Review: Myfinance dé boekhoudsoftware voor de ZZP-er

myfinance logo review

Beoordeling

J. van Beek op 5
Website aanbieder

In deze review bespreken we de werking, de voor- en nadelen en de kostprijs van het online boekhoudprogramma Myfinance. Het programma werd ontwikkeld voor starters, ZZP’ers en BV’s. Het is ideaal voor startende ondernemers. Maar je kan Myfinance blijven gebruiken als je onderneming groeit. Het pakket is namelijk ook geschikt voor grotere bedrijven. Je kan het eenvoudig afstemmen op jouw specifieke situatie.

Omdat Myfinance erg gebruiksvriendelijk is, kan je zelfs als beginnende ondernemer zelf je boekhouding opvolgen, ook zonder voorafgaande boekhoudkennis. Maar als je toch hulp wil bij je financiële administratie, kan je gebruik maken van het Online samenpakket van Myfinance. Of je kan je boekhouder toegang geven tot het programma om alles te controleren.

Werking van Myfinance

Met Myfinance kan je snel en eenvoudig je boekhouding opvolgen. Het programma werkt met een web-versie en een handige app. Met de app kan je je verplaatsingen en je uren registreren. Je scant er ook overal onmiddellijk je bonnetjes mee in. Met de web-versie upload je dan weer de overige facturen. Omdat je alles online factureert, worden de facturen die jij verstuurt direct in je boekhouding opgenomen. Factureren gaat trouwens erg snel. Je voegt standaardproducten of diensten toe en maakt kopieën van terugkerende facturen. Het totaalbedrag wordt automatisch uitgerekend. Dat hoef je dus niet meer handmatig te doen, waardoor je tijd uitwint.

Via het dashboard en de app van Myfinance heb je altijd en overal een actueel inzicht in je cijfers. Je krijgt onmiddellijk een overzicht van alle openstaande facturen (binnenkomend en uitgaand). Hierdoor vermijd je betalingsachterstanden. Na elke boeking kan je trouwens zien hoeveel BTW je moet betalen of terugkrijgt. Je kan heel eenvoudig de volledige rapportage oproepen. Je balans en winst- & verliesrekening staan onmiddellijk voor je klaar. Het indienen van je BTW-aangifte gaat bijna vanzelf. Eens je alles ingeboekt hebt, worden de bedragen automatisch gegenereerd. Het formulier is bovendien identiek aan dat van de Belastingdienst. Zo hoef je enkel nog de bedragen over te nemen.

Myfinance werkt samen met alle banken (Rabobank, ING, ABN-AMRO, knab, bunq, Triodos Bank). Hierdoor kan je heel eenvoudig al je bankgegevens toevoegen aan jouw online boekhouding. Maar is het wel veilig om je financiële administratie online bij te houden? Myfinance neemt alle nodige voorzorgen. Het pakket is ontwikkeld door experts met jarenlange ervaring in het schrijven van software voor banken en andere financiële instellingen. Er wordt gewerkt met een gecertificeerde SSL-verbinding. Voor de clouddiensten wordt gebruik gemaakt van Microsoft Azure. Bovendien is er een strikt wachtwoordbeleid. Of je kan inloggen met je vingerafdruk.

Voordelen Myfinance

Niet alleen de gebruiksvriendelijkheid en de veiligheid van Myfinance is het vermelden waard. Hierboven kwam ook de handige app aan bod. Omdat je boekhouding altijd overzichtelijk bijgewerkt is, voorkom je fouten en boetes. Een ander voordeel is dat het pakket je toelaat om te kiezen hoe je je boekhouding wil opvolgen. Als je niet alles zelf wil doen, kan je ervoor kiezen om je boekhouder gratis toegang te geven tot het programma. Of je kan Myfinance een gedeelte van je administratie laten doen door te kiezen voor het Online samenpakket.

Wie gebruik maakt van Myfinance kan terugvallen op een deskundige helpdesk. Op de Service-pagina vind je een contactformulier om eventuele vragen door te sturen. Je kunt de helpdesk van Myfinance ook even toegang geven tot je account, waardoor ze met je mee kunnen kijken. Op de website staat er bovendien een zeer uitgebreide Kennisbank. Naast 32 artikels met veelgestelde vragen, wordt er uitleg gegeven over het programma (een handleiding van 19 artikels) en diverse boekhoudtermen (14 artikels). Het aantal artikels neemt trouwens nog steeds toe. Schrijf je in voor de nieuwsbrief of neem een kijkje op Facebook, LinkedIn of YouTube.

Nadelen

Voor een startende ondernemer is Myfinance zeker interessant. Je krijgt veel hulp voor een eerder beperkte investering. Maar eens je zaak begint te groeien, zal je wellicht toch overschakelen naar een uitgebreider pakket. De meeste grotere ondernemingen zijn nu eenmaal niet gebaat met een boekhoudprogramma waarmee je geen offertes kan opmaken of een voorraad kan bijhouden.

Wat zijn de prijzen?

Zelf je administratie opvolgen? Dat kan met het Compleet pakket. De prijs bedraagt 9 euro per maand op jaarbasis. Tenzij je ervoor kiest om per 3 maanden te betalen, dan kost dit pakket 12 euro per maand. De opzegtermijn bedraagt 1 maand. Je maakt gebruik van het complete pakket, zonder beperkingen of bijkomende kosten. Je kan online factureren, standaard producten aanmaken en je relaties bijhouden in een adresboek. Het aantal banktransacties is onbeperkt. Er is toegang voor 2 gebruikers (als je bijvoorbeeld je boekhouder toegang wil geven tot je administratie). Je hebt toegang tot de volledige rapportage (winst- en verliesrekening en balans) en je BTW wordt automatisch berekend.

Wil je hulp bij het opvolgen van je financiële administratie? Dan kies je voor het Online samenpakket. Dit kost 20 euro per maand. Je kan het enkel aankopen op jaarbasis. Jij kan kiezen welke boekingen door Myfinance opgevolgd worden. Veelvoorkomende boekingen doe je eerder zelf. Eenmalige boekingen worden dan weer opgevolgd door Myfinance. Zij herstellen ook foutieve boekingen en sluiten het boekjaar af. Voor deze 2 pakketten is er een gratis proefperiode van 15 dagen. Deze is vrijblijvend en stopt automatisch.

Als je overstapt van een ander programma, of je bent net opgestart, dan kan je gebruik maken van de Overstapservice. Voor een eenmalige kost van 95 euro word je bestaande administratie overgezet naar Myfinance. Je persoonlijke instellingen worden direct goed gezet, waardoor je onmiddellijk terug met je boekhouding aan de slag kan. Maar ook voor startende ondernemers is dit pakket interessant. Je richt samen met de mensen van Myfinance je boekhouding in. Bovendien krijg je een persoonlijke uitleg over de werking van het programma. Alle vermelde prijzen zijn exclusief BTW.

Het eindoordeel Myfinance

Ben je op zoek naar een programma waarmee je voor een laag en vast bedrag gemakkelijk en veilig online kan boekhouden? Dan ben je bij Myfinance aan het juiste adres. Met de service om op te starten en het Online samenpakket is het programma ideaal voor starters. Hou er wel rekening mee dat het Online samenpakket meteen een abonnement op jaarbasis is. Al valt de investering van 240 euro op jaarbasis (excl. BTW) wel mee. Maar het is een brug te ver om te stellen dat dit programma ook interessant is voor grotere ondernemingen. Echter richt dit pakket zich op ZZP’ers, Freelancers en kleine administraties en daar is dit pakket uitermate geschikt voor.

Proberen?

Gratis aanmelden

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Myfinance
Onze beoordeling
51star1star1star1star1star

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met

  1. Anna de Ruiter

    Myfinance is een verrassend eenvoudig pakket. Zelfs ik als starter kan zonder boekhoudkennis het pakket gebruiken. Je BTW-aangifte staat automatisch klaar en dat voor de prijs van slechts 9 euro per maand. De helpdesk is deskundig en snel.

    Aanrader voor iedere starter!

  2. Ruben Evers

    Verweg het meest gebruiksvriendelijke pakket! Eerste begonnen met een ander boekhoudpakket uit bovenstaand rijtje, maar Myfinance is echt super eenvoudig in gebruik. Snelle én uitgebreide reactie op mijn vragen. Ik kreeg zelfs een mail of de boeking gelukt was. Daarnaast krijg je een compleet pakket voor een (zeer) lage prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *