Review: Sportlink, minder boekhouden, meer sport!

sportlink review en logo

Beoordeling

J. van Beek op 4
Website aanbiederIn deze review bespreken we de werking, voor- en nadelen en de kostprijs van het online bedrijfspakket van Sportlink.

Zoals het woord het zelf zegt, richt Sportlink zich specifiek op sportclubs. Vele van die clubs of verenigingen rekenen op voorzitters, leden of penningmeesters om de administratie van de leden bij te houden. Daardoor gaat er veel tijd verloren die niet kan worden besteed in wat voor die verenigingen écht telt, nl. de sport zelf. Dat is precies waar Sportlink wil bij helpen: helpen bij de stroomlijning van de administratie.

Sportlink bestaat al ruim tien jaar. Het initiatief ontstond omdat vele sportclubs de nood aan een dergelijk pakket uitschreeuwden. Op vandaag biedt Sportlink een totaaloplossing die voldoet aan de wensen van iedereen binnen de sportmarkt, zowel grote als kleine verenigingen. Meer dan 7.000 sportverenigingen zijn op heden al overtuigd van het kunnen van Sportlink. Daarmee zijn ze marktleider in Nederland. Het grote doel van het pakket? Een automatisering van de administratie.

Werking van Sportlink

In de laatste jaren breidde Sportlink uit naar een pakket die meer biedt dan alleen maar ledenadministratie. Ze willen zich ook blijven ontwikkelen en zich richten op een toekomst waarin ledenadministratie, boekhouding en vele andere aspecten van het sportgebeuren verder kunnen worden geautomatiseerd. Vandaag maken vooral verenigingen gebruik van het pakket maar het is de bedoeling dat voortaan ook andere sportliefhebbers er beroep zullen kunnen op doen. In het kader van die toekomstvisie maakt Sportlink meer en meer gebruik van social media, apps en online services.

Bijna alle sportclubs kunnen zich beroepen op het pakket van Sportlink. De meest voorkomende sporten in het cliënteel van Sportlink zijn momenteel atletiek, handbal, honkbal, softbal, korfbal, judo, reddingsbrigade, volleybal, zwemmen en het onvermijdelijke voetbal.

De formule voor ledenadministratie heet Club.Basis. De combinatie met Club.Boekhouding zorgde ontegensprekelijk voor een kwaliteitsinjectie van het pakket. De link tussen die twee bespaart je gewoon enorm veel tijd. Dat is ook logisch, aangezien ingevoerde gegevens in de ledenadministratie ook automatisch beschikbaar komen in de klanten- en leveranciersboekhouding. Zo krijgt u altijd en overal toegang tot de financiën van jouw vereniging, ook voor mensen zonder enige boekhoudkundige of fiscale ervaring.

De integratie zorgt er ook voor dat alle financiële processen van jouw vereniging aan elkaar worden gekoppeld. We hadden het al over boekhouding en ledenadministratie maar denk hierbij bijvoorbeeld ook aan facturatie. Bovendien gebeurt de opslag veilig. Sportlink boekhouding gebeurt immers in de zogenaamde ‘cloud’.

De boekhoudapplicatie verschaft talloze mogelijkheden. Zo kun je gebruik maken van onder andere flexibele boekjaren en dag- en grootboekschema’s, kunnen diverse btw codes worden voorzien, kunnen boekingen effectief worden verwerkt (bijvoorbeeld in journaalposten) en kan men nadien saldilijsten opmaken van klanten en leveranciers. Wens je op een bepaald ogenblik inzage in de cijfers van het moment? Gebruik dan bij voorkeur de rapportage van de winst- en verliesrekening. Op zoek naar een welbepaalde verrichting uit het verleden? Met de zoekfunctie vind je onmiddellijk het gezochte bedrag terug of kun je snel schakelen tussen de verschillende boekjaren.

De voordelen van Sportlink

Het grootste voordeel van Sportlink is de bereikbaarheid voor kleinere verenigingen. Natuurlijk kunnen ook meer ervaren ondernemers er gebruik van maken maar niet iedereen weet nu eenmaal evenveel af van financiële administratie. Sportlink spreekt voor zich, iedereen kan ermee om. Met een internetverbinding heb je ook genoeg. Inloggen in de cloud kan altijd en overal.

Een andere troef van Sportlink is de 24/7 support. De servicedesk is werkelijk uitmuntend. Altijd bereikbaar, talrijke online en up-to-date handleidingen, een online helpdesksysteem en indien nodig, bijkomende telefonische ondersteuning. Service is dan ook een topprioriteit voor het team van Sportlink.

De nadelen van Sportlink

Iedere medaille heeft zijn keerzijde. Net omdat Sportlink zo is ingespeeld op de behoeften van de kleinere verenigingen, komen ze soms wat tekort op vlak van meer geavanceerde financiële in- en output. Niet dat het pakket daartoe geen oplossing biedt, maar het is als grotere vereniging of onderneming misschien gewoon beter om dan gebruik te maken van een pakket die zich meer specialiseert in grotere bedrijven.

Wat is de prijs van Sportlink?

Voor het boekhoudpakket van Sportlink betaal je eenmalig 10 euro inschrijving (exclusief btw). Daarna betaal je 50 euro per jaar (opnieuw zonder btw). Duur kun je dit dus niet noemen. Bovendien worden er soms bijzondere tarieven gemaakt voor verenigingen die effectief zijn aangesloten bij Sportlink.
Ook de andere onderdelen van Sportlink bevinden zich in dezelfde prijscategorie. Zo kost de Club.Basis evenveel.

Eindoordeel

Sportlink is een eenvoudig en handig te gebruiken pakket, voornamelijk op vlak van boekhouding. Het onderscheidt zich van andere gelijkaardige pakketten op gebied van specialisatie voor kleinere sportverenigingen. Net die verenigingen dus die zich vooral willen bezig houden met de sport zelf en minder met de administratieve kant ervan. Sportlink speelt daar zeer handig op in en levert een uniek pakket af waarmee de kleinere vereniging veel tijd zal besparen.

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Sportlink
Onze beoordeling
31star1star1stargraygray

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met

  1. Jeroen

    Is sportlink alleen geschikt voor sportverenigingen? Wij zijn een schuttersgilde en hebben daar ook wel een sportief element, maar het knelpunt zit hem vooral in de ledenadministratie en de financiële kant van het verhaal (boekhouding en contributie). Is het pakket voor verenigingen als ons gilde, of bijvoorbeeld een postduivenvereniging ook bruikbaar?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *