Review: Werkt Accountview Online zoals het moet?

Accountview

Beoordeling

Accountview J. van Beek op 2
Website aanbieder

In deze review bespreken we de werking, voor- en nadelen en de kostprijs van het online softwarepakket van Accountview.

Accountview maakt als sinds 1987 administratieve software. Het maakt deel uit van de Visma Groep uit Noorwegen. Men spreekt nog vaak over Accountview, maar de officiële naam is dan eigenlijk ook Visma Software. Visma Software levert al jaren open en flexibele software aan meer dan 30.000 klanten uit verschillende sectoren. Die software biedt geïntegreerde oplossingen voor boekhouding, projectadministratie, urenregistratie, CRM, HRM en salarisverwerking.

Er zijn verschillende versies van Accountview beschikbaar. Accountview Go biedt een online boekhoudpakket dat enkel via accountants te verkrijgen is. Als ondernemer krijg je enkel beperkte informatie ter beschikking en is het nemen van een proefabonnement niet mogelijk. Je kunt deze versie dus niet rechtstreeks via de website bestellen.
Daarnaast richt Accountview zich ook op ZZP’ers, startende ondernemers en eenmanszaken. Vooral bij de ZZP’ers zien we de laatste jaren een sterke opkomst van full-service boekhoudpakketten waarbij de tussenkomst van een externe boekhouder niet langer vereist is. Verder kan iedere ondernemer die zijn financiële administratie wil automatiseren gebruik maken van dit online pakket. Denk daarbij bijvoorbeeld ook maar aan verenigingen en stichtingen die altijd snel inzicht wensen in de financiële situatie.

Werking van het programma

Bij Accountview Go is het dus de boekhouder die de boekingen verricht. Als ondernemer ben je aangewezen op een video waarin een demonstratie wordt gegeven. Daaruit blijkt dat de boekhouder alles inboekt en de ondernemer enkel inzage krijgt in de cijfers. Door een koppeling met online bankieren worden de bankmutaties automatisch geboekt.

Accountview biedt aan kleine, startende ondernemers een boekhoudprogramma dat eenvoudig is in gebruik en tegelijkertijd alle functionaliteit en inzicht biedt. Er is daarbij keuze uit twee basisuitvoeringen: Accountview Team en Accountview Solo. Beide versies kunnen op de eigen server worden geïnstalleerd of zijn online raadpleegbaar. Beide kunnen ook worden uitgebreid met extra modules. Daardoor creëer je een totaaloplossing dat op maat is gesneden voor jouw eigen specifieke bedrijfssituatie.
Accountview Team richt zich op organisaties die meer uit hun bedrijfsadministratie willen halen en inzicht willen krijgen in het bedrijf. Standaard kent dit pakket twee tot maximaal vijf gelijktijdige gebruikers, wat het pakket ideaal maakt voor startende en snelgroeiende ondernemers. Accountview Solo is dan weer uiterst geschikt voor zelfstandige ondernemers die de eigen boekhouding willen voeren en op die manier op accountantskosten willen besparen. Deze versie kan eenvoudig worden uitgebreid met afzonderlijke modules voor telebankieren en facturering. Je betaalt daarbij enkel en alleen voor de functionaliteiten die je ook daadwerkelijk gebruikt.

Ook kun je opteren voor Accountview Compleet, waarvan de prijs een stuk hoger ligt. Tot de basisfunctionaliteit van die pakket behoren aanmaningen, telebankieren, facturering, dagboekinvoer en gegevensuitwisseling met de accountant. Heb je daarmee nog niet genoeg, kun je verder uitbreiden met modules als die voor automatische betalingen, facturering en het inlezen van bankmutaties. Het documentbeheersysteem van deze versie bespaart je door zijn efficiëntie veel tijd.

Accountview gaat steeds mee met zijn tijd. Het online pakket is dan ook steeds beschikbaar op de meest recente besturingssystemen.

De werking van Accountview is opgebouwd uit verschillende modules (zoals Financieel, Handel, Projecten en uren, Relatiebeheer en Accountancy). Op die manier kun je zelf een voor jou geschikt en transparant pakket samenstellen en betaal je enkel voor de modules die je ook effectief gebruikt. Je kiest zelf waarvoor je het programma wil gaan gebruiken. Ook urenadministratie en het opstellen van verschillende fiscaal relevante aangiften behoort tot de mogelijkheden.

De voordelen van Accountview

Het online pakket van Accountview is eenvoudig in gebruik en kan overal worden gebruikt. Je kunt het op je eigen computer installeren of je kunt gewoon online inloggen op gelijk welke computer. Zowel gewone PC’s als Mac’s en Apple’s zijn compatible met het pakket. Een installatie van hardware of bijkomende software is niet vereist.

Dankzij de verschillende modules is Accountview geschikt voor zowel kleine, middelgrote als grote ondernemingen. Ook verenigingen en stichtingen zijn gebaat met de werking van dit programma. De modules stellen je ook in staat om het programma uit te breiden naar een volwaardig en compleet financieel en administratief pakket. Mede hierdoor krijg je direct en altijd inzicht in de financiële situatie van je onderneming. Bovendien kun je op eenvoudige wijze handige rapporteringdocumenten afprinten. Een koppeling met andere pakketten verhoogt niet alleen het gebruiksgemak maar werkt bovendien ook tijdsbesparend.

De ervaring van Accountview staat garant voor een stabiel systeem (die intussen al duizenden klanten heeft). De interface is flexibel en de meest recente updates worden steeds voorzien. Gegevens worden direct verwerkt en het programma laat toe om op hoge snelheid verrichtingen te doen.

Zoals je ziet, biedt het pakket ontelbare voordelen. Wie nog niet overtuigd is, kan een gratis demo aanvragen op CD-ROM of navraag doen naar het gratis informatiepakket.

De nadelen van Accountview

Door het grote aanbod aan functionaliteiten is het soms moeilijk om het pakket van Accountview te vergelijken met andere pakketten. Om bijvoorbeeld de prijs te vergelijken moet je echt nauwgezet gaan bijhouden welke functionaliteiten nu net inbegrepen zijn en welke niet. Maar dat is zowat het enige nadeel dat het vernoemen waard is. Maar dan is er natuurlijk nog de prijs…

Wat is de prijs van Accountview?

Accountview is niet goedkoop. Accountview Go is nog verkrijgbaar vanaf 17,50 euro per maand. Maar daar is bijvoorbeeld de module voor facturatie nog niet inbegrepen, wat een meerkost betekent indien men hier ook gebruik van wil maken.
Een onderhoudsabonnement van minimaal 150 euro of 15 procent van de totale pakketprijs is in ieder geval altijd verplicht. Dat lijkt vrij veel, maar hou er wel rekening mee dat je voor die prijs bijvoorbeeld ook regelmatig aangiften naar de belastingadministratie kunt versturen. Mocht je dit apart willen behandelen, kost dit ook geld.

De aanschaf van de basispakketten is nogal duur. Accountview Solo (één van de minst uitgebreide versies) kost al 695 euro. Een complete versie daarvan is meer uitgebreid, maar kost dan ook 1.395 euro. De Solo versie is ook op huurbasis verkrijgbaar. In dit geval doe je dus geen eenmalige investering, maar betaal je een vast bedrag per maand. Misschien betekent dit op langere termijn wel een betere oplossing voor jouw onderneming.

Eindoordeel

Accountview profileert zich als een online pakket dat zowel voor grote als kleinere ondernemingen ideaal is. In de praktijk blijkt toch dat het vooral de grotere ondernemingen zijn die baat hebben bij het pakket. De voornaamste reden daarvoor is de prijs. Voor startende ondernemers zou het gebruik van Accountview een serieuze hap uit het budget betekenen. En dat geld gebruikt men misschien liever voor een investering in iets anders.

Vraag een gratis test account aan bij Accountview

Aanmelden Accountview

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Accountview
Onze beoordeling
21star1stargraygraygray

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met Accountview

 1. Mathieu Raemaekers

  Het begon al bij de aankoop. Je kon kiezen uit een minder dure standalone versie en een netwerkversie van het Accountview boekhoudpakket. Omdat we geen netwerkversie wilden, kozen we voor de standalone versie. Het venijn zat in de staart en werden geconfronteerd met een versie, die ook nog eens minder (dat wil zeggen zo goed als geen) soorten verslagen bood. Pech gehad.

  Bovendien zit ik nu elke maand met een rechthoek en liniaal de grootboek, verlies- en winstrekeningen en balansen in PDF-formaat te lezen; want anders kun je niet zien bij welke beschrijving de erachter staande getallen horen. Als programmeurs een dergelijke onzin fabriceren kun je het beste je hart vasthouden voor de rest van hun hersenspinsels.

  Bij Accountview kunnen ze zich schijnbaar niet voorstellen, dat bedrijven om veiligheidsredenen hun boekhoudcomputer fysiek los willen hebben van een netwerk of internet. Blijkbaar nog steeds; ook na de NSA spionageaffaires. Er is nu ingevoerd, dat je updates van het programma (waar ook wij netjes voor blijven betalen) uitsluitend via het zo lek als een mandje zijnde internet gedownload kunnen worden en niet meer aangeleverd worden door een CD-rom, zoals in het verleden.

  We zijn door onze accountant min of meer gedwongen om deze ellende in huis te halen. Vroeger hadden we Exact waarover ik zeer tevreden was.
  Er valt dus nog het een en ander te verbeteren aan Accountview.

 2. KG

  Onze voor-administratie gebeurt in WeFact. WeFact heeft verschillende mogelijkheden om administratie’s naar de verschillende andere systemen te exporteren.

  WeFact kan echter niet naar AccountView exporteren omdat Visma niet mee wil werken. Ik zal in de toekomst niet meer voor AccountView kiezen.

 3. Freddy

  Waardeloos niets kan in het programma op een normale manier.
  Veel fouten zitten erin.
  Een bekend accountant bureau in de buurt heeft het al de laan uit gestuurd.
  Fabius maakt ook gebruik van deze rotzooi niemand kan er normaal mee werken.

 4. James

  Slecht functionerend programma loopt steeds vast. werkt slecht onder windows 10. Ene probleem opgelost ander verschijnt. regelmatig contact met help support die ook nog een arrogant zijn en zeker niet hulp vaardig. Kan alleen maar zeggen slecht programma voor veel te veel geld. Support komt zelf vaak ook niet één twee drie achter het probleem, zijn ze langer dan 15 minuten bezig en sturen dan forse rekeningen voor support. Accountview is een echte AFrader.

 5. Maurice

  slecht programma en onvriendelijk en arrogant personeel, met name de buitendienst medewerkers en klantenservice. Programma voldoet niet naar wens, weer andere module aanschaffen, en als men hulp vraagt krijgt men niet de volledige medewerking.
  Accountview is zeker geen aanrader voor de kleine zelfstandige ondernemer. Er zijn betere en goedkopere versies te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *