Review: Boekhouden met Offective

offective logo review

Beoordeling

J. van Beek op 5
Website aanbiederIn deze review bespreken we de werking, voor- en nadelen en de kostprijs van het online bedrijfspakket van Offective.

De naam Offective is een samentrekking van de woorden Office en Effective. Deze twee woorden vormen ook de kern van de visie die Offective wil nastreven, nl. een effectieve (en efficiënte) oplossing vinden voor ieder kantoor. Het bedrijf werd enkele jaren terug opgericht en telt intussen al duizenden gebruikers.

De snelgroeiende organisatie van Offective richt zich op ZZP’ers, kleine bedrijven en middelgrote ondernemingen. Het totaalpakket dat men aanbiedt, bestaat immers uit maar liefst 12 verschillende en combineerbare modules. Dit proberen ze aan te bieden door middel van de allernieuwste softwaretechnieken.

Werking van het programma

Het totaalpakket van Offective bestaat uit verschillende modules. De meest gebruikte modules zijn die op vlak van boekhouding en facturatie, maar daarnaast kun je het systeem ook koppelen aan jouw relatiebeheer, producten, verkoop, projecten, registratie van uren, personeel, diverse taken, gebruiksbeheer, administratie of communicatiekanalen. Bij Offective spreekt men dus meer dan terecht over een totaalpakket.

De boekhoudmodule start vanuit een grafisch dashboard waarin je zelf de inhoud van de boekhouding kan gaan bepalen. De mogelijkheden zijn oneindig. Zo is het bij Offective mogelijk om een webwinkel te integreren, rechtstreeks betalingen te verrichten via SEPA-bestanden, ongelimiteerd grootboekrekeningen aan te maken, eigen templates te creëren voor journaalposten, automatisch afschrijvingen te laten boeken en eindeloos subgrootboeken aan te maken. Hier bovenop komt nog eens dat men de boekhouding probleemloos kan koppelen aan één of meerdere van bovenstaande andere modules.

Er is integratie mogelijk met bijna alle banken en dus bijna alle types bankafschriften. Hierdoor matchen ingelezen bankafschriften automatisch met de ingegeven boekhouding, wat ontegensprekelijk heel wat tijd bespaart voor diegene die alle administratie invoert.

Op vlak van rapportering kan de ondernemer zich uitleven als een kind in de speeltuin. Hou je van grafieken en andere grafische voorstellingen? Geen enkel probleem. Blijf je toch liever bij de nuchtere cijfers? Dan kun je gebruik maken van de diverse rapporteringdocumenten zoals de proef- en saldibalans, de ouderdomsanalyses van de klanten en leveranciers, de grootboekkaarten of andere geavanceerde en handmatig in te stellen rapportages. Het featureoverzicht vertoont in één oogopslag alle mogelijkheden.

Ook factureren gebeurt flexibel bij Offective. Er is dan ook een complete integratie met de andere modules zoals boekhouding of de voorraadmodule. Facturen die met Offective worden opgemaakt zijn bijgevolg onmiddellijk zichtbaar in de historieken van de andere modules. Meer nog, er kan voor worden gezorgd dat de facturen automatisch in de boekhouding worden geboekt en in de permanente voorraad worden opgenomen. Als drukke ondernemer ben je ongetwijfeld tevreden met deze mogelijke tijdbesparing.

De sjabloon configurator helpt je stap voor stap in de creatie van een eigen huisstijl voor onder andere je factuur. Eigen briefpapier of unieke indeling? Geen probleem!

De voordelen van Offective

De prijs-kwaliteitverhouding is bij Offective voortreffelijk. Een complete administratie tegen één van de beste prijzen op de markt. Een betere troef kun je als leverancier van software niet hebben, lijkt ons.

Bovendien scoort Offective ook zeer goed in gebruiksvriendelijkheid. Het pakket is vrij eenvoudig in gebruik en, in combinatie met het luisterend oor van de helpdesk (met een hoge rate in responstijd), ben je in een mum van tijd vertrouwd met het hele pakket.

Bij Offective weet men dat klantenservice één van de belangrijkste aspecten is van een onderneming. Ze dragen er dan ook zorg voor hun klanten en dat start al bij het aanbieden van een persoonlijke dossierbeheerder per klant. Een gratis overstapservice wordt ook aangeboden bij het schakelen tussen verschillende modules en mogelijkheden binnen het pakket. De ongelimiteerde abonnementen zijn dagelijks opzegbaar. Men garandeert een veilige omgeving die altijd up to date is en dankzij de achterliggende technieken gemiddeld sneller werkt dan een doorsnee softwareprogramma.

Bespaar tussen de 70% en 80% ten opzichte van Exact, Twinfield en Reeleezee. Wij geloven dat boekhoud software geen vele honderden euro’s per jaar hoeft te kosten zoals het dat bij genoemde pakketten wel doet. Offective is een kostenefficiënte organisatie en daarom kunnen wij vergelijkbare functionaliteit voor een fractie van de prijs aanbieden.

In bepaalde rekenvoorbeelden kunnen verschillen in prijzen ontstaan. Offective geeft een unieke laagste prijs garantie voor alternatieven zoals AccountVieuw; Unit4; Twinfield; Exact; Reeleezee; Asperion &  Muis Software. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Wij realiseren ons dat goede software alleen ontstaat door naar de gebruikers te luisteren. Veel van de nieuwe functionaliteiten die we ontwikkelen komen als idee bij onze gebruikers vandaan.

Veilig en altijd up to date in de Offective cloud. Offective neemt alle mogelijke maatregelen om uw gegevens te beschermen. Dagelijkse back-ups die op verschillende locaties in Nederland worden opgeslagen en een uptime garantie van 99.99% zorgen er voor dat uw gegevens veilig en altijd en overal ter wereld toegankelijk zijn.

De nadelen van Offective

Het enige noemenswaardige nadeel bij Offective is het feit dat men als nieuwe gebruiker even moet wennen aan het pakket. Al kan men dat moeilijk een nadeel noemen als je er rekening mee houdt dat je na verloop een tijdje die geïnvesteerde tijd en moeite dubbel en dik terug verdient!

Wat is de prijs van Offective?

Bij Offective is de prijs die je betaalt volledig afhankelijk van wat je werkelijk nodig hebt. Starters kunnen supplementaire modules zoals voorraad- of personeeladministratie in eerste instantie achterwege laten, wat de kostprijs naar beneden haalt. Op de website van Offective kun je zelf de prijs van het totaalpakket gaan berekenen door de simpele toevoeging of schrapping van de modules die je al dan niet wenst. Nice to know: de eerste 30 dagen zijn gratis!

De basisprijs voor boekhouding is 9,60 euro per maand en per gebruiker (exclusief btw). In combinatie met facturatie, aanmaningsprocedure en relatiebeheer betaal je 16,80 euro per maand en per gebruiker (exclusief btw). Zoals je ziet, zijn de prijzen vrij scherp en concurrentieel sterk. En dat dankt Offective dan weer aan zijn moderne ontwikkeltechnologie.

Als je wenst gebruik te maken van meerdere administraties kent Offective je een korting toe op de totale maandprijs. Die kortingen kunnen oplopen tot maximaal 25%.

Goed om weten ook is dat jouw boekhouder of fiscaal raadgever gratis jouw boekhouding kan raadplegen via de meekijkfunctie. Geen extra kosten dus hier!

Eindoordeel van onze ervaring met Offective

Offective biedt een betaalbare oplossing voor zowel starters als gevestigde ondernemers. Bovendien is het pakket eenvoudig in gebruik, doch perfectionistisch in uitvoering en rapportering. Door onze goede ervaring een aanrader!

Gratis proberen

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met

 1. J.J. van Leeuwen

  Kijk, aan zo’n review heb ik wat. Als dat het enige nadeel is valt het wel mee, vindt ik. Ik heb wat hier en daar rondgeneusd, maar zag ook dat Offective een heel YouTube kanaal heeft. Uitgebreide instructiefilmpjes van allerlei verschillende modules.

 2. En hoe verhoudt de huidige versie van Offective zich met het nieuwere MoneyMonk?
  In deze review zie ik een zeer positief geluid, en in die van MoneyMonk ook, terwijl daartussen nog een partij (review) zit over e-boekhouden waarop veel meer af te dingen lijkt.

  Gelukkig zijn de reviews door dezelfde beoordelaar geschreven, maar zijn wat functionaliteiten ook appels met appels vergeleken?

  (Los daarvan: geweldig bedankt voor de reviews! Deze ervaringen van een expert heb ik als starter ECHT nodig 🙂

  Vriendelijke groet,
  Roelant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *