Review: Eenvoudig boekhouden met e-Boekhouden.nl?

e boekhouden logo review

Beoordeling

e-boekhouden.nl J. van Beek op 5
Website aanbieder

In deze review bespreken we de werking, de voor- en nadelen en de prijs van het online boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl. Dit pakket werd door SkillSource ontwikkeld voor startende ondernemers, ZZP’ers, MKB’ers, webshophouders, verenigingen, accountants en boekhouders. Het programma is zo gemaakt dat het erg toegankelijk en gebruiksvriendelijk is voor mensen zonder veel boekhoudkennis. Daarnaast biedt het voor ondernemingen, accountants en boekhouders een compleet pakket met onder andere handige automatische koppelingen, btw-aangifte en een mobiele app.

Door de overzichtelijke menustructuur en eenvoudige invoerschermen is het online programma erg gemakkelijk te gebruiken. Om beginners op weg te helpen, zijn er tal van handleidingen en videotrainingen beschikbaar gesteld. Ook is er een uitgebreide supportomgeving en wordt er zelfs een gratis cursus boekhouden aangeboden.

Werking van het programma

Alle gegevens van e-Boekhouden.nl worden in de cloud opgeslagen, zodat je altijd en overal je financiële situatie kan inzien of bijwerken. Alle gegevens in de cloud worden optimaal beveiligd. Iedere 10 minuten wordt er een tussentijdse back-up gemaakt en iedere 24 uur een volledige back-up. Zo kunnen er geen gegevens verloren gaan. Het programma wordt dan ook terecht gewaardeerd met het keurmerk betrouwbaar boekhouden.

Het programma voorziet vijf videotrainingen, die stapsgewijs het gebruik van de omgevingen uitleggen, zodat elke nieuweling zijn weg vindt. Bovendien heeft elke bankkoppeling en module een eigen handleiding. Mocht je toch nog vragen hebben, kan je telefonisch, via email, chat of social media contact opnemen met de helpdesk, waar je ook terecht kan met boekhoudkundige vragen. Het pakket is dus zeker een aanrader voor startende ondernemers.

Met dit online boekhoudprogramma kan je heel eenvoudig je btw-aangifte voorbereiden en rechtstreeks vanuit het programma doorsturen naar de belastingdienst. Na ingave van bonnetjes, facturen en andere gegevens, staat de aangifte automatisch voor je klaar. Je ziet direct wat je aan btw moet betalen of terugkrijgen.

Welke koppelingen heeft e-Boekhouden

e-Boekhouden.nl heeft voor de koppeling met externe programma’s een API (Application Programmer Interface) ontwikkeld. Nadat je een lijst met relaties geïmporteerd hebt uit Excel, kan je vervolgens eenvoudig aanvullende gegevens toevoegen aan je relaties dankzij de koppeling met de Kamer van Koophandel.


Ook met financiële instellingen is een koppeling mogelijk. Voor Rabobank, ABN, Knab, Bunq en ING zijn er volautomatisch bankkoppelingen beschikbaar. Hierdoor wordt het mogelijk om transacties automatisch door te laten sturen naar het programma. Zo is je boekhouding altijd up-to-date. Indien er geen automatische koppeling beschikbaar is, kan men de handige importfunctie gebruiken. De meeste Nederlandse banken bieden de mogelijkheid om via internetbankieren een exportbestand (MT940) te maken van uw bankafschriften van de onderneming. Dit bestand kan rechtstreeks in het boekhoudprogramma worden geïmporteerd.

Boekhoudapp

De mobiele app (Android, Windows Phone en IOS) van e-Boekhouden.nl laat je toe om op elk moment van de dag jouw financiële gegevens te raadplegen vanaf je smartphone of tablet. Handig van de app is dat je bonnetjes en facturen rechtstreeks in je boekhouding kan plaatsen, doormiddel van de Scan Herkenfunctie. Door een foto te maken kun je deze direct omzetten in een document en uploaden in het digitale archief. Het systeem herkent automatisch de gegevens op de factuur. Waardoor je veel tijd bespaart en fouten voorkomt. De module “kostenplaatsen” is een meerwaarde voor grotere bedrijven, aangezien je eenvoudig alle kosten kan uitsplitsen. Daarmee krijg je een goed overzicht van alle kosten die gemaakt worden op alle niveau’s. Je kunt zoveel kostenplaatsen aanmaken als je zelf zou willen, op meerdere niveau’s, om een beter inzicht te krijgen in de kosten.

De voordelen van e-Boekhouden.nl

Er zijn erg veel voordelen aan e-Boekhouden. Het belangrijkste voordeel is de 15 maanden proefperiode. Als startende ondernemer is dit zeer prettig, aangezien je al genoeg kosten hebt tijdens de opstart fase. Daarnaast is de uitgebreide support en gratis helpdesk een goede aanvulling. Ook de gratis app zorgt voor een duidelijk overzicht, zelf onderweg.

Omdat gegevens in de cloud worden opgeslagen zijn alle financiële gegevens snel en gemakkelijk in te zien. Daarmee weet een financiële afdeling direct welke debiteuren nog openstaan en welke crediteuren nog betaald moeten worden. Het is mogelijk om het systeem uit te breiden door meer gebruikers toe te voegen die andere rechten hebben. Het toevoegen van nieuwe gebruikers is compleet gratis.

Naast de “Scan Herkenfunctie”, die automatisch foto’s via de app digitaliseren. Zorg de Mail Herkenfunctie ervoor dat je via de mail documenten kunt sturen en automatisch verwerken in de boekhouding. Daarnaast herkent deze automatisch bij welke boeking het document hoort. Dit is mede waardoor 90% bij e-Boekhouden geautomatiseerd is.

De nadelen van e-Boekhouden.nl

Er zijn video’s voorzien om nieuwe gebruikers wegwijs te maken in het pakket. Eén video neemt al gauw 30 minuten in beslag. Dit zorgt ervoor dat je toch wel wat tijd nodig hebt om alles te leren kennen.

Daarnaast is het jammer dat het niet mogelijk is om met een buitenlandse bankrekening met valuta die niet uit de Euro bestaat te koppelen met e-Boekhouden.nl. Ondernemers die vanuit het buitenland met een rekening bankieren die bestaat, bijvoorbeeld uit de pond zouden een andere oplossing moeten zoeken. Het is uiteraard wel mogelijk om met een Nederlandse rekening, buitenlandse valuta te ontvangen.

Een ander puntje van kritiek is de manier waarop de facturatiemodule is opgebouwd. Bij veel partijen is dit wat meer intuïtief, zo zie vaak dat er live veranderingen plaats vinden bij het invullen van de gegevens. Dat gebeurd hierbij niet. Een gemiste kans.

Wat is de prijs van e-Boekhouden.nl?

Startende ondernemers (Eenmanszaken, VOF en BV) kunnen het eerste 1,5 ondernemersjaar de boekhoudmodule én facturatiemodule van e-Boekhouden.nl gratis gebruiken. Nadat de eerste 1,5 jaar verstreken zijn, blijven de tarieven nog altijd erg laag. Je betaalt voor een compleet boekhoudpakket, dus geen extra kosten voor licenties. Daarnaast zijn alle abonnementen iedere maand opzegbaar. Je zit dus nooit ergens aan vast.

Na het eerste 1,5 ondernemersjaar, is de boekhoudmodule verkrijgbaar voor 7,95 euro per maand voor wie een beperkte boekhouding heeft (maximaal 20 boekingen per maand). Voor meer frequent gebruik (onbeperkt), betaal je 14,50 euro per maand.

Factureren

Met de facturatiemodule maak, beheer en verstuur je facturen online, in je eigen huisstijl (logo en kleuren). De iDeal betaallink op de factuur zorgt ervoor dat klanten sneller betalen. Bovendien worden deze betalingen automatisch ingeboekt in je administratie, waardoor je altijd over de meest actuele gegevens beschikt. Deze module laat je ook toe om alle uren heel snel te registeren en te factureren. Alles is mogelijk, van urenregistratie per project tot een urenoverzicht op jouw smartphone.
Als je deze facturatiemodule (incl. urenregistratie) wenst, betaal je bijkomend 5,95 euro (beperkt pakket) of 9,50 euro per maand (volledig pakket).

facturatiemodule
Update: Starters kunnen het 15 maanden gratis gebruik maken van e-Boekhouden!

Beoordeling e-Boekhouden.nl

In onze review heeft e-Boekhouden een goede beoordeling gekregen. Dat heeft te maken met meerdere zaken, waaronder prijs/kwaliteit verhouding, schaalbaarheid en flexibiliteit. Daarnaast heeft e-Boekhouden een beoordeling van 9,2 op Trustpilot door meer dan 700+ gebruikers en is het online pakket e-Boekhouden.nl het hoogst gewaardeerde online boekhoudprogramma. Zeer lage maandkosten, het gebruiksgemak (browseromgeving én app), maandelijks opzegbare contracten, de niet-goed-geld-terug garantie en een razendsnelle helpdesk hebben hier ongetwijfeld een groot aandeel in. Het is een professioneel boekhoudprogramma waarin je tijd moet investeren, maar er worden voldoende hulpmiddelen aangeboden om elke beginneling op weg te helpen.

e-Boekhouden.nl 15 maanden proberen?

Gratis aanmelden

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
E-boekhouden.nl
Onze beoordeling
51star1star1star1star1star

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met e-boekhouden.nl

 1. de Jonge

  Ik gebruik e-Boekhouden.nl al ruim 2 jaar naar alle tevredenheid. Het is een online boekhoudprogramma dat zich onderscheid door zijn gebruiksvriendelijkheid, eenvoudig en overzichtelijkheid van alle andere boekhoudprogramma die op de markt zijn.

  Eerst maakte ik gebruik van excel-bestanden die ik telkens moest downloaden en weer uploaden van dropbox. Op het eind van het kwartaal berekende ik zelf handmatig de BTW en logde ik in bij de Belastingdienst om alles door te sturen. Dit hoeft allemaal niet meer.

  In e-Boekhouden.nl is de boekhoudmodule en de facturatiemodule aan elkaar gekoppeld. Ook komen dagelijks automatische de bankafschriften van de Rabobank binnen in e-Boekhouden.nl.

  Aan het eind van het kwartaal kan ik met twee drukken op de knop automatisch de btw-aangifte doorsturen naar de Belastingdienst. Super makkelijk. Ik bespaar nu zoveel tijd met het doen van mijn administratie dat ik meer tijd over heb voor het uitvoeren van opdrachten van mijn klanten.

 2. R Keizer

  Gebruik dit pakket nu ook sinds jaar of 2 voor BV admin. Heb exact dezelfde ervaring als de review hierboven: prima gebruiksgemak, erg overzichtelijk en goede help functie. Automatische bank-import en BTW / ICP aangifte werkt perfect. Nadeel is inderdaad dat gegenereerde facturen inderdaad wat amateuristisch zijn (moet handmatig logo inplakken), en dat over het geheel de layout meer van 2005 is dan van 2015. Maar overal indruk positief, zie momenteel geen reden tot switchen. Veel gebruiksvriendelijker dan Reeleezee.

 3. Renate

  E-boekhouden is een boekhoudprogramma dat je kan gebruiken zonder dat je boekhoudtechnische kennis nodig hebt. Geen termen van crediteuren/debiteuren maar gewoon geld uitgegeven / geld ontvangen.

  iedere dag worden de banktransactie automatisch in E-boekhouden verwerkt en dat bespaart me veel tijd. Een aanrader

 4. Renate

  E-boekhouden is een boekhoudprogramma dat je kan gebruiken zonder dat je boekhoudtechnische kennis nodig hebt. Geen termen van crediteuren/debiteuren maar gewoon geld uitgegeven / geld ontvangen.

  Dagelijks worden banktransactie automatisch in E-boekhouden verwerkt en dat bespaart me veel tijd. Een aanrader voor ondernemers.

 5. Eefje Rooyakkers

  Ik had bij 4 pakketten een proefversie genomen maar uiteindelijk gekozen voor e-Boekhouden. Goede prijs / kwaliteit verhouding en gewoon het beste pakket voor ondernemers die zelf de boekhouding willen doen. Alles zit er op en eraan.
  Goede helpdesk trouwens! Geweldig!

 6. Yvonne

  Ik heb zelf e-boekhouden vanaf 2006 tot en met 2010 gebruikt voor mijn winkel. Nu gebruik ik het vanaf begin 2016 voor de administratie van mijn zoon die een eigen bedrijf is gestart. Ik merk wel dat dingen zij verbeterd, zoals afschrijvingen die je automatisch kan instellen en ook bankafschriften importeren, dat kon toen nog niet en moest handmatig gebeuren. Nu scheelt dat veel werk en tijd.
  Ik ben nog altijd tevreden met e-boekhouden en doe de boekhouding voor mijn zoon met plezier.

 7. Pieter

  Fijn en compleet boekhoudpakket waarmee ik als kleine Zzp’er prima mee uit te voeten kan. Kom ik ergens niet uit dan bel ik de helpdesk die binnen no time een antwoord heeft op al mijn vragen.

  Succes!

 8. Tom van Renzen

  Ik ben erg tevreden over het boekhoudprogramma van e-boekhouden.nl. Alle functionaliteiten die je nodig hebt als ZZP’er en starters mogen het pakket het eerste jaar gratis uitproberen

 9. Judith Sanders

  Nadat ik een aantal reviews had gelezen heb ik ook gekozen voor E-boekhouden. Erg verrassend was dat ik als starter gebruik mocht maken van de 1 jaar gratis boekhouden + factureren aanbieding. Gedurende dit jaar heb ik uitgebreid kennis kunnen maken het het pakket en ik moet zeggen dat ik tot dusver zeer tevreden ben. Alle functionaliteiten van boekhouden, factureren tot uren registeren en automatische bankkoppelingen, alles zit er in voor 1 vast en betaalbaar bedrag per maand. Als ik een vraag heb over een boeking of transactie dan neem ik telefonisch contact op met de helpdesk die mij weer snel op weg help. Al met al zeer content met dit boekhoudpakket.

 10. De 15 maanden gratis actie is zeer interessant voor startende ondernemers. Tot nu toe erg tevreden over het boekhoudprogramma en de service die zij verlenen. Al met al een aanrader voor iedereen die zelf online wil boekhouden!

 11. Tot voor kort deed ik mijn boekhouding en facturatie in http://www.excel-boekhouden.nl (erg tevreden over) Maar ik was toe aan een overstap naar een professioneel boekhoudprogramma.
  Met 1 muisklik kon ik de complete Excel boekhouding template in e-Boekhouden.nl importeren. Super handig.

 12. Johan Berens

  Ik ben tevreden gebruiker! Eenvoudig programma en prima helpdesk.

 13. e-Boekhouden.nl is verrassend gemakkelijk in gebruik en heeft alle functionaliteiten aan boord die je nodig hebt. Een aanrader!

 14. Waanzinnig fijn programma voor boekhouding, facturatie en urenregistratie.
  Aan te raden voor iedere ondernemer!

  Miranda

 15. Jos Vermeer

  Fijn boekhoudpakket voor iedereen die zelf of samen met de boekhouder de boekhouding wil voeren. Ook de helpdesk is zeer goed te bereiken en dat voor een zeer aantrekkelijk tarief.

 16. Dennis

  k gebruik e-boekhouden nu al een tijd. Op zich is het een leuk pakket met redelijk wat mogelijkheden en fijn om te gebruiken.

  Alleen heeft het systeem een aantal serieuze tekortkomingen die door het bedrijf niet serieus genomen worden:

  – De berekende BTW aangifte is niet correct als er correcties gedaan zijn. Het systeem pretendeert rekening te houden met voorgaande correcties. Alleen is de berekening hiervan niet correct.
  De klantenservice blijft eerst meerdere malen beweren dat dit komt doordat ik een “handmatige correctie” zou hebben doorgevoerd. Uiteindelijk wordt schoorvoetend toegegeven dat de berekening niet helemaal logisch is. Maar een oplossing wordt niet geboden

  – Ik al ruim een jaar geleden aangegeven dat er issues in de API zijn: Facturen kunnen uitsluitend “ex btw” ingeboekt worden, wat leidt tot afrondingsverschillen en het toekennen van een factuur kenmerk is niet mogelijk. Het probleem is erkend, maar een jaar na dato nog steeds geen oplossing.

 17. Yara

  Ik ben super blij met e-boekhouden.nl! Het is makkelijk en werkt perfect en dat voor een mooie prijs. Als je er niet uitkomt of je hebt vragen, is de support ook heel snel en goed (en gratis trouwens!). Dik tevreden!

 18. Frits

  Ik werk nu bijna een jaar met E-Boekhouden en ben er erg over te spreken. Ik gebruik ook de koppelingen voor webshop en betaalprovider en ook de app voor uren dat werkt allemaal prima en is nog gratis ook!
  Het is een van de weinige aanbieders in deze prijsklasse met zoveel functionaliteit plus de mogelijkheid om BV administraties te voeren.

  Nadelen zijn er ook: bij het inboeken van inkoopfacturen staan er altijd nog de gegevens van de vorige keer inboeken; crediteur of debiteur.., factuurnummer en datum. Al heel veel fouten mee gemaakt, zeker als je snel zit te werken.
  Verder kun je uren die al gefactureerd zijn gewoon weer oproepen in de app en ook aanpassen. Daar gebeurd dan verder niks mee. Gevaarlijk.

  Ik heb dit soort zaken al diverse malen aangekaart maar de reactie is steeds de zelfde: “staat op de lijst bij Ontwikkeling maar heeft geen prioriteit”. Ze steken liever energie in de zoveelste gratis koppeling lijkt wel. In mijn ogen moet een boekhoud programma zo in elkaar zitten dat het fouten zoveel mogelijk voorkomt, niet veroorzaakt. Ik heb weleens de indruk dat de er op een oud platform wordt gewerkt waardoor aanpassingen niet makkelijk zijn door te voeren.

  Maar eerlijk is eerlijk; ik heb weet geen alternatief voor wat E-Boekhouden biedt.

 19. Laura

  e-boekhouden is een heel fijn programma om mee te werken. Het neemt veel werk uit handen. Afgelopen weekend heb ik de boekhouding van zowat een heel jaar moeten bijwerken, had er behoorlijk wat tijd voor uit getrokken, maar dat bleek helemaal niet nodig.

  In het begin dacht ik nog wat mogelijkheden te missen, maar na een keer bellen met de helpdesk (die overigens echt top en super snel is) bleek er veel meer mogelijk dan ik dacht.

  Ik ben er super tevreden mee!

 20. Ester

  Ik gebruik e-boekhouden nu een paar jaar. Het werkt prettig maar heeft vele nadelen.
  Scan en herken herkent erg veel niet, maar geeft geen melding dat het iets niet heeft herkend. Alles lijkt ingevuld. Als je snel stapels facturen aan het verwerken bent en je let even niet goed maak je dus heel veel fouten. Probeer het later maar eens terug te vinden. De herkenunctie heeft dus eigenlijk GEEN ENKEL nut, want voor de zekerheid moet je ALLE ingevulde velden toch weer handmatig controleren, dus had je ze net zo goed handmatig kunnen overtypen, met waarschijnlijk een kleinere kans op fouten. Hij kan bijvoorbeeld bij een standaardboeking die je net 10 keer gedaan hebt van een bekende crediteur zo opeens een hele andere onlogische grootboekrekening kiezen. SUPER blijven opletten dus.
  Zeer vaak contact gehad met helpdesk maar geen oplossing geboden.

  De kosten voor mijn boekhouder zijn meer dan verdubbeld sinds ik e-boekhouden gebruik. Hij werkt me Unit4 en vind alles onlogisch in e-boekhouden en vind dat bepaalde zaken niet kloppen of verkeerd weergegeven worden. Helaas reikt mijn boekhoudkennis niet ver genoeg om precies te begrijpen wat hij bedoelt. Hij adviseert over te stappen naar een ander pakket, maar ben net weer hier aan gewend en zie er tegenop om over te stappen.

  Bovendien zitten al mijn facturen in de ‘digitale kluis’ van e-boekhouden en er is geen exportfunctie waardoor je eigenlijk nooit meer weg kan omdat je dan je facturen kwijt bent. Ook een zéér kwalijke zaak.

  • Dag Ester,
   Ik las je review en wilde graag met je delen dat je eenvoudig een export kunt maken door de knop “Downloaden” te gebruiken in het digitale archief. Daarnaast herkent de scanfunctie meer dan 90%! Daarnaast kun je gebruik maken van de accountantslijst (https://www.e-boekhouden.nl/ondernemers/accountant-zoeken) en op zoek gaan naar een accountant die e-Boekhouden.nl al kent 🙂 Of hem eens laten bellen met e-Boekhouden.nl voor een gratis demo (https://www.e-boekhouden.nl/accountants-boekhouders/afspraak-maken) Dat scheelt misschien een hoop in kosten! Je kunt ook altijd bellen met de klantenservice van e-Boekhouden.nl. Helemaal gratis!

   Hoop dat je snel net zo enthousiast bent over e-Boekhouden.nl als dat ik ben:)

   Fijne dag!

   • Frits

    En toch herken ik wel het e.e.a. wat Ester zegt. Ik kom ook van Unit4 Multivers en sommige werken inderdaad anders. Wel logisch ook; het is een ander pakket. Scan en Herken gebruik ik ook niet. e-Boekhouden geeft aan dat 10% fout gaat. De functie heeft echter alleen zin als ALLES goed gaat. Met die 10% die fout gaat heb je meer extra werk dan dat het volledig inboeken met de hand kost. Maar alleen scannen en dan zelf inboeken (je hebt de factuur dan naast het inboekscherm op je monitor werkt best goed. Je moet alleen even in de gaten houden dan de gegevens van de vorige factuur blijven staan. Die moet je dus handmatig weghalen omdat je anders op de verkeerde leverancier/klant, datum boekt.
    Ik heb het idee dat e-Boekhouden op een oud platform draait waardoor sommige zaken niet geprogrammeerd kunnen worden. Wet van de remmende voorsprong. Maar voor het geld dat e-Boekhouden kost staan ze op eenzame hoogte in kwaliteit een mogelijkheden. Unit4 Multivers kost met ongeveer dezelfde mogelijkheden € 128 ipv de € 24 voor e-Boekhouden. En dan heb ik het nog niet eens over alle gratis koppelingen bij die laatste. Als je een koppeling wilt laten maken met bijv je webshop dan ben je daar bij Unit zomaar een paar duizend euro verder. Ik vind e-Boekhouden een no-brainer en Accountants willen altijd dat je met hun pakket gaat werken. Maar jij hebt geen accountantskantoor…

 21. Het programma gebruik ik nu voor mijn zzp administratie met grote tevredenheid. Het voldoet volledig aan al mijn wensen, maar er is één groot nadeel. De ZZP variant is beperkt tot 240 boekingen per jaar. Alleen de maandelijkse factuur van e-boekhouden zelf en de boeking van de betaling daarvan zijn al 24 mutaties per jaar. Heb je dus een mobiel abonnement, benzine rekeningen, internet en nog een paar leveranciers, dan zit je al aan de grens van het ZZP pakket nog voordat je éen klant hebt kunnen factureren. En dan ga je ineens naar het MKB pakket van € 45,80 per maand excl. BTW. En voordat geld kan je elders veel goedkoper terecht. Bij Moneymonk betaal je bijvoorbeeld € 20 per maand.

  • Yara

   Ik heb ook het zzp-pakket en lukt daar allemaal prima mee hoor. Vind het juist goed dat ze kleine ondernemers extra ondersteunen daarin. Heb eerst ook een jaar gratis gehad, omdat ik net gestart was. Heb toen ik overging naar betaald abo ook gevraagd hoe het zit als je meer dan die 240 boekingen hebt, maar daarin denken ze echt wel met je mee en 45,80 per maand slaat nergens op!! De max is 24 euro per maand en dat is nog goedkoop voor wat je allemaal krijgt.

   • Maria

    Dat laatste bedrag klopt volgens mij niet.
    Het ongelimiteerde pakket kost maximaal 24,00 euro per maand en dan kun je echt helemaal onbeperkt gebruik maken van beide programmaonderdelen!

 22. Daphne

  Als starter is het even uitpuzzelen hoe die boekhouding precies werkt, maar met behulp van de uitleg is het mij uiteindelijk wel gelukt om mijn draai te vinden. Ik ben erg blij met dit boekhoudprogramma. Zeker ook omdat ik nu bijvoorbeeld de banktransacties kan inladen.
  Super voordeel is dat het ook nog eens gratis is. Fijn als je op het begin nog niet zoveel verdient.

 23. D Coelho

  dec 2019: In vergelijking met soortgelijke pakketten is eBoekhouden inderdaad prettig. Alles is web/cloud based, overal bereikbaar en op elk platform.
  Kanttekening hierbij is dat Scan&Herken (foto van bonnetje maken met telefoon en uploaden) en Mail&Herken (online bestelling, factuur als pdf ontvangen, meteen uploaden naar administratie) extra kosten en erg duur zijn.
  Ja, je denkt dat je met €24 voor het max. pakket er bent, dat is niet zo: 20x Scan/Mail&Herken kost €0.25 per bonnetje! Dat wordt minder bij 2.000 maar dan nog €0.09. En wat je scant/mailt komt dan in je inbox die standaard 1GB is. Dat lijkt veel maar bij een scan snijdt de app niet je foto bij en beperkt de resolutie ook niet: 600 kB voor een bonnetje van de AH. Dan kom je op max 1.600 bonnen per jaar = 133 per maand. Maar je moet ze minimaal 7 jaren bewaren en dat lukt je dan alleen met 16 gescande bonnen per maand (8 boekjaren). Dus je zal extra GB’s bij moeten kopen en ook die zijn erg kostbaar.
  Wil je tussentijds overstappen, kan je die scans, zo te zien, niet exporteren/downloaden, dus je zit vast. Nu weet je waarom de eerste 15 maanden ‘gratis’ (muv scans dus) zijn.
  Tweede nadeel: de factuuropmaak. De tool is flexibel, maar het blok dat de eigenlijke opsomming en berekening maakt staat vast. Er zijn lettertypes om uit te kiezen (ong. 20) maar als je een huisstijl hebt, of bv. een creatief of grafisch beroep waarbij je factuur ook je visitekaartje is, word je zeker niet blij.
  En tenslotte: eBoekhouden gaat in de video’s en in de opbouw inderdaad uit van een fietsenwinkel. Wil deze ondernemer in de laatste twee weken van het jaar ook vuurwerk verkopen en daarvoor een aparte boekhouding opzetten, dan dient hij een extra -volledig- abonnement aan te schaffen (voor 12 maanden?). Parallelle activiteiten via sub-grootboekrekeningen kunnen niet in 1 account.
  En dan zijn er nog kleinere onvolkomenheden en irritaties: Bij relaties wordt geen verschil gemaakt tussen de crediteuren en debiteuren, een automatische correctie van een mutatie voor deels-privé gebruik lijkt er niet te zijn (bv. telefoon abo 50-50% zak/privé wegboeken), factuurnummering gaat maar op 1 manier en formaat, zelfs de F voor het getal krijg je niet weg!
  eBoekhouden is degelijk, begrijpelijk en logisch, maar er valt nog veel ingeroeste, dieper liggende ballast te updaten. Dan onderscheiden ze zich ook écht van het dogmatische Snelstart, dat niet snel is en waarmee je ook niet makkelijk start.

 24. Verhagen

  Fijn programma, dat goed te begrijpen is. Ook voor iemand zonder boekhoudervaring.
  Helpdesk biedt goede ondersteuning.

 25. Maria

  Heel fijn programma, dat eenvoudig te begrijpen is, ook voor mij als boekhoudleek.
  En de helpdesk is goed bereikbaar en supersnel! Voor mij niets anders meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *