Review: Online boekhouden met Acumulus, onze ervaring

acumulus review

Beoordeling

Acumulus J. van Beek op 4
Website aanbieder

Acumulus is een uitstekend doch eenvoudig administratiepakket voor de zzp’er en MKB’er. Door het eenvoudige taalgebruik is het voor iemand die start met zijn administratie net een stukje eenvoudiger. De software draait net zoals de meeste boekhoudprogramma’s online in de cloud. Daardoor heb je altijd en overal toegang tot je eigen online administratie.

De kosten van Acumulus zijn ook duidelijk gericht op de zzp’er of MKB’er met een prijs van 9,95 per maand is dat goedkoop te noemen. Daarbij verzorgt Acumulus ook het opstellen van de BTW aangifte.

Het groto pluspunt van Acumulus is dat het rekening houd met de actuele regelgeving. Op het moment dat je een boeking doet voor bijvoorbeeld je GSM. Dan rekent Acumulus direct door met een eventueel prive gebruik van de telefoon.

Acumulus Dashboard

Het eerste scherm wat je krijgt na het inloggen bij Acumulus is een handig dashboard dat een duidelijk overzicht geeft over: openstaande crediteuren en debiteuren, banksaldo en herinneringen voor facturen die nog niet betaald zijn.

Daarbij krijg je ook direct 3 opties. Namelijk om een nieuwe factuur of offerte op te nemen in je administratie. Een nieuwe uitgave te boeken, of om je prive-boekingen bij te werken.

BTW, afschrijven en relaties en de IB-aangifte

In tegenstelling tot andere boekhoudprogramma’s kan Acumulus direct en zonder problemen overweg met boekingen met een afwijkend BTW tarief (buiten de EU).

Ook het verwerken van een afschrijving is eenvoudig in Acumulus, door het opgeven van de afschrijvingsduur en de restwaarde wordt de afschrijving automatisch ingesteld. Daar heb je zelf verder geen omkijken meer naar.

Door de relatie functie in Acumulus kun je direct zien wat inkomsten en eventueel uitgave per klant / relatie zijn. Zo kun je snel en duidelijk een overzicht krijgen van de omzet of kosten.

Aan het einde van het jaar is een IB-aangifte eenvoudig gemaakt met Acumulus. Door een export naar een Word document krijg een duidelijk IB-aangifte op papier.

Nadelen van Acumulus

Wie graag altijd een actueel overzicht wil hebben van zijn administratie zal daarvoor moeten inloggen op de website. Een native app met een dashboard is nog niet beschikbaar.

Geen scan en herken functie. Voor bedrijven die veel met papieren bonnen te maken hebben kan dit een groot gemis zijn. Dit moet handmatig gebeuren en kan niet door een computer gescand en verwerkt worden.

Geen ondersteuning voor andere valuta. Acumulus kent alleen de euro, wie dus veel met buiteland werkt kan beter kijken naar het pakket van Exact Online met de Valuta module.

Onze ervaring met het gebruiksgemak van Acumulus

Bij het gebruik van Acumulus valt direct de handige en logische indeling van alle functies op. Daardoor ben je niet veel tijd kwijt met zoeken naar een functie maar kun je alles vinden waar je dit verwacht. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Reeleezee waar je in het begin even moet wennen door de mappen structuur (die overigen ook goed werkt als je dit door hebt).

Pluspunten Acumulus

 • Uitstekende en duidelijke indeling van functies
 • Lage prijs van 9,95 per maand
 • Duidelijk bezig met de feedback die ze krijgen van het forum
 • Ideaal en duidelijk pakket voor de startende zzp’er en MKB’er door eenvoudig taalgebruik

Minpunten Acumulus

 • Soms werkt de software tijdelijk wat langzamer
 • Geen andere valuta
 • Geen scan en herken app

Acumulus 30 dagen gratis en vrijblijvend proberen?

Gratis proefaccount aanmaken

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Acumulus
Onze beoordeling
41star1star1star1stargray

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met Acumulus

 1. ZZPer

  Het lijkt mij een perfect pakket voor mij als startende ZZP’er. Een collega gebruikt en is er tevreden over. Ik ga voor de 30 dagen trial…

 2. Jannus

  Fijn programma, werking na 1 weken onder de knie. Is gelukkig ook niet prijzig zoals de rest. Jannus

 3. Bob van Bizen

  Acumulus is kwa prijs/kwaliteit verhouding een prima boekhoud pakket. Alles wat je nodig hebt zit er in simpel taalgebruik in. Er zijn enkele (hele kleine) puntjes die niet vlekkeloos werken maar dat maakt hun support helemaal goed. Ze nemen uitgebreid de tijd voor je en hun advies strekt zich vaak verder dan alleen “hoe het programma” werkt. Na mijn laatste telefoongesprek werd mijn vraag zelfs (kosteloos) doorgestuurd naar één van hun boekhouders! Na anderhalf jaar Acumulus ben ik nog steeds zeer tevreden.

 4. Keuning

  Ik gebruik al jaren Acumulus en ben enorm tevreden. Heb zelfs weleens op zondag uitgebreide telefonische hulp gehad. Ook worden er voortdurend verbeteringen aangebracht waardoor het nog makkelijker wordt. Nu nog die app met scanmogelijkheid, zodat ik alle bonnetjes snel kan invoeren en een methode om een foutje in gemaakte factuur voor het verzenden te verbeteren. Dan is het perfect.

 5. gerard

  graag zou ik willen weten wie er ervaring hebt met het inlezen van het oude boekhoud programma naar dit programma ik heb al gebeld maar is nog niet heel duidelijk.

 6. Fons Broos

  Ben sinds juni ZZPer en heb geen boekhoudprogramma, ik merk voor mezelf dat boekhouden niet echt mijn ding is. Daarom ben ik op zoek naar een “vriendelijke” boekhoudprogramma. Op dit moment heb ik bestaande facturen, kan dit programma ook bestaande facturen (2015) importeren?

 7. gerard van schaik

  Het laatste vroeg ik me ook af of je facturen kan importeren i.v.m overgang naar 2016 ik wil ook beginnen met dit programma… werk nu met snelstart.. en is erg duur voor hetgeen wat ik er mee moet doen..

 8. Maxim

  Inlezen van oud facturen in Acumulus werkt opzich wel als je ervaring hebt met dataimport en werken met CSV. Bij mij voor elke klant elke factuur heeft Acumulus een aparte relatie aangemaakt met dezelfde naam.
  Ik miste herkenning van bonnen en integratie met de bank. je moet veel leren voordat je tijd kan besparen. Ik heb jaar betaald maar ga naar andere pakket, die wat beter en mature is.
  Verder heb ik slechte ervaringen met boekhouders aangesloten aan Acumulus. Esther van Cijfers en Meer heeft mij drie keer belooft terug te bellen maar nooit van gehoord. Andere gekeken, dan doet de website niet. Kortom – amateurs.
  Acumulus trainingen zijn vol met mensen die ook zelf niet uit kunne komen.

  • Hallo Maxim,

   wat jammer dat je niet tevreden bent. Soms heeft het nog even tijd nodig om ergens aan te wennen. En soms voldoet iets niet aan je behoefte en is het beter om ergens anders voor te kiezen.
   Ik herinner me dat je aanwezig bent geweest bij een van de introductietrainingen en dat onze telefonische afspraak nadien door omstandigheden niet door kon gaan.
   Mocht je dit jaar nog met Acumulus werken en er alsnog hulp bij nodig hebben, trek dan gerust aan de bel. Ik heb je ook persoonlijk een mail gestuurd met dit aanbod en help je er graag mee.

   Warme groet, Esther

 9. Gerrit Aeilkema

  Ik werk er nu bijna 5 jaar mee. Kan niet anders zeggen dat ik het als een top-boekhoudprogramma ervaar. En de service is subliem snel. Aanrader!!!

 10. Marjolein

  Zeer tevreden over Acumulus, maar nu toch op zoek naar een andere pakket. Mijn administratie wordt complexer en dat kan ik onvoldoende kwijt in het programma. Een Interface met de bank zou mij inmiddels aardig wat uren werk schelen, maar die is er (nog?) niet. Daarnaast zit er een fout in de verwerking van de bijtelling voor een leaseauto. Mijn accountant is daar vorig jaar met hen in overleg over geweest, maar de doorrekening klopt nog altijd niet.
  Al met al absoluut een aanrader voor een beginnende zp’er zonder al te ingewikkelde boekhouding, maar ik ben inmiddels toe aan een volgende stap.
  Maar over het algemeen dik tevreden geweest!

 11. De bijtelling is een complexe berekening die Acumulus automatisch uitvoert. Indien er zaken zijn die anders geboekt dienen te worden omdat er bijzondere omstandigheden zijn, is dat geen probleem en helpen wij graag. Onze helpdesk geeft gratis boekhoudkundige ondersteuning inclusief alle aangiften.

 12. David van Gennep

  Ik heb nu een jaar met Acumulus gewerkt en stop er mee. Het programma is inderdaad simpel, goedkoop en effectief maar mijn boekhouder wordt er gek van omdat ze geen aanpassingen kan doen als ik een post verkeerd geboekt heb. Dat kost mij extra (dure) uren en dan is het veel goedkoper om een ander pakket te nemen. Onlangs een enorme factuur gestuurd naar een buitenlandse klant, hun BTW-nummer later toegevoegd maar dan past de factuur zich niet meer aan. Ook onhandig dat je geen Pro Forma factuur kan aanmaken. Een accountant die me onlangs moest adviseren heeft 2 uur gepuzzeld om een overzicht te krijgen van mijn eigen vermogen, niet gelukt en uiteindelijk met de hand uitgerekend. Dat soort dingen kost je uiteindelijk veel geld. Kortom, het zal nog een paar jaar duren voordat dit systeem helemaal op orde is.

 13. Wendy

  Het programma is op zich oke als je eenmaal goed ingewerkt bent , helaas is de klantenservice minder, als je ziek word zegt de een dat je een coulance regeling kan aanvragen maar zodra je dat doet kan het ineens niet en gaan ze over lijken… erg jammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *