Review: iWebDevelopement boekhoudkoppeling, de makkelijkste koppeling tussen shop en boekhouding

iwebdevelopment logo review

Beoordeling

J. van Beek op 5
Website aanbieder

We duiken in iWebDevelopment deze keer. iWebDevelopment is een koppeling tussen je webwinkel en je boekhouding en levert passende maatwerkoplossingen voor vraagstukken op het gebied van synchronisaties en koppelingen. De verschillende boekhoudpakketten, platformen, de voor en de nadelen en de prijzen zullen we behandelen en uiteindelijk zullen we ons eindoordeel geven.

Werking van iWebDevelopment

Om een koppeling te kunnen maken tussen een boekhoudprogramma en een platform zal je wel moeten beschikken over een boekhoudprogramma waarvoor een koppeling vanuit iWebDevelopment wordt aangeboden. Daarnaast zul je ook een account bij een van de aangeboden platformen moeten hebben.

Om uiteindelijk het boekhoudprogramma en het platform met elkaar te kunnen koppelen zullen 6 stappen moeten worden doorlopen. 1) Abonnement, 2) Authenticatie 3) Uw administratie, 4) Shopgegevens, 5) Boekhouding, 6) Factuurgegevens.

Bij het kiezen van het abonnement moet je een keuze maken voor het specifieke boekhoudprogramma en het door jou gewenste SLA level. Tevens moet je aangeven of je hulp wil instellen bij de installatie of dat je hier geen gebruik van wil maken. Indien je geen ervaring hebt wordt automatisch de optie installatieservice aangevinkt. De eenmalige kosten hiervan zijn € 149.99. Nadat je telefoonnummer, email en naam en bedrijfsnaam hebt achtergelaten neemt iWebDevelopment binnen 48 uur contact met je op om de koppeling tot stand te brengen.

iwebdevelopment stappen

Voordelen

Het eerste voordeel wat we zien is dat een koppeling actief kan zijn binnen tien minuten en dat je als klant meteen aan de slag kunt. Dit vereist echter wel enige kennis. Iemand die dit voor het eerst doet heeft waarschijnlijk ondersteuning nodig.

Het tweede voordeel wat meteen opvalt is dat de informatie tussen de webwinkels en de boekhoudprogramma´s heel regelmatig (iedere vijf minuten) gesynchroniseerd wordt waardoor je gegevens altijd up to date zijn. Daarnaast is de data ook nog eens naar hoge standaarden beveiligd.

Een derde voordeel is de snelheid waarmee de koppelingen werken en het gemak wat iWebDevelopment biedt. Bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd en je hoeft niet langer handmatig gegevens in te voeren waardoor je meer tijd overhoud om waarde toe te voegen aan je klanten.

Overige voordelen zijn de hoeveelheid onderhoud die aan de koppelingen plaatsvindt en de regelmatige updates die worden uitgevoerd. Dit alles met oog op de kwaliteit van de gebruiker. iWebDevelopment is daarnaast naast de Nederlandse taalkeuze ook te verkrijgen in andere talen (Engels, Frans, Duits, Amerikaans en Spaans). Tenslotte kun je gebruik maken van de gratis uitprobeer optie om te kijken of iWebDevelopment aan je verwachtingen voldoet.

Nadelen

Het is niet eenvoudig om zelf de koppeling te installeren en te configureren. Dit kan als een nadeel worden gezien. Uiteraard biedt iWebDevelopment je hierbij wel ondersteuning door middel van de installatieservice.

Het tweede nadeel wat genoemd zou kunnen worden is dat alleen het boekhoudprogramma van exact je de mogelijkheid geeft om een combinatie maken met negen verschillende platformen. Indien je voor een van de andere platformen kiest kun je echter maar kiezen uit vijf webwinkels. Magento 1, shoptrader, Amazon, Lightspeed en mijnwebwinkel behoren dan niet tot de mogelijkheden.

Boekhoudpakketten

De boekhoudpakketten waar je door middel van iWebDevelopment een koppeling kan mee kan maken zijn:

 • Exact
 • Snelstart
 • Twinfield
 • Reeleezee

Naast de “Scan Herkenfunctie”, die automatisch foto’s via de app digitaliseren. Zorg de Mail Herkenfunctie ervoor dat je via de mail documenten kunt sturen en automatisch verwerken in de boekhouding. Daarnaast herkent deze automatisch bij welke boeking het document hoort. Dit is mede waardoor 90% bij e-Boekhouden geautomatiseerd is.

Platformen

De platformen/ webshops waarmee iWebDevelopment een koppeling kan maken zijn:
Woocommerce, Magento 2, Mijnwebwinkel, Shoptrader, Bol.com, Amazon, Magento, Lightspeed, Prestashop, Shopify, CCV Shop en Zendesk

Prijzen

iWebDevelopment werkt met verschillende abonnementen. Deze abonnementen zijn maandelijks opzegbaar. De kosten zijn transparant en er is geen sprake van verborgen kosten. De eerste 14 dagen wordt een koppeling gratis aangeboden en daarna wordt er maandelijks gefactureerd.

 • Financieel € 9,95
 • Facturen € 18,95
 • Handel € 23,95
 • Handel ERP € 29,95

Daarnaast zijn er nog 19 additionele modules die extra kosten met zich meebrengen. Deze zullen we hier nu echt buiten beschouwing laten.

De service level agreements kosten respectievelijk:

 • Brons: Gratis (ondersteuning binnen 72 uur)
 • Zilver: € 14.95 per maand (ondersteuning binnen 48 uur
 • Goud: € 39,95 per maand (ondersteuning binnen 24 uur)

iwebdevelopment prijzen

Beoordeling iWebDevelopment

We zijn zeer positief over de innovatieve oplossing die iWebDevelopment biedt. Je kunt kiezen uit diverse pakketten en indien nodig bij gebrek aan kennis helpen ze je goed op weg om de koppeling tussen het door jou gekozen boekhoudprogramma en het betreffende platform juist tot stand te laten komen. Ze reageren binnen de afgesproken termijn ten aanzien van de servicecontracten en werken continue met updates en verbeterslagen om jou als klant zo optimaal mogelijk van dienst te zijn. Daarnaast laten ze zien veel belang te hechten aan u privacy als klant door je data zo optimaal mogelijk te beveiligen. Cruciaal in een tijd waarin data doorslaggevend is en security een hot topic.

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *