Review: Kan Twinfield online boekhoud gemak bieden?

Twinfield review

Beoordeling

Twinfield J. van Beek op 4
Website aanbieder

In deze review bespreken we de werking, voor- en nadelen en de kostprijs van het online softwarepakket van Twinfield.

Twinfield is marktleider in Europa op het gebied van online boekhouden. De firma maakt deel uit van Wolters Kluwer Tax & Accounting, die wereldwijd marktleider is in fiscale en boekhoudkundige diensten. Twinfield beweert dat ze rond het jaar 2001 als allereerste met online boekhouden zijn begonnen. Twinfield wenst zich niet alleen te profileren als de belangrijkste leverancier van online boekhoudsoftware. Dankzij hun jarenlange ervaring in de samenwerking met accountants en externe administratiekantoren worden ze ook steeds meer aanschouwd als een betrouwbare businesspartner die samen met je bouwt aan de duurzaamheid van je onderneming. Ze bieden een totaalconcept aan de klant. Niet alleen op vlak van boekhouding, maar Twinfield ondersteunt de klant ook in het vinden van de juiste en meest passende marketingstrategie.

Werking van het programma

Twinfield is een online boekhoudpakket dat startende ondernemers en ZZP’ers begeleidt bij de opvolging van betalingen, facturen en rapporteringen. Maar ook grotere organisaties zijn vaak geholpen met deze online software. Er bestaat ook een app voor de iPhone waarmee je vanop afstand de kilometer- en urenadministratie in jouw onderneming kunt bijhouden en updaten.

Deze online service ontwikkelt zelf een applicatie voor de boekhouding, maar is er zich terdege van bewust dat ze nood hebben aan specialisatie. Externe leveranciers beschikken daarom over de mogelijkheid om zich te verbinden met Twinfield en op die manier extra functionaliteiten toe te voegen. In vele gevallen is het ook mogelijk om jouw eigen bedrijfssoftware te koppelen aan het programma, al is dat in de praktijk niet altijd even gemakkelijk.

Twinfield is dus niet alleen marktleider, maar ook pionier op het gebied van online boekhouden. Ze hebben een speciale abonnementsvorm voor ZZP’ers gelanceerd: Twinfield Factureren. Een ZZP’er die zo’n abonnement lopen heeft, kan zijn facturen rechtstreeks in het professioneel boekhoudplatform opmaken.

Het programma op zich is gemakkelijk in gebruik. Men leert er als het ware intuïtief in werken. Voor startende ondernemers biedt Twinfield een online training voor boekhouden aan. Samen met een trainer van Twinfield leer je op die manier snel en efficiënt werken in het pakket, en vind je bijgevolg snel je weg doorheen het pakket. Net als een echte professional. Het programma wordt ook ondersteund door alternatieve browsers. Niet alleen gebruikers die steevast met Internet Explorer werken, maar ook degene die de voorkeur geven aan Google Chrome, Firefox, of zelfs Safiri of Opera, kunnen dus gebruik maken van het programma. Het type computer (Windows PC, Apple Mac, Ipad, enz.) maakt ook geen enkel verschil. Althans op papier. Verder in deze review komen we hier nog even op terug.

De voordelen van Twinfield

Twinfield is een aantrekkelijk en degelijk programma dat werd gecreëerd door financiële experts en dat beschikt over verschillende troeven.

De boekhoudkundige verwerking binnen het pakket wordt driemaandelijks gecertificeerd door EDP-auditors. Het kwaliteitsvol pakket beschikt ook over vele referenties in verschillende marksegmenten. Het programma laat je toe om efficiënt en snel te werken, en het heeft al bewezen veilig en betrouwbaar te zijn. Alle financiële informatie uit het pakket is onmiddellijk beschikbaar en raadpleegbaar, op ieder moment van de dag en overal. Het is niet nodig om software te installeren. Een internetbrowser en internetverbinding volstaan, omdat alle gegevens zich in de cloud bevinden. Dankzij de regelmatige updates beschik je steeds over de meest recente versie.

Dit boekhoudprogramma beschikt over een uitgebreide functionaliteit; niet alleen voor de boekhouding, maar ook voor urenregistratie, facturatie, kredietbeheer, rapporteringen, projectadministratie, enz. Het pakket kan worden geïntegreerd met meer dan 20 banken. Daardoor is het niet langer vereist om bankuittreksels of betalingen manueel over te typen. Men kan Twinfield ook met vrijwel iedere bestaande bedrijfsapplicatie koppelen of integreren. De firma beschikt dan ook over meer dan 100 partners in verschillende branches, waardoor er altijd wel een koppeling met de door jouw gewenste systemen bestaat. Ook een koppeling met webshops behoort trouwens tot de mogelijkheden.

Een ander voordeel van Twinfield is de toekomstgerichtheid. Ontwikkelaars van Twinfield onderzoeken dagelijks de allernieuwste ontwikkelingen op technisch gebied, en gaan daarbij steeds na hoe die kunnen worden geïntegreerd in de online applicatie van Twinfield. Zo blijft het programma zich voortdurend ontwikkelen en bieden ze altijd de meest recente en innovatieve versie aan. De prijs die je als ondernemer of ZZP’er voor Twinfield betaalt, is ook kristalhelder. Er zijn geen verborgen kosten, enkel een vast bedrag per maand. De prijsstelling is niet modulair opgebouwd en er worden geen extra kosten aangerekend voor bijvoorbeeld bijkomende webservices of bankkoppelingen.

Het programma wordt nu al door duizenden professionals gebruikt. Dat gaat van kleine, zelfstandige boekhouders tot de allergrootste accountantskantoren. Dit alleen al bewijst de kracht van Twinfield. Dit uitgebreid netwerk zorgt er bovendien ook voor dat er steeds online kan worden samengewerkt met de boekhouder. Terwijl de ondernemer dus bepaalde boekingen uitvoert, kan de externe boekhouder alle ingevoerde gegevens controleren en, indien nodig, corrigeren.

De nadelen van Twinfield

De ervaring van Twinfield kan soms ook in negatieve zin worden geïnterpreteerd. Omdat dit bedrijf al in 2001 startte met online boekhouden (een toch vrij complexe internetdienst), verloopt de complementariteit met alternatieve browsers (zoals Firefox of Google Chrome) niet altijd even vlekkeloos. Ervaren gebruikers klagen in die situaties vaak over de trage performance.

Een tweede, en misschien wel het meest nadrukkelijke, nadeel van Twinfield is ongetwijfeld de prijs. Hoewel deze transparant is, is ze toch wat aan de hoge kant (in vergelijking met andere boekhoudpakketten).

Wat is de prijs van Twinfield?

Twinfield biedt ondernemingen drie mogelijke pakketten aan. Het instapmodel kost 36,25 euro per maand. Met dit basispakket kun je als ondernemer een standaard boekhouding voeren. Daarin begrepen zit een gratis meekijkfunctie voor de boekhouder. Als men ook facturen wil versturen vanuit het pakket, is een upgrade naar een tweede versie vereist. Dat pakket heet MKB en kost 51,50 euro per maand. Wie gaat voor een compleet pakket betaalt 77,50 euro per maand. In dit laatste pakket krijg je beschikking over diverse extra functionaliteiten zoals het werken met vreemde valuta of het bijhouden van een urenadministratie.
Voor startende ondernemers bestaat er gelukkig een gratis proefabonnement. Wie hiervan gebruik maakt, kan 30 dagen lang het pakket gratis uitproberen. Op die manier krijg je als starter een beter beeld over de mogelijkheden van het pakket en kun je aan den lijve ondervinden of het pakket geschikt is voor de boekhouding en administratie van jouw onderneming.

Beoordeling Twinfield

In vergelijking met gelijkaardige, alternatieve boekhoudpakketten is Twinfield wat aan de dure kant, zeker voor ZZP’ers en startende ondernemers. Het pakket is zeer compleet en beschikt over een pak ervaring en successen, maar dat vertaalt zich dan ook in de prijs. Voor grotere ondernemingen die vaak gebruik maken van een koppeling met ander bedrijfssoftware, is het pakket dan weer uiterst geschikt. Voor die ondernemingen weegt de ervaring en de veiligheidsgaranties van het pakket dan weer zwaarder door in de eindafrekening.

Wilt u Twinfield gratis proberen?

Vraag een gratis account aan

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Twinfield
Onze beoordeling
41star1star1star1stargray

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met Twinfield

 1. Vraagje, als ik me niet vergis zijn de tarieven van Twinfield opeens een stuk lager: 10 en 25 euro. Wat voor invloed heeft dat op de beoordeling?

 2. Marco

  check moneybird veel eenvoudiger in gebruik!

 3. Twinfield is een pakket wat zeer onlogisch in elkaar zit. Heel veel doorklikken om in een bepaalde functionaliteit te komen. De module factureren welke is ontwikkeld voor ondernemers (met name zzp’rs) is onduidelijk en heeft veel beperkingen; zeker wat betreft de opmaak. Binnen Twinfield ben ik tegen de onmogelijkheid aangelopen om een inkoopprijs va een artikel in te kunnen voeren; iets wat bij andere pakketten als vanzelfsprekend wordt beschouwd. Twinfield vindt ik een crime om mee te werken. Er zijn véél uitgebreidere, goedkopere en gebruiksvriendelijker paketten te koop. Een heel mooi en goed alternatief is Snelstart. momenteel nog voor het grootste gedeelte lokaal geïnstalleerd, maar in de toekomst ook “in de cloud”. Twinfield? Ik zeg niet doen.

 4. snh

  GEBRUIK TWINFIELD NIET

  * Twinfield is ouderwets. Heeft een ouderwetse basis met een mooi gemaakt schilletje. De basis is echt nog de ouder basis.

  * Klantenservice noem je niet klantenservice maar CSO … en als je belt sta je immer in de wacht. Onze ervaringen met hulp ontvangen zijn `assertieve houding` waarbij je moet uitkijken wat je zegt.

  * Vaak is de lijn helemaal niet te bereiken en heb je een terugbel functie … maar je wordt dan twee dagen later gebeld.

  * Emailen is al helemaal niet slim want dat duur 2-3 dagen voor je antwoord hebt.

  * Tenslotte hebben wij meerdere pakketten getest. En wat opvalt? Bij Twinfield moet je voor dezelfde actie soms 3 tot 4x vaker klikken. Bizar.

  Begin er a.u.b. niet aan

  Doe het niet

 5. Eric

  Wij zijn erg tevreden over Twinfield, met name het afletteren werkt fijn. Ook hebben zij een groot aantal “Twin Apps” wat ik een beetje mist in het verhaal, waardoor je de kan koppelen met andere partijen. Kies je voor een pakket dan zou ik zeker voor iets gaan met een rijk eco systeem er om heen. Zo hebben wij bijvoorbeeld een koppeling met de TwinApp Azor omdat die iets verder gaat in de project administratie.; https://azorsoftware.nl/crm-programma/projectadministratie.html

 6. michel

  Hebben jullie wel eens geprobeerd om de helpdesk te bereiken. Dat is gewoon niet te doen! Minimaal een uur wachten en dan hopen dat de verbinding niet plots wordt verbroken. Ik raad echt niemand aan om met Twinfield te gaan werken. Let wel! Ik heb echt voldoende ervaring met hun om dit te kunnen zeggen.

 7. Dhr. Dick Mans

  Ik heb zelf helaas geen positieve ervaringen met Twinfield en ben na 1 maand al weer teruggegaan naar Reeleezee. Ik was overgestapt omdat mijn nieuwe accountant niet met Reeleezee wilde werken, waar ik overigens al jaren tevreden over was. De reden waarom ik snel weer ben teruggegaan naar Reeleezee is dat Twinfield erg inflexibel en gebruiksonvriendelijk is: een aangemaakte factuur kan niet meer aangepast worden, je moet de factuur crediteren en opnieuw aanmaken. Ook de btw kun je niet “vastzetten”, je moet bij iedere factuur regel apart het btw percentage kiezen. De supportdesk is extreem slecht bereikbaar: Ik heb meerdere malen 45 minuten in de wacht gestaan en uiteindelijk maar de accountant opgebeld voor gebruiksadvies. Ook een support aanvraag per e-mail werkt niet goed: je krijgt pas na 2 dagen een prioriteit toegewezen waarin staat dat je bij Twinfield pas na 6(!) dagen inhoudelijk geholpen wordt. Dan ben je dus in totaal al weer 8 werkdagen verder. Mijn advies? Niet met Twinfield werken! Het is een frustrerend, klant onvriendelijk systeem en bedrijf en helaas niet gericht op customer experience.

 8. Arjen

  Twinfield is een drama. Zeer onlogisch en ingewikkeld pakket. We waren overgestapt naar twinfield vanwege een koppeling met een ander programma van ons. Dit was ook het enige voordeel. Helpdesk is een ramp, minimaal 30 minuten in de wacht. Wat ook grappig was: we stapten in December 2016 in voor een prijs van 32,06 per maand. Vervolgens moesten ze ëen kleine prijsverhoging’doorvoeren(24% verhoging!!) Ik kan nog wel even doorgaan. Blij dat we weer bij snelstart terug zijn. en de koppeling die niet kon bij snelstart is ook opgelost. Snelstart is nog goedkoper ook!

 9. Johan

  Wij werken al jaren met Twinfield en hebben ervaring met tal van andere boekhoudprogramma’s. In tegenstelling tot een hoop reacties vinden wij het pakket juist erg gebruikersvriendelijk en overzichtelijk.
  De facturatiemodule kent inderdaad wel beperkingen, maar door gebruik te maken van Twinapps zoals Wefact hebben we een prachtige oplossing voor onze klanten.
  Contact met de helpdesk is vlot en je krijgt een kundig antwoord.
  Verder luistert Twinfield goed naar haar klanten, doormiddel van klantinspraaksessies waar echt wat mee gedaan wordt.
  Wat mij betreft dus wel een echte aanrader!

 10. Amir Weiner

  onze accountant werkt al geruime tijd met Twinfield en raadde ons derhalve aan om met Twinfield te werken. De mogelijkheden om inzicht te krijgen in onze administratie en financiën zouden met Twnfield erg goed zijn. Dat laatste heb ik vooralsnog, na een jaar ermee werken nog niet gemerkt. Wel proberen we sinds 3 maanden met de factuurmodule te werken: dat een drama noemen is diplomatiek. Het is een take it or leave it concept. Je kan nagenoeg niets aanpassen naar behoefte. Indiviudele klanten kunnen geen eigen verkoopsjabloon gegeven worden, er is alleen een eenheidsworst sjabloon te maken. Als je deze hebt moet alles weer handmatig verder worden ingevuld, elke keer weer. Het is enkel mogelijk om met de parameters van Twinfield te werken en deze kunnen niet verder aangepast worden. Een factuur nummer kan enkel worden gegenereerd na publicatie of versturen en aanpassing kan daarna niet meer. Wil je corrigeren moet je crediteren en nogmaals alles van nul maken. Als het om meerdere facturen gaat is een overzicht niet makkelijk of niet realiseerbaar, wel per klant, niet per datum. Kortom, je dient Twinfield en niet andersom. Dat is geen enkel programma waard, zeker niet eentje aar je voor betaalt

 11. Jan Jansma

  Ga niet met Twinfield werken, ze zijn niet te vertrouwen en veranderen prijzen continu. Zie ook de berichten hierboven. Ook loopt de software vaak vast, is het langzaam etc. Kortom, een dikke afrader.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *