Review DigiBTW – Eenvoudig en Goedkoop Boekhouden voor de ZZP’er


logo digibtw

Beoordeling

J. van Beek op 5
Website aanbiederHoe meer kosten u als ondernemer kunt besparen, des te meer voordeel het u oplevert. Nu kunt u op verschillende manieren zorgen dat de kosten gedrukt worden. Eén van de manieren is om de administratie zelf te doen, althans voor een groot deel, waardoor u niet fulltime een boekhouder nodig heeft. Met het programma DigiBTW is dat mogelijk.

Prijzen DigiBTW

U kunt op twee manieren gebruikmaken van DigiBTW. U kunt kiezen voor Facturatie of voor Compleet. Aan het gebruik van Facturatie zijn geen kosten verbonden. Wanneer u voor Compleet kiest, kost het slechts € 10,00 exclusief btw per maand. U heeft ook de optie om Compleet eerst voor één maand gratis uit te proberen.

Met het gratis pakket Facturatie kunt u het volgende:

 • Relaties beheren
 • Facturen maken
 • Kiezen voor een eigen lay-out
 • Facturen opslaan in pdf-formaat

Met Compleet is onder andere het volgende mogelijk:

 • Alle functionaliteiten van Facturatie zijn te gebruiken
 • Versturen van facturen per e-mail (als PDF)
 • Verwerking van kosten en bonnen
 • Bijhouden uren
 • Ritten registreren
 • Doen van de btw-aangifte
 • Inlezen bankgegevens
 • Overzichten (Balans, Winst- en Verlies, Kolommenbalans, etc.)

Aan het gebruik van het pakket Compleet zijn geen restricties verbonden. U mag zoveel boekingen doen als u maar wilt en hetzelfde geldt voor het maken van facturen.

Support

Heeft u vragen of hulp nodig met het programma, kunt u contact opnemen met support. U kunt gebruikmaken van een online contactformulier, een e-mail sturen , bellen (lokaal tarief) of u kunt de online handleiding raadplegen.

Gebruikmaken van DigiBTW houdt in dat alle verbindingen versleuteld zijn waardoor data niet te onderscheppen valt door derden. DigiBTW steunt op twee datacenters zodat online continuïteit altijd gewaarborgd is. Backups worden met regelmaat automatisch gemaakt en u kunt gegevens ook exporteren / downloaden om deze lokaal op te slaan indien u dat wenst.

Functionaliteiten

Heeft u een factuur gemaakt, dan is het ook mogelijk om deze op te slaan in pdf-formaat. Ook is het mogelijk om de factuur direct per e-mail te verzenden vanuit het systeem. Over het toewijzen van opeenvolgende factuurnummers hoeft u zich niet druk te maken, DigiBTW doet dat automatisch. Indien u dat wenst kunt u wel zelf de opmaak van de nummering aanpassen en een beginnummer instellen.

Professioneel overkomen bij de klant is van absolute noodzaak bij het doen van zaken. DigiBTW helpt hierbij ook een handje. U kunt namelijk gebruikmaken van de lay-out editor waardoor u een factuur geheel in eigen huisstijl kunt creëren. Zo kunt u posities wijzigen, kleuren veranderen, lettertypes wijzigen en een logo toevoegen.

Voor een gezonde bedrijfsvoering is het noodzakelijk dat klanten op tijd betalen. Handmatig bijhouden wie er wel en niet heeft betaald, is een zeer tijdrovende taak. Met DigiBTW wordt dit proces sterk vereenvoudigd. U kunt namelijk op simpele wijze zien of een factuur wel of niet is betaald waarna u direct actie kunt ondernemen.

Btw-aangifte, uren en ritten

Met DigiBTW is het doen van de btw-aangifte een fluitje van een cent. Het programma houdt namelijk automatisch rekening met alle gegevens die noodzakelijk zijn voor het doen van de btw-aangifte en extra’s zoals de KOR (Kleineondernemersregeling). U hoeft dus niet per factuur zelf de btw eruit te halen, te noteren in een spreadsheet en daarna de saldi te berekenen zodat u deze op de juiste plekken in de aangifte kunt invullen. DigiBTW doet alles automatisch en wanneer het tijdvak is aangebroken, is een simpele klik voldoende om de aangifte elektronisch in te dienen bij de Belastingdienst.

Werkt u op uurbasis, dan kunt u met DigiBTW ook alle gewerkte uren registeren en toewijzen aan een klant/project en voorzien van een omschrijving. Op basis van de uren kunt u vervolgens eenvoudig een factuur aanmaken en het uurtarief ingeven.

Maakt u gebruik van een leaseauto of gebruikt u uw eigen auto voor de onderneming. Het noteren van het aantal gereden kilometers is van groot belang inzake de bijtelling en het verantwoorden van kosten. DigiBTW stelt u in staat om uw ritten te registreren zodat u over de totalen beschikt die nodig zijn voor de aangifte inkomstenbelasting en de boekhouding. Wanneer u kilometers registreert, berekent DigiBTW automatisch de kosten en boekt deze voor u in.

Praktijk

Gaat u voor het eerst werken met DigiBTW, dan dient u eerst in te loggen waarna u een scherm krijgt te zien waarin de stappen staan aangegeven die u moet volgen.
digibtw

Nadat u het scherm heeft doorlopen en u wilt bijvoorbeeld de kosten verwerken, dan kiest u in het linkermenu voor “Kosten” waarna u op “Nieuw” dient te klikken.
kosten digibtw

In het scherm dat tevoorschijn komt kunt u de relevante gegevens met betrekking tot de inkoop invoeren. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit: datum, factuurnummer, btw-percentage en grootboekrekening.

Wanneer alle gegevens zijn ingevoerd klikt u op “Opslaan” en de kosten zijn verwerkt in de administratie. Simpel en snel.

Conclusie

DigiBTW is een eenvoudig te gebruiken boekhoudprogramma. Voor een zzp’er biedt het de noodzakelijke functionaliteiten die nodig zijn om de boekhouding zelf te kunnen doen. Het is met name handig dat de btw-aangifte automatisch wordt gegenereerd en dat u deze direct kunt versturen. Tevens is er een (optionele) mogelijkheid voor de aangifte inkomstenbelasting.

Wilt u weinig complexiteit inzake het doen van de boekhouding, met DigiBTW is dat mogelijk.
Bovendien is het erg voordelig, compleet voor slechts 10 euro per maand, zonder beperkingen en het is maandelijks op te zeggen.

DigiBTW 30 dagen gratis proberen?

Aanmelden 30 dagen proberen

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *