Review: Yoursminc, lees onze ervaringen

yoursminc

Beoordeling

Yoursminc J. van Beek op 4
Website aanbiederIn deze review bespreken we de werking, voor- en nadelen en de kostprijs van het nieuwe online boekhoudprogramma van Yoursminc.

De internetapplicatie Yoursminc is een realisatie van Dutch Enterprise Management Systems. De oprichters van dit bedrijf hebben jarenlange ervaring op het vlak van financieel administratieve software. En dat laat zich ook blijken in het pakket. Het programma is echt op maat van ZZP’ers, dankzij de eenvoud die het uitstraalt. Alles wordt overzichtelijk weergegeven en is zeer gebruiksvriendelijk. Specifieke voorkennis van boekhouden is niet vereist, en net daarom is dit online pakket zo aantrekkelijk voor startende ondernemingen en ZZP’ers.

Werking van het programma

Yoursminc is een pakket dat van alle markten thuis is. Naast het voeren van een boekhouding (BTW-aangiften, dagboeken, grootboeken, rapportages, bankafschriften, enz.), kun je met Yoursminc ook bijvoorbeeld contacten of een kilometeradministratie bijhouden of verkoopfacturen en offertes opstellen.

Je vindt vrij snel zelf je weg terug in het Yoursminc pakket. Mocht je op een bepaald moment toch nog vragen hebben, kun je steeds terecht bij de support. Binnen de applicatie zelf kun je via een chatbox rechtstreeks met één van de medewerkers van Yoursminc contact opnemen. Daarnaast kun je uiteraard ook een mailtje sturen. Yoursminc contacteert je daarna zelf terug.

Op 18 januari 2014 werd een nieuwe release van Yoursminc uitgebracht. De interface werd daarbij uitgebreid en er werden enkele interessante nieuwe functionaliteiten toegevoegd.

Zo kun je nu bijvoorbeeld op de homepage van Yoursminc je eigen dashboard raadplegen. Daarop vind je te allen tijde interessante informatie terug (zoals een overzicht van je maandelijkse uitgaven). Handig ook is dat je een detail van een factuur kunt bekijken, zonder dat je het bestand effectief hoeft te openen. Met de mouse pointer wijzen op het factuurdetail volstaat! In de nieuwe versie is het ook gemakkelijker geworden om een voettekst toe te voegen aan de factuur.

Ook de rapportagemodule werd in een nieuw jasje gestopt. De verschillende outputbestanden kun je voortaan ook opslaan in verschillende formaten (pdf, xls, enz.). En er zijn ook nieuwe rapportagedocumenten beschikbaar in de nieuwste versie van Yoursminc. Denk maar aan een ouderdomsbalans van de debiteuren of crediteuren, of een overzicht van de journaalposten per product.

Uiterst handig is de mogelijkheid om het onderscheid te maken tussen private (Privé) en beroepsmatige (Business) kostencategorieën. Je kunt in Yoursminc dus ook je privé kosten gaan bijhouden en dus ook op privé vlak je budget gaan bijhouden.

De voordelen van Yoursminc

Het grootste voordeel van Yoursminc is de eenvoud. Dat kwam eerder al uitgebreid aan bod. Maar het pakket heeft ook nog andere pluspunten.

Je kunt gebruik maken van een gratis proeflicentie om de online modules uit te testen. De werkwijze is vrij simpel. Gewoon aanmelden, en binnen de minuut kun je aan de slag! Yoursminc beschikt ook over een SSL-certificaat. De persoonlijke informatie die je in het pakket invoert, blijft bijgevolg in veilige handen. Je werkt altijd via een beveiligde verbinding en door middel van een versleuteld wachtwoord. Inloggen kan overal ter wereld. Het enige wat je daarvoor nodig hebt, is een internetverbinding. Ook tablets en smartphones zijn perfect compatibel met dit softwarepakket.

De klantenbeoordelingen spreken ook voor zich. Je vindt nagenoeg alleen maar positieve reacties van gebruikers. De gebruiksvriendelijkheid ligt dan ook hoog (ook op het vlak van feedback naar de gebruikers toe), en dat wordt duidelijk gewaardeerd!

De nadelen van Yoursminc

Toen Yoursminc nog maar net op de markt kwam, doken er al eens kinderziektes op bij het inloggen op het systeem. Al te vaak kreeg men een foutmelding halverwege het registratieproces. Maar laat dat nu net hetgeen zijn waar ze bij Yoursminc hard aan hebben gewerkt. In de laatste versie lijkt dit probleem dan ook volledig van de baan.

Wat is de prijs van Yoursminc?

Een proeflicentie is gratis. Daarvoor kun je tot vijf contacten kosteloos gaan bijhouden. Als je beslist om een licentie aan te schaffen, kun je Yoursminc ongelimiteerd gaan gebruiken. Daarvoor betaal je 9,75 euro per maand. Af en toe zijn er ook tijdelijke aanbiedingen aan voordelige tarieven. Hou deze dus zeker in het oog!

Eindoordeel

Yoursminc lijkt een interessant pakket voor starters en ZZP’ers. Met dit pakket regel je eenvoudig je eigen financiële administratie. Het programma biedt enorm veel mogelijkheden (facturatie, kilometeradministratie, relatiebeheer, automatisch incasso, periodieke facturen, gedetailleerde rapportages, enz.) en is helemaal niet duur. Als starter valt het dus zeker en vast te overwegen om in zee te gaan met deze online software. Als je gebruik maakt van de proeflicentie, doe je dit bovendien gratis!

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Yoursminc
Onze beoordeling
41star1star1star1stargray

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met Yoursminc

 1. Marijn

  WAARDELOOS PAKKET! Ik wil iedereen die overweegt om dit pakket te gaan gebruiken waarschuwen dit NIET te doen! Er zitten gigantische fouten in! Zo wordt de BTW van een gecrediteerde uitgave niet in vermindering gebracht maar gewoon opgeteld, er is mij meerdere keren overkomen dat een ingevoerde uitgave opeens als een door mij verzonden factuur ingevoerd stond en NIET meer te verwijderen was. Na meerdere mails, chats en telefoontjes is dit nog steeds niet opgelost. De support (als ze al bereikbaar zijn, 9 van de 10x niet het geval) beloven van alles om dit vervolgens niet te doen. De enige mail die je van ze krijgt zijn facturen en uitnodigingen voor hun loyaliteitsprogramma.
  Ik heb echt alleen maar gezeik met dit pakket, het is ronduit slecht en vooral onbetrouwbaar!

 2. Support Team Yoursminc

  Het is erg jammer te horen dat Marijn deze problemen heeft ervaren met het pakket, hetgeen wij zeer betreuren. Genoemde problemen zijn overigens al enige tijd geleden verholpen en treden niet meer op in het pakket. Verder herkennen wij ons niet in de geuite kritiek en zijn wij blij dat het pakket door veel ondernemers gebruikt wordt en ons positief beoordelen.

 3. Ervaren ondernemer

  Ik ben het volledig eens met de andere review. Het is ronduit een dramatisch en onbetrouwbaar pakket. Het BARST werkelijk van de bugs. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik bij ieder gebruik er weer een fout ontstond die middels een ticket pas dagen later weer hersteld werd. En elke keer als er weer een bug was wilden ze weer inloggen om samen de fout te bekijken. Dan kwamen ze er weer niet uit en moest ik maar screenshots sturen van het geheel. Daar heb je als ondernemer absoluut NIET de tijd voor of zin in. Het moet gewoon werken, punt.

  Het is daarnaast absoluut NIET gebruiksvriendelijk, ALLES werkt met omslachtige filters, traag en ook voor accountants is het werkelijk een drama om mee te werken. (lees: NIET mee te werken). Dit pakket kost je meer geld dan dat je het oplevert.

  Ook sjablonen, herinneringsprocedures en verwerken van facturen is ronduit dramatisch. De intenties zullen heus goed zijn van deze club maar dit product mist gewoon teveel van alles. Mijn advies: gooi het een jaar offline en bouwe het van de grond af aan opnieuw op met hulp van ervaren programmeurs die weten wat ondernemers eisen.

  Samengevat is het ergste nog wel dat het onbetrouwbaar is en vol bugs zit waardoor je er niet van op aan kunt en je het veel, heel veel tijd en frustratie kost. Nogmaals, de intentie zal goed zijn, maar dat is het dan ook.

 4. Jan

  Mee eens, zitten zeer ernstige fouten in dit systeem. Heeft ons al dagen gekost om het allemaal weer recht te trekken. Geeft absoluut geen vertrouwen. Gebruiken het inmiddels niet meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *