Review: Met Rompslomp eenvoudig je boekhouding op orde?

rompslomp logo review

Beoordeling

J. van Beek op 5
Website aanbieder

In deze review bespreken we de werking, de voor- en nadelen en de kostprijs van het online boekhoudpakket Rompslomp.nl. Het programma werd ontwikkeld door jonge ondernemers die bij het opstarten van hun eigen bedrijf geconfronteerd werden met een enorme papierberg. Er waren toen enkel offline boekhoudpakketten beschikbaar die niet gebruiksvriendelijk waren. Hierdoor was het bijhouden van je administratie erg tijdrovend. Om meer tijd te hebben voor hun core business hebben ze Rompslomp ontwikkeld, een online boekhoudprogramma met als doel boekhouden zo aangenaam en eenvoudig mogelijk te maken. Ze gebruiken het systeem nog steeds zelf zodat ze het vanuit hun eigen ervaringen kunnen blijven verbeteren.

In deze review bespreken we de werking, de voor- en nadelen en de kostprijs van het online boekhoudpakket Rompslomp.nl. Het programma werd ontwikkeld door jonge ondernemers die bij het opstarten van hun eigen bedrijf geconfronteerd werden met een enorme papierberg. Er waren toen enkel offline boekhoudpakketten beschikbaar die niet gebruiksvriendelijk waren. Hierdoor was het bijhouden van je administratie erg tijdrovend. Om meer tijd te hebben voor hun core business hebben ze Rompslomp ontwikkeld, een online boekhoudprogramma met als doel boekhouden zo aangenaam en eenvoudig mogelijk te maken. Ze gebruiken het systeem nog steeds zelf zodat ze het vanuit hun eigen ervaringen kunnen blijven verbeteren.

Werking van het programma

Wil je altijd en overal je administratie opvolgen? Dat is perfect mogelijk met Rompslomp, aangezien het programma in de cloud werkt. Alle gegevens worden bewaard op de servers van Rompslomp. Zelfs als jouw pc of laptop de geest geeft, ben je de gegevens van je boekhouding niet kwijt. Het systeem kan je trouwens van op elk apparaat raadplegen in jouw favoriete browser (compatibel met alle moderne browsers) of je kan gebruik maken van de app voor smartphones en tablets (Android en iOS). Deze biedt toegang tot alle functionaliteiten van het pakket.

Het online boekhoudprogramma heeft een strakke lay-out en is overzichtelijk ingedeeld. Alle functies die je nodig hebt, zijn bereikbaar vanaf het boekhoudmenu. Je vindt onmiddellijk facturen, uitgaven, bankboek, contacten en urenregistratie terug. Laatstgenoemde is een onmisbare functie voor freelancers. Ze houdt precies bij hoeveel uren je aan een opdracht hebt gewerkt en zet die gegevens direct om in een factuur. Een erg handige tool is de schoenendoos. Hou je bonnetjes bij door een foto te nemen met je telefoon en stop ze vervolgens in jouw virtuele schoenendoos via de app of Dropbox.

Het opmaken van offertes en facturen in je eigen huisstijl is heel eenvoudig met Rompslomp. Je kan ze ook direct vanuit het programma versturen. Door de koppeling met de Kamer van Koophandel vind je alle klantgegevens snel terug. Het systeem maakt het mogelijk om een duidelijk overzicht bij te houden van offertes die goedgekeurd zijn en van facturen die wel of niet betaald zijn. Alle facturen worden direct in de boekhouding verwerkt. Zo krijg je een handig BTW-overzicht voor de BTW-aangifte en vind je de omzet van de facturen terug op de balans en winst- en verliesrekening. Bijgevolg is het niet langer een rompslomp om jouw administratie bij te houden.


Heb je het niet zo begrepen op cijfertjes, dan zijn de inzichtelijke grafieken van Rompslomp iets voor jou. Door het visualiseren van alle cijfers, krijg je een beter inzicht in je financiële situatie. Dankzij het bankmutatie-systeem van het online boekhoudpakket kun je gemakkelijk samenwerken met je bank. Importeer bankmutaties en verwerk ze eenvoudig in het programma. Op deze manier geeft je administratie de stand van je bankrekening weer.

De voordelen van Rompslomp

Naast de voordelen die eerder al besproken werden zoals het gebruiksgemak, de toegankelijkheid, de overzichtelijkheid, de originele schoenendoos en de gebruiksvriendelijke app, maakt Rompslomp kilometerregistratie mogelijk. Als je veel kilometers rijdt voor klanten en je deze wil opnemen in je facturen, dan kan je via Rompslomp gemakkelijk alle ritten bijhouden.

Nog een pluspunt is dat de ontwikkelaars niet geprobeerd hebben tekstherkenning in het systeem te integreren. Dit betekent wel dat je gegevens handmatig moet invoeren, maar dit gaat heel vlug. Het automatisch inboeken van facturen kan in principe veel tijd besparen, maar in de praktijk werken deze tools niet altijd goed, waardoor je de gegevens toch nog moet overlopen. Dan is het beter om het handmatig inboeken vlot te laten verlopen. Daar heeft Rompslomp voor gezorgd.

De nadelen van Rompslomp

Wat de helpdesk betreft, zijn er een paar opmerkingen. Rompslomp biedt online handleidingen aan die je snel kan raadplegen, maar net als de helpdesk behandelen die enkel vragen omtrent het gebruik van het programma. Een helpdesk of forum waar gebruikers ook terecht kunnen met boekhoudkundige vragen zou interessanter zijn. De helpdesk blinkt bovendien niet uit in snelheid. Soms moet je een dag wachten op een antwoord. Hier moet zeker nog aan gewerkt worden.

De contactenpagina van Rompslomp is gekoppeld aan het bestand van de Kamer van Koophandel. Zoek je een bedrijfsnaam, dan vind je onmiddellijk alle gegevens, behalve het BTW-nummer. Dat is jammer. Er is bovendien geen apart veld voor BTW-nummers voorzien op de facturen die je in het programma opmaakt. Ook dit moet beter kunnen.

Wat is de prijs van Rompslomp?

Rompslomp voorziet drie verschillende prijsmodellen: Rompslomp Gratis, Rompslomp Plus en Rompslomp Pro. Met Rompslomp Gratis kan je onbeperkt factureren en offertes aanmaken in jouw huisstijl. Om deze ook automatisch per e-mail te kunnen versturen, kan je kiezen voor Rompslomp Plus voor 5 euro per maand. Daarin wordt de tool om uren te registeren ook aangeboden en boek je makkelijk uitgaven in.

Met Rompslomp Pro maak je gebruik van alle mogelijkheden die dit online boekhoudprogramma biedt (BTW-overzicht, winst- & verlies rekening, balans, importeren van bankmutaties). Voor de Pro-versie betaal je 15 euro per maand. Zowel voor de Plus- als de Pro-versie is er een gratis proefperiode voorzien van 30 dagen. De abonnementen zijn steeds maandelijks opzegbaar, ongeacht de formule waarvoor je kiest.

Beoordeling

Rompslomp is een online boekhoudpakket dat uitstekend geschikt is voor eenmanszaken, ZZP’ers en freelancers. Het programma is zeer gebruiksvriendelijk en altijd en overal te raadplegen, met als grote pluspunten de eenvoudige urenregistratie en schoenendoos voor bonnetjes. De ideale oplossing voor ondernemers die een beperkte kennis hebben van boekhouding. Rompslomp moet wel extra aandacht gaan besteden aan de helpdesk, zodat de verhouding prijs-kwaliteit behouden blijft. Anders zullen er misschien klanten overstappen naar concurrenten waar een goede helpdesk wel een prioriteit is.

Rompslomp 1 maand proberen?

Direct aanmelden voor een proefaccount

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Rompslomp
Onze beoordeling
41star1star1star1stargray

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *