Review: MoneyMonk compleet administratiepakket vanaf € 10,- per maand


moneymonk logo

Beoordeling

MoneyMonk J. van Beek op 5
Website aanbiederIn deze review bespreken we de werking, voor- en nadelen en de kostprijs van het softwarepakket van MoneyMonk. Dit softwarebedrijf is gevestigd in Utrecht en is sinds 2012 actief op de markt van online boekhoudpakketten. Met een enthousiaste aanpak hopen zij ondernemers plezier te kunnen geven in het boekhouden.

MoneyMonk is een online boekhoudpakket, speciaal voor (startende) dienstverlenende ZZP’ers en freelancers. Het pakket is overzichtelijk ingericht, waardoor je als zelfstandig ondernemer zelf eenvoudig je administratie kunt bijhouden. Je bent bij Monk dus niet langer gebonden aan een ingewikkelde en langdradige administratie dat je belemmert om je te concentreren op het ondernemen zelf. Dankzij MoneyMonk spaar je op dat vlak tijd uit. Het is dan ook de missie en de doelstelling van het bedrijf om ondernemers zelf grip te laten krijgen op de financiële situatie van hun onderneming. De software is intuïtief, waarin men al doende leert. En snel.

Werking van het programma

Met MoneyMonk kun je allereerst online factureren en boekhouden. Het boekhoudprogramma is uiterst geschikt voor starters en ZZP’ers. Bovendien vind je op de website een handige demo die je de knepen van het vak uitlegt. Op deze manier kun je proefondervindelijk zelf de software van MoneyMonk uittesten.

Deze online software biedt ondersteuning voor vrijwel alle Nederlandse banken (ABN Amro, BUNQ, Deutsche Bank, ING bank, KNAB, Rabobank, SNS Bank, Triodos Bank, enz.). Het is bijgevolg mogelijk om bankmutaties van jouw bedrijfsrekening automatisch te importeren in het systeem. Ontvangen of uitgevoerde betalingen worden op die manier automatisch gekoppeld aan de openstaande facturen.

MoneyMonk werkt met boekingsvoorstellen, waarbij de software onthoud waarop terugkomende kosten geboekt moeten worden. De volgende keer dat dezelfde kosten in het bankboek verschijnen geeft MoneyMonk de suggestie om de kosten op dezelfde kostenrubriek te boeken, super handig!

MoneyMonk bankvoorstel bankmutaties koppelen in moneymonk
Op het zogenaamde dashboard zie je in één oogopslag hoe je bedrijf ervoor staat op financieel vlak. Zo kun je bijvoorbeeld steeds nagaan hoeveel geld je nog dient te ontvangen van klanten of hoeveel je nog moet betalen aan leveranciers. Ook de BTW wordt automatisch voor je uitgerekend.
Dat resulteert vanzelfsprekend in een periodieke BTW-aangifte. Die aangifte kun je met één muisklik aanmaken in het pakket. Mochten er nog facturen ontbreken, kun je die nog steeds manueel toevoegen. Nadat de BTW-aangifte is aangepast, staat hij klaar om te versturen.

Factuur in verkoop overzicht moneymonk

Uiterst handig ook is de koppeling met de Kamer van Koophandel. Je kunt je klanten of leveranciers opzoeken via deze koppeling en met één simpele muisklik toevoegen aan je adresboek. Zo hoef je geen basisgegevens meer over te typen, alles gebeurt automatisch. En eventueel bijkomende gegevens kun je nog steeds manueel toevoegen.

Facturen opmaken kun je in jouw eigen huisstijl. Daarvoor dien je op voorhand factuursjablonen te creëren. Daarin vermeld je natuurlijk de bedrijfsgegevens en je kunt er ook een logo uploaden. Bij de opmaak van de facturen, kun je probleemloos factuurregels toevoegen. Het echte rekenwerk gebeurt door het programma. Handig toch?

factuur maken moneymonk

Bij de boeking van de inkoopfacturen geeft MoneyMonk aan welke basisgegevens moeten worden ingevuld. Het programma geeft ook een overzicht van alle facturen die al dan niet reeds werden betaald. Bij facturen die al te lang open staan, geeft het systeem automatisch een waarschuwing. Op die manier kun je er blindelings op vertrouwen dat je tijdig al je verplichtingen nakomt.
Je kunt voor je ganse administratie betalingscondities instellen. Dit hoeft maar eenmalig te gebeuren en het kan zowel voor facturen, herinneringen als aanmaningen. Optioneel kun je op klantniveau van de algemene condities afwijken. Wanneer een klant je niet betaalt, geeft MoneyMonk ook hier een waarschuwing. Zo kun je tijdig ingrijpen waar nodig.

Een laatste handigheid is de werking met rubrieken. MoneyMonk creëert standaard een lijst met rubrieken. Op die manier weet je altijd precies waar je geld aan uitgeeft, bij welke rubrieken je teveel hebt besteed en bij welke er nog ruimte over is. Omdat de diverse rubrieken vaak afhankelijk zijn van de branche waarin je onderneming zich bevindt, kun je zelf steeds rubrieken toevoegen of aanpassen. De precieze codering kun je zelf bepalen. Mede daardoor sluit jouw administratie dus altijd naadloos aan met die van je externe accountant.

De voordelen van MoneyMonk

Naast de pluspunten die hiervoor al werden aangehaald, loont het de moeite om even stil te staan bij volgende voordelen. MoneyMonk staat bekend als een organisatie van deze tijd. Alles wordt helder weegegeven, staat online, is klantgeoriënteerd en is het is bovendien betaalbaar. Men draait niet rond de pot in het programma. Het is gewoon een eerlijke, effectieve en efficiënte software. De helderheid van de werking is een troef. Problemen met een onlogische indeling zijn er dus bijvoorbeeld niet. De prijs is ook transparant. Je weet op voorhand waarvoor je betaalt. Er zijn geen addertjes onder het gras en je hoeft dus bijvoorbeeld geen extra kosten te doen voor modules waarvan je op het eerste zicht zou verwachten dat het inbegrepen zou zijn. Je krijgt het gevoel dat MoneyMonk met je meedenkt, en voor alles wel een oplossing biedt.

MoneyMonk heeft ook een handige app waardoor je nu ook onderweg je administratie up-to-date kan houden. Met de app kan je bonnetjes fotograferen en zo digitaal opslaan zodat je niet meer al die papieren bonnetjes hoeft te bewaren. Daarnaast kan je in de app je uren registreren en ze zijn bezig met de ontwikkeling van een nieuw rittenregistratiesysteem zodat je straks ook gemakkelijk je ritten kan bijhouden

De grote kracht van het programma schuilt in het feit dat je te allen tijde een goede boekhouding ter beschikking hebt, zonder dat je er zelf expert in hoeft te zijn. Dankzij de goede begeleiding van MoneyMonk en de eenvoud van de software, voeren ook financiële ‘leken’ een meer dan gemiddelde boekhouding. Die boekhouding is niet alleen duidelijk en transparant, maar ook compleet. Het bespaart je als ondernemer vele uren werk, zeker als je het vergelijkt met de situatie waarin je alles manueel zou moeten uitvoeren.

Wie nog twijfelt, kan online boekhouden met MoneyMonk gratis 30 dagen lang uitproberen, in een volledig functionele versie. Na die proefperiode kun je ervoor kiezen om verder tewerken met MoneyMonk. Mocht je er toch voor kiezen om de samenwerking stop te zetten, is dat geen enkel probleem. Er geschiedt dus geen automatische omzetting na het einde van de proefperiode. Als je tijdens je proefabonnement gegevens hebt ingevoerd, blijven die behouden zodat je erop verder kunt werken wanneer je een definitief abonnement bent aangegaan.

De nadelen van MoneyMonk

Nadelen van MoneyMonk vindt men moeilijk. Zoals in ieder pakket zullen er ongetwijfeld minpunten of ergernissen zijn, maar wij moeten die alleszins nog ondervinden. Het enige struikelpunt is misschien de prijs. Maar toch moeten we ook daar eigenlijk besluiten dat het een correcte prijs is voor de kwaliteit die men levert.

Wat is de prijs van Money Monk?

Iedereen die bij MoneyMonk start wordt aangemerkt als ‘starter’ en kan de eerste 6 maanden prijsvriendelijk kennismaken voor € 15,- per maand.

Daarna geldt het reguliere tarief van € 20,- per maand. Voor deze prijs krijg je het volledige product en kun je ongelimiteerd gebruik maken van alle modules.

Daarnaast werkt MoneyMonk met een beloningsprogramma waarbij je voor iedere nieuwe klant die je aandraagt 3 maanden gratis MoneyMonk Compleet krijgt!

Eindoordeel

MoneyMonk is een aanrader. Zoveel is zeker. Dit compleet facturatie- en boekhoudpakket levert kwaliteit tegen een aanvaardbare prijs. Ben je startende ondernemer of ZZP’er en je bent op zoek naar een degelijk en betrouwbaar programma? MoneyMonk valt zeker en vast te overwegen!

MoneyMonk 30 dagen gratis proberen?

Aanmelden 30 dagen proberen

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
MoneyMonk
Onze beoordeling
51star1star1star1star1star

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met MoneyMonk

 1. Akgul

  Kun je hiermee ook SEPA bestanden (verzamelbetalingen en incassobatches) genereren?
  of heb je een extra aanvullende module hiervoor nodig?

  Mvr.gr.
  S.Akgul

 2. Maurice

  Het is dus NIET mogelijk om automatisch bankafschriften te importeren. Dat is een manuele handeling. Afknapper…wie wil dat nou nog met de hand doen tegenwoordig?

 3. Knert

  Nee SEPA doen ze niet. Dat is gelijk ook het grootste manco van Moneymonk. Het is by far de meest eenvoudige en beste boekhoudpakket maar er zit geen optie tot aanmaak van SEPA bestanden in. Open deur maar ze doen er niets mee….helaas.

 4. jolanda Klerks

  Kun je meerdere administraties aanleggen met dit pakket?

  • Beste Jolanda,

   Jasper van MoneyMonk in de reactie hieronder met antwoord 🙂

  • Hoi Jolanda,
   Met MoneyMonk richten we ons op ZZP’ers. Een abonnement geeft het recht om de administratie te voeren voor het bedrijf waarop je het abonnement hebt afgesloten. Eén abonnement is één bedrijf en daarmee ook één administratie. Uiteraard kun je meerdere abonnementen voor meerdere bedrijven afsluiten en deze wel koppelen, echter betaal je dus wel per bedrijf/administratie.

   Hopelijk heb ik hiermee jouw vraag kunnen beantwoorden.

 5. Frans

  Werk nu 2 jaar met MoneyMonk en het werken met dit pakket gaat steeds fijner.
  Ze zijn steeds in ontwikkeling en er blijft natuurlijk steeds iets te wensen.
  Het bevalt mij in ieder geval uitstekend.

 6. Yvonne

  Ziet er goed uit. Ik ga het zeker proberen. Vond Acumulus te ingewikkeld. De banner met € 12,50 per maand klopt niet mer. Die kun je beter aanpassen.

  • Hoi Yvonne,

   Bedankt voor de tip. Ik heb de banner zojuist aangepast 🙂

 7. Peter

  Ziet er goed uit, ik overweeg het te gaan gebruiken. Twee vraagjes:
  – Is het mogelijk om prive voordeel te boeken? Bijvoorbeeld laptop voor de zaak die ook prive wordt gebruikt.
  – Is er rekening gehouden met beperkte aftrek van bijvoorbeeld representatiekosten?

  Alvast bedankt!

  • Mirjam

   Ik overweeg Moneymonk te gaan gebruiken, maar vraag me af of de vraag van Peter hierboven al is beantwoord?

 8. Harm

  Ik ben aan het rondkijken welk boekhoud pakket ik moet nemen.
  Wie kan mij vertellen waarom ik voor moneymonk moet kiezen en niet voor exact online of snelstart ?
  En kan ik bij moneymonk ook een excel bestand die ik al als factuur gebruik invoegen?
  Of moet ik alles weer opnieuw er in zetten=

 9. sander

  Hey Harm,

  SnelStart heb ik ook geprobeerd maar dat is niks, veel te traag en ingewikkeld. Exact is veel te groot voor een eenmanszaak en heeft een heel fors prijskaartje.
  Ik zit nu in de proefperiode van Moneymonk. Hier mis in wel de automatische koppeling met de bank die me veel tijd kunnen besparen. En de termen journalen zeggen mij niks als ondernemer 🙁

  Sander

 10. Claudia

  Rekeningen betalen en indienen oke. BTW betalen of terugkrijgen snap ik ook. Ook ben ik ervan overtuigd dat ik een veel beter inzicht en overzicht krijg.

  Maar voor de jaarlijkse belastingaangifte komen zaken als oa. startersaftrek, eigen auto en afschrijving om de hoek.
  Dit doet nu een administratiekantoor voor me. Die leveren vervolgens de gegevens aan aan mijn boekhouder.
  Is een administratiekantoor overbodig met uw programma.

  Claudia

 11. hans den reijer

  Tevreden, heel erg tevreden, prijs prestatie zeer goed

 12. edward

  wat ik heel erg vind bij moneymonk is dat je een dezelfde factuur onbeperkt kan inboeken. Dat betekent dat moneymonk geen waarschuwing geeft dat de factuur al bestaat. Dat is erg treurig want hierdoor kan je een factuur heel snel dubbel betalen.
  Er komt bij mij wel eens voor dat ik een zelfde factuur en per mail en per post krijg. Zo heb je deze factuur snel dubbel geboekt. Of je print per ongeluk de factuur twee keer uit en boek je deze ook twee keer. Natuurlijk moet je als boekhouder of administrateur opletten wat je doet maar een boekhoudprogramma MOET een hulpmiddel zijn voor bovengenoemde gevallen en al helemaal in 2018!

 13. Nog nooit zo’n #@%&!-pakket gehad als deze. Ben er klaar mee!

 14. Zzper

  Ik heb er 1 minuut gekeken en ik wil er vooralsnog geen gebruik van maken. Ik heb direct gevraagd via de mail of de organisatie mijn account willen deleten. Daar ben ik nu een kleine week mee bezig. Als startende zzper heb ik wel andere dingen te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *