direct een overzicht en weet dus zo wat je moet betalen.

Doormiddel van het inladen van de afschriften van je bank, worden de meeste bonnen direct gekoppeld aan je betalingen. Meestal dien je dan nog een paar kleine boekingen handmatig te doen.

Factureren met fENNA

Factureren met fENNA is eenvoudig en gratis. Maak een account aan en begin vanuit je dashboard. Je kunt op twee manieren een nieuwe factuur maken, vul eerst de gegevens in van de debiteur, onder contacten. Of maak vul direct de gegevens in van de nieuwe klant.factureren met fenna

Het facturatie systeem werkt eenvoudig en intuitiëf. Middels het overzicht kun je namelijk direct zien welke facturen nog open staan, welke al betaald zijn en welke geannuleerd zijn.fenna facturatie

De voordelen van fENNA

De voordelen van het compleet boekhoudpakket van fENNA kun je vooral vinden in de veelzijdigheid. Zo is het voor een ondernemer goed te gebruiken zonder veel kennis van administratie. Het is dus een volledig service, van offerte tot en met de belastingaangifte.

Na het opzetten van je boekhouding, wat tevens automatisch kan, wordt ook je gehele boekhouding zo veel mogelijk geautomatiseerd. Facturen worden direct gekoppeld aan de betalingen in je bankafschrift. Je hoeft dus niet meer na te denken over de factuur welke ook alweer bij welke betaling hoorde.

Kom je er na alle automatisering niet uit? Bekijk dan alle filmpjes, deze zorgen voor een makkelijke en duidelijk uitleg.

De nadelen van fENNA.nl

Op dit moment is er nog geen UBL factuur.

Er wordt nog gewerkt aan een API koppeling voor offertes, orders en facturen.

Wat kost boekhouden bij fENNA?

fEnna heeft een hele makkelijke en duidelijke prijstelling.

Je krijgt 3 maanden gratis boekhouden. Daarna betaal je voor het compleet pakket, 15 euro per maand.

Het pakket factureren is compleet gratis. En je kunt zoveel facturen sturen als je zelf wilt.

fENNA beoordeling

fEnna wordt door ons hoog beoordeelt, dit omdat het een goed uitgerust boekhoudprogramma is. Met een goede klantenservice en een eenvoudige handleiding.

Daarnaast is de software handig in gebruik, er is nagedacht over de plaatsing van alle buttons en hoe men zo gebruiksvriendelijk mogelijk om kan gaan ermee.

Na ons onderzoek bij andere websites, hebben we kunnen concluderen dat er niet veel negatieve reviews zijn over fENNA. Degene die er zijn worden goed opgepakt en klanten worden goed geholpen.

fENNA gratis proberen?

Gratis aanmelden

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
fENNA
Onze beoordeling
51star1star1star1star1star

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *