Review: Elkedagbij.nl, wat zijn de ervaringen?

elkedagbij boekhoudsoftware logo

Beoordeling

J. van Beek op 3
Website aanbiederIn deze review bespreken we de werking, voor- en nadelen en de kostprijs van de online software van het administratiepakket Elke dag bij.

Bij Elke dag bij zijn ze gestart vanuit de hoofdgedachte van een doorsnee ondernemer: hou administratie zo simpel mogelijk. Een ondernemer wil zich vooral bezig houden met zijn activiteit; de administratie en boekhouding daarvan is bijzaak. En dat moet dus zo eenvoudig en goedkoop mogelijk kunnen. Ze willen dus ook de relatie tussen de ondernemer en zijn kantoor centraal plaatsen. Dat doen ze door de creatie van een transparante werkomgeving, onder de vorm van een online platform waarop ze hun administratie kunnen overlaten aan specialisten. Bij Elke dag bij maken ze graag de vergelijking met koffie. Je drinkt toch ook dagelijks een koffie? En je staat er eigenlijk niet bij stil dat je dit doet. Met administratie willen ze hetzelfde bereiken. Gewoon dagelijks de boekhouding bijwerken dus, zonder dat het je echt moeite kost!

Hoe werkt het Elkedagbij boekhoudprogramma?

Het idee is dat de ondernemer alleen maar hoeft te factureren, zijn binnenkomende facturen dient te betalen en daarna alles dient in te scannen en aan Elke dag bij te bezorgen. Zij doen de rest: inboeken facturen, opmaak btw aangifte, bankbetalingen importeren, kredietrapporten uitprinten, jaarrekening en inkomstenaangiften opmaken, enz. Alles gebeurt zoveel mogelijk automatisch. Hoe dit in de praktijk in zijn werk gaat, kun je op de website van Elke dag bij bekijken. Een rondleiding toont je in 20 eenvoudige stappen hoe de belangrijkste functies werken. Deze diensten worden aangeboden aan starters, maar ook aan gevestigde retailers, productiebedrijven en kantoren.

Allereerst biedt het pakket de mogelijkheid om facturen op te maken in PDF en onmiddellijk te versturen. De opmaak van die facturen kun je ook periodiek regelen, net als de creatie van kredietfacturen. Dankzij de link met het pakket, worden die stukken ook automatisch ingeboekt. Betalingsherinneringen versturen, offertes opvolgen en facturen bekijken op je scherm? Ja, het is allemaal mogelijk met Elke dag bij!

Als je de facturen niet rechtstreeks in het pakket opmaakt, kun je ze op eenvoudige wijze importeren. Dat doe je het gemakkelijkst door de facturen in te scannen en direct in het administratiepakket zelf op te laden. Hetzelfde geldt voor kassa- en pinbonnen. Bankafschriften worden dan weer ingelezen via de bestanden die je via online banking ter beschikking krijgt.

Nadat alle facturen en financiële dagboeken zijn verwerkt, kun je de gewenste rapportages gaan opvragen. Op het dashboard zie je in één oogopslag hoe je er financieel voor staat (openstaande posten, BTW-schuld, liquiditeit, enz., aan de hand van grafieken of cijfergegevens). Een managementrapportage toont je een overzicht van de betalingen en facturen van de voorbije dagen. In een handig online archief vind je de jaarrekening of tussentijdse cijfers terug.

Een directe kassakoppeling zorgt ervoor dat je geregistreerde dagomzet aan het einde van de dag automatisch in de boekhouding terecht komt. Volledig automatisch. Met de meeste Nederlandse banken heeft Elke dag bij ook een bankkoppeling. Als je bijvoorbeeld een factuur wil betalen, kun je dit in het systeem aanvinken zodat deze automatisch in de betaallijst van je bank terecht komt. Omgekeerd kun je zo ook de betaling van je klanten opvolgen. Betaalt een klant niet binnen de voorziene termijn, wordt er automatisch een betalingsherinnering verstuurd.

Wat de periodieke btw aangifte betreft, hoef je niet meer in te loggen bij de Belastingdienst. Elke dag bij zet je aangifte automatisch klaar. Het enige dat je dan nog moet doen, is de aangifte goedkeuren. In een vingerknip is de aangifte dus verstuurd en ingediend.

De voordelen van Elke dag bij

Een grote troef van Elke dag bij is de prijs. Maar verder hierover meer.

Het pakket biedt vooral het voordeel van de eenvoud. Alles wordt voor jou geregeld: volautomatisch, eenvoudig en altijd op tijd! Aan de boekhouding hoef je zelf weinig of geen tijd meer te besteden.

De rapporteringen zijn duidelijk en eenvoudig. Als ondernemer heb je er ook echt iets aan, en kun je aanpassingen doorvoeren waar nodig. Is een bepaalde grafiek voor jou toch niet zo leesbaar? Dan contacteer je toch gewoon de helpdesk met een voortreffelijke reputatie!

Bespaar tussen de 70% en 80% ten opzichte van Exact, Twinfield en Reeleezee. Wij geloven dat boekhoud software geen vele honderden euro’s per jaar hoeft te kosten zoals het dat bij genoemde pakketten wel doet. Offective is een kostenefficiënte organisatie en daarom kunnen wij vergelijkbare functionaliteit voor een fractie van de prijs aanbieden.
In bepaalde rekenvoorbeelden kunnen verschillen in prijzen ontstaan. Offective geeft een unieke laagste prijs garantie voor alternatieven zoals AccountVieuw; Unit4; Twinfield; Exact; Reeleezee; Asperion &  Muis Software. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Wij realiseren ons dat goede software alleen ontstaat door naar de gebruikers te luisteren. Veel van de nieuwe functionaliteiten die we ontwikkelen komen als idee bij onze gebruikers vandaan.
Veilig en altijd up to date in de Offective cloud. Offective neemt alle mogelijke maatregelen om uw gegevens te beschermen. Dagelijkse back-ups die op verschillende locaties in Nederland worden opgeslagen en een uptime garantie van 99.99% zorgen er voor dat uw gegevens veilig en altijd en overal ter wereld toegankelijk zijn.

De nadelen van Elke dag bij

Minpuntje is misschien dat het pakket van Elke dag bij zich niet echt onderscheidt van de andere boekhoud- en administratiepakketten op de markt. De prijs is weliswaar vrij scherp, maar qua functionaliteiten en service scoren ze slechts even goed als een doorsnee ander pakket. Wat helemaal niet betekent dat die service slecht is, wel integendeel! Alleen is het geen extra troef ten opzichte van de concurrentie.

Wat is de prijs van Elke dag bij?

Bij Elke dag bij heb je de keuze uit twee maandtarieven. Voor het Budget pakket betaal je 37,50 euro per maand, voor het Compleet pakket betaal je 62,50 euro per maand. Die prijzen zijn scherp, maar op het eerste zicht niet extreem goedkoop. Maar als je even uitrekent hoeveel uren tijd je bespaart op vlak van boekhouding en administratie door te werken met Elke dag bij, dan kom je al snel tot de conclusie dat je veel bespaart.

Bijkomend betaal je wel 5 euro per maand voor de opmaak van de jaarrekening. Op jaarbasis komt dat dus op 60 euro extra. Het Budget pakket kies je best als je weinig of geen facturen dient op te maken en dus voornamelijk met dagontvangsten (verkopen aan particulieren) werkt. Factureer je dagelijks, dan kies je best voor het Compleet pakket! Bij het Budget pakket ben je trouwens beperkt tot het opladen van maximaal 125 facturen of bonnetjes per jaar, terwijl je dit bij het Compleet pakket onbeperkt kunt doen.

Hou ook rekening met de bijkomende kosten voor bijkomende prestaties. De 5 euro extra voor de jaarrekening wist je al, maar ook voor de opmaak van de aangifte vennootschapsbelasting bijvoorbeeld betaal je 20 euro per maand erbij. Een overzicht van alle bijkomende kosten vind je op de website terug.

Onze ervaring met Elke dag bij?

Het administratiepakket van Elke dag bij is zeker niet slecht en zeker het uittesten waard. Anderzijds onderscheidt het zich ook niet echt van de concurrentie. Uitproberen maar… al doende leert men!

Elke dag bij proberen?

Proberen

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Elkedagbij.nl
Onze beoordeling
31star1star1stargraygray

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *