Review: Exact Online eenvoudig boekhouden

Exact Online review

Beoordeling

Exact Online J. van Beek op 5
Website aanbieder

In deze Exact online review onder andere ons oordeel over: mogelijkheden, prijzen, extra modules en ondersteuning.

Exact Online is de online cloud versie van het administratiepakket van Exact. Daarmee is de administratie altijd beschikbaar als SaaS oplossing (Software as a Service). Voor een vast laag bedrag per maand kunt u overal online uw administratie bijhouden.

Samenwerken met een boekhouder of accountant

Met Exact Online kunt u uw administratie eenvoudig beschikbaar stellen aan uw boekhouder of accountant. Daarmee kunt u bijvoorbeeld zelf de boekingen doen en doet de accountant de controle voor de BTW-aangifte.

Een basis prijs van 31 euro per maand en extra modules

Het basis pakket van Exact Online kost 31 euro per maand. Daarmee heeft u een compleet adiministratiepakket met alle benodigde functies. Wilt u meer of een specifieke ondersteuning dan zijn er meerdere modules verkrijgbaar tegen een kleine meerprijs per maand of per keer dat u deze gebruikt.

Extra modules Exact Online

Met het Exact Online pakket heeft u de basis om een goede en degelijke administratie te voeren. Afhankelijk van wat voor bedrijf u heeft kan het handig of noodzakelijk zijn om meer functies te hebben in uw administratieprogramma. Om de kosten laag te houden voor het basispakket zijn er extra modules beschikbaar tegen betaling, zoals:

Activa: 10 euro per maand: Met deze module kunt u duurzame bedrijfsmiddelen beheren en afschrijven. Zo kunt u de activa automatisch lineair, met een vast bedrag of via de annuiteiten-afschrijvingsmethoden afschrijven.

Archiveren administratie: 1 euro per keer: Door het gebruik van deze module maakt u een digitaal archief aan van uw administratie. Hiermee voldoet u aan de verplichte bewaarplicht van de belatingdienst (7 jaar). Dit pakket is echter alleen beschikbaar bij een “Exact Online Accountancy Geavanceerd abonnement”.

Budget: 10 euro per maand: Met deze module is het eenvoudig om een prognose te maken van verwachte inkomsten en uitgaven. Als er een afwijking is in de omzet is het met deze module eenvoudig om te analyseren waar deze vandaan komt.

Factuur: Eenvoudig factureren doet u met deze module. De factuur kunt u opmaken in uw eigen huisstijl en bijschrijvingen worden automatisch ingeboekt. Deze module maakt onderdeel uit van Exact Online Premium abonnement.

Kostenanalyse: Hiermee kunt u gemaakte kosten en opbrengsten toewijzen aan een product, dienst of afdeling om zo een duidelijk overzicht te krijgen van de opbrengsten.

Scan & Herken: 55 cent per scan: Overal uw bonnen en facturen inscannen door er een foto van te maken. De module scant de bon en boekt deze indien mogelijk automatisch in.

Valuta: 10 euro per maand: Doet u zaken met partners buiten de EU? Dan kunt u met deze module eenvoudig boekingen doen in een andere valuta.

Het boekhoudpakket voor webwinkeliers

Exact Online is uitermate geschikt voor webwinkeliers. Door koppelingen met de bekendste webshop software worden facturen automatisch ingeboekt en verwerkt in de administratie.

Het installeren van de koppeling vergt vaak een eenmalige aanschaf van enkele tientallen euros tot maximaal 400 honder euro.

Bekijk hier alle aanbieders van een boekkoppeling tussen Magento en Exact Online

Voordelen Exact Online

 • Altijd en overal online uw administratie inzien en bijwerken voor een vast bedrag per maand.
 • Uw boekhouder of accountant kan meekijken en zo nodig bijspringen in uw administratie.
 • Door de goede indeling van het programma een duidelijk besparing in tijd.
 • Met modules zoals scan en herkan en facturen en bijna compleet automatische administratie
 • Schaalbaar dus voor de zzp’er tot MKB’er
 • Zelf een backup maken is niet meer nodig

Nadelen Exact Online

 • Relatief duur in vergelijking met andere boekhoudpakketten (Wel meer mogelijkheden). In combinatie met een boekhouder kan het wel voordeliger zijn.
 • Heb je veel modules nodig dan loopt de prijs snel op

Exact Online review: Ons oordeel

Ons oordeel na het schrijven van deze Exact Online review is beoordeling met vijf sterren. Het pakket heeft alle basisfuncties om van starter tot grootbedrijf te groeien, en waar nodig wordt er perfecte service gegeven via de online helpdesk. De prijsstelling van de abonnementen is duidelijk, zo komt u niet voor verassingen te staan.

Wilt u na het lezen van deze review Exact Online 30 dagen gratis proberen?

Aanmelden Exact Online

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Exact Online
Onze beoordeling
51star1star1star1star1star

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met Exact Online

 1. Maria

  Gebruik nu al jaren Exact Online. Dit vind ik een handig programma omdat ik zelf alleen maar de facturen in de administratie zet. Mijn boekhouder doet de boekingen, btw aangifte en IB opstellen elk jaar. Dat scheelt mij op een jaar toch zeker een uur of 20 werk. Ben er zelf heel tevreden mee, alhoewel het niet het goedkoopste pakket is!

  Groet Maria

 2. Exact Online was in mijn eerste overweging te duur. Oa bij Acumulus een proefabonnement genomen (ook Exact Online). In gebruiksgemak, eenvoud en opties wint Exact Online gewoon, de tijdsbesparing die ik daarmee maak maakt de iets hogere prijs van 17 euro per maand meer dan goed…

 3. Oskar Schneider

  Exact online is een mooi pakket, echter let op! Ik mis je de mogelijkheid om je winst marge op offerte niveau te controleren. Uiteraard is het bewaken van de marge op offerte niveau van belang voor wijze van bepaling van de eindprijs. Als je overstapt van Exact Globe naar Exact online dan is dit een gemis.

 4. Sander Jonas

  Gebruikersvriendelijk! Backup’s maken is verleden tijd. Geen updates meer uit te voeren. Heerlijk!
  Wat er nog verbeterd kan worden is dat indien de kas wordt gecorrigeerd verandert het beginsaldo bank de volgende boekingen niet meer. Wel op grootboek niveau maar niet op dagboek niveau.

 5. Marion Goedgeloven

  Gebruiksvriendelijk en continu aanpassing aan nieuwe ontwikkelingen. Overal en altijd bereikbaar en beschikbaar.

 6. Mark Hanssen

  Op elke pc kun je inloggen op het boekhoudprogramma. Boeken gaat lekker snel en handig. Ook de exact app werkt fijn. De koppelingen met derde partijen zijn een verademing omdat je niet alles dubbel hoeft in te voeren.
  De zoekoptie, het wijzigen van boekingen en een vaste kolommenbalans zouden voor mij nog wel een verbetering zijn.

 7. Gerda

  Zeer prettig administratiepakket om mee te werken. Wel omslachtig om een lay-out aan te maken en beperkte middelen om dit aan te passen.

 8. Francisca vd Water

  Pluspunten:
  Logische opbouw
  Betrouwbaar, in de eerste zes maanden nog geen enkele storing gehad
  Representatief!
  Professioneel
  Uitstekende helpdesk
  Goede afstemming met ING bankieren
  Verbeterpunten:
  Reminders vanuit CRM actiever inzetten
  Prijslijst per klant aan kunnen maken met geldigheid
  Inladen prijsbestanden vereenvoudigen

 9. Linda

  Overal vandaan te bereiken. Gebruiksvriendelijk en makkelijk in gebruik. Goede telefonische support. Budgetten zijn makkelijk bij te houden en in te vullen. Het is wel jammer dat het programma niet geschikt is voor valuta administratie (uitgestelde omzet / kosten).

 10. Marvin van Waayen

  Samenwerking met accountant in zelfde pakket. Zeer overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Koppeling met online bankieren.

  Verbeterpunten:
  Graag meer aanpassingsmogelijkheden in grafieken in Mijn Cockpit. Ik zou omzet die vooruit is gefactureerd en ook vooruit ingeboekt alvast in grafiek willen zien, nu zie je alleen omzet van huidige periode en achterliggende periodes.
  Ook zou ik graag grafiek in Mijn Cockpit willen van bruto winstmarge (omzet minus inkopen). Want omzet zegt me niet zoveel.

 11. Jan Ham

  Fijne helpdesk, bereikbaar via meerdere wegen. Goede terugkoppeling bij problemen!

 12. Peggy

  Supportafdeling is kundig en reageert snel.
  Het is eenvoudig in gebruik en geeft gelijk inzicht in mijn financiën.
  Koppeling met onze banken bespaart echt enorm veel tijd.
  Exact zorgt ervoor dat ik mijn bedrijf kan sturen met actuele informatie.

 13. Natalia Yakolenko

  Dit programma heeft heel veel mogelijkheden! Misschien wel té veel. Wat het programma flexibel en inflexibel tegelijk maakt. Het wordt snel onoverzichtelijk als je het niet goed instelt. Gelukkig kan dit wel handig met de templates die je aan het begin kunt kiezen. Ook kun je de software koppelen aan verschillende andere soorten software.

 14. Peter Tromp

  Handig dat alle pakketten in 1 systeem zitten! Crm, financieel, projecten. Voldoende updates met verbeteringen en ook uitgebreide mogelijkheden voor trainingen.

 15. Bas van Vlissen

  Goede helpdesk. Fijn programma in gebruik.

 16. Guido

  Altijd en overal kunnen werken is het fijne van zo’n online boekhoudpakket als dit. Ook je accountant of boekhouder kan met je meekijken. Verschillende oplossingen om uit te kiezen. Voor ons voldoet Boekhouden geavanceerd heel goed.

 17. Hans van Gerwen

  Zeer fijn boekhoudpakket met vaak goede updates.
  Ik kon gelijk aan de slag, het programma is eenvoudig in gebruik.
  Een echte aanrader.

 18. Jan-Willem Verstegen

  Exact Online vinkt alles aan wat je als administrateur c.q. controller aan het pakket kunt stellen. De inrichting ervan is flexibel en geeft je genoeg ruimte om informatie te genereren die voor je beoordelingen van de financiële positie noodzakelijk zijn. Pakket is zeer stabiel is en vertoont nooit storingen.

 19. Jeroen de Bruin

  Makkelijk in gebruik, ook voor niet-specialisten. De basiscursus die ik in het begin heb gedaan was wel heel handig. De accountant kan meekijken en corrigeren. Uitstekend door midden en klein bedrijf te gebruiken.

 20. Onno Haan

  Duidelijk uitgebreid softwareprogramma. Helpdesk en directe contactpersonen zijn uiterst bekwaam en klantgericht. Heel fijn ook dat ik mijn bank en webshop kan koppelen aan het programma.

 21. Casper van Deursen

  Exact Online onderscheid zich in: stabiliteit, functionaliteit, snelheid en gebruikersvriendelijkheid! Wat ze nog zouden kunnen verbeteren is de rapportage via de cockpit.

 22. Mirjam Mollema

  Exact Online is een overzichtelijk programma en is OK in gebruik. Het zou wel fijn zijn om de posten beter te kunnen verwerken en het terugvinden van data iets eenvoudiger in te richten.

 23. Pieter Heren

  Wij gebruiken het pakket ook al enige tijd, we merken dat de support slecht is. Als we bellen dan krijgen wij altijd een document waar de stappen in beschreven staan. Deze zijn niet altijd goed en kun je alsnog contact met ze opnemen.

  Ik verwacht gewoon van € 80,00 pm dat we degelijke support krijgen.. maar de mensen die daar zitten weten alleen de basis en sturen graag documenten door maar direct helpen kunnen ze niet.

  Wij hadden altijd snelstart, ik moet zeggen dat onze mensen dit een veel beter pakket vonden.. Nu gaan we gelukkig volgend jaar weer naar SnelStart.

 24. Ali Tahboun

  Erg klantgericht. Ze ontwikkelen waar de klant behoefte aan heeft en staan klaar om te helpen. Daarnaast werkt het programma ook gewoon erg goed.

 25. Marcel

  Exactonline is zeker een goed pakket, alleen veel te duur.

  Het Boekhouden Basis pakket (€29/mnd) is vrij beperkt. Dit kan uitgebreid worden met extra modules, maar dan loopt de prijs per maand al snel op. Van alle kostenvoordelen door software in de cloud merkt de klant weinig.

  Andere online alternatieven zijn goedkoper en ook goed.

 26. Lander

  Ik ben ontwikkelaar, dit zijn mijn bevindingen:

  Klantservice NIET goed, duurt vaak 5 werkdagen eer je een antwoord krijgt, een kleine moeite om creatief mee te denken naar een oplossing is teveel gevraagd voor hen.

  Web API ook NIET goed, de REST api staat nog in zijn kinderschoenen, waardoor we moeten terugvallen op de XML Api voor bepaalde functies. Sommige functies zijn zelfs helemaal niet mogelijk met beide API’s.

  Nooit meer ExactOnline voor mij.

  • AJ

   Hoi Lander,

   Welk pakket zou jij aanraden dan?

   Mvg,

   AJ

 27. Sandra

  Over het algemeen is Exact Online relatief duur als je het vergelijkt met andere boekhoudprogramma’s. Maar zij bieden wel veel extensies en modules waardoor de mogelijkheden vrijwel onbeperkt zijn.

 28. Tomas. F.

  Mijden als de pest! Val niet in alle neppe positieve reviews op de sites die Exact aanprijzen: deze strijken een commissie per persoon die ze doorverwijzen. Ga kijken op onafhankelijke sites zoals trustpilot, waar je wél een realistisch beeld krijgt van de productkwaliteit.

  Platform schiet te kort en niet gebruiksvriendelijk:
  – zeer moeizame en onoverzichtelijke interface
  – geen mogelijk tot elektronische import banktransacties zonder dure koppeling met je bank (slechts weinig banken ondersteund – veel plezier met manuele invoer!)
  – geen mogelijkheid tot export naar auditfile
  – …

  De klantendienst is echter nog stukken erger. Je hangt lang aan de lijn alvorens je met een supportmedewerker in contact komt – en vervolgens kan deze je nog niet eens helpen.

  Ik heb verschillende keren moeten bennen om de overzet van een dossier rond te krijgen, waarna het meerdere keren misloop zonder de supportdienst bij überhaupt kon zeggen waar het mis ging.

  Je wordt van dienst naar dienst doorverwezen om vervolgens terug te eindigen waar je start.

  Helaas is email-support niet beter: het duurt lang tot je een antwoord ontvangt – op voorwaarde dat je überhaupt een antwoord ontvangt.

  Mijn laatste probleem (incorrecte factuur) ging doorgestuurd worden naar de sales manager, waarna ik vervolgens niets hoorde. Vandaag kreeg ik doodleuk een halve dreigbrief in mijn mailbox als ik niet betaal.

  • Magali Hoebeeck

   Volledig mee akkoord !!!! Gewoon een ramp op gebied van klantenservice !

 29. Tabassum

  I am a exactonline user and what I am saying is from my personal experience. If Exactonline is working fine for you then you are lucky, becacuse if you have any issue, such as login, IT trouble, and etc. then good luck. Exactonlin customer service, and IT support is one the poorest I have ever experienced.
  If anyone of doubts this i can give you my personal telephone or email and you call and me I can explain it to you with proofs.

 30. Magali

  Persoonlijk werken wij nu al zeker 10 jaar met exact en spijtig genoeg moet ik vaststellen dat de service er alleen maar slechter op geworden is. Er wordt niet snel geantwoord, lange wachttijden in de callcenter (beltoon langer dan 10 min.), chat staat regelmatig in bezet, geen antwoorden op onze vragen…

  Ik raad dit programma zeker niet aan !!!

 31. Jan

  Veel te duur en onslagtig, doe mij snelstart maar, veel gebruiksvriendlijker en voor 1/4 van de prijs!

 32. Arnoud

  Ik was ooit fan van Exact tot ik er echt zelf mee aan de slag ging. Wat een omslachtig en gebruiksonvriendelijk pakket. Ook de support schiet tekort. Wij gaan op zoek naar een betere en moderne oplossing.

 33. Jan krapels

  Exact zijn boeven: ze verhogen ongevraagd voor de 2e keer ons pakket. We begonnen met een pakket van 30,-. Nu 3 jaar later zitten we vast aan een pakket van 120,-. Ongevraagd. Voor een klein bedrijfje met een uiterst simpele boekhouding. Je zit er aan vast en komt en niet meer van af. helpdeks houd je een uur aan de telefoon, maar ze helpen je niet verder. Zo spijt van deze keuze!

 34. K. Korte

  Helemaal eens met Jan Krapels. Sinds de Private Equity boys binnen zijn gestapt, is de maandelijkse fee bij Exactonline 60% gestegen. Ik krijg er niks meer voor. Dus gewoon 60% verhoging voor niks extra. Ze kunnen niet anders, zeggen ze.
  Veel MKB bedrijven zullen dit gewoon pikken, omdat overstappen lastig is. Dus dan maar 50 euro per maand meer.
  Nu dus gefaseerd op zoek naar een andere aanbieder. Ik kijk nu naar E-boekhouden of Moneybird

 35. Bart

  Zeer slecht programma sinds wij met exact werken ontzettend veel fouten in de facturen.
  Adressen niet volledig terwijl ze wel ingevuld zijn.
  Nu weer de BTW staat op de factuur 9% berekening met 6%.
  Komt zeer amateuristisch over bij de klanten. Veel spijt van deze keuze.

 36. Juul

  De kosten zijn opgelopen sinds ze de 2 stap verificatie hebben. Ze noemen zich online maar je moet met een telefoon een code scannen om op verschillende laptops of pc’s te werken.
  Wanneer je op kantoor op een computer hebt ingelogd kun je ook na het uitloggen niet meer op een andere computer inloggen. Je account is gekoppeld aan het apparaat waarop je bent aangemeld. Totaal niet online dus. Dit houdt in dat je extra gebruikers af moet nemen dat weer extra geld kost.
  Nu de laatste maanden veel uitval van Exact online en een zeer langzame werking gehad.
  Nadat ik hierover een mail heb gestuurd krijg ik als antwoord dat ze ook geen 100% bereikbaarheid garanderen. Maar de abonnementskosten zijn wel 100%?
  Hoop echt dat we op een ander programma over kunnen maar dat wordt een heel karwei met alle overzettingen.
  Toch gaan we dit eind vh jaar proberen. En voor het verschil in kosten kunnen we wel een leuke personeelsdag hebben!

 37. Derryck

  Exact wordt steeds slechter. Ze beweren van alles en pronken of beter gezegd ze maken nu reclame met functionaliteiten die niet werken. Ook gaan ze over de scheef met het verstrekken van informatie aan derden. De AVG wetgeving hebben ze nooit van gehoord. Support houdt je aan het lijntje terwijl de it-ers eerlijk aangeven dat ze er niet aan mogen werken (andere prioriteiten)

  De private investeerders cashen nu en exact verandert in een oplichterij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *