Review: Flexify, eenvoudig online boekhouden?

logo flexifyIn deze review bespreken we de werking, voor- en nadelen en de kostprijs van de online software van het administratiepakket Flexify.

Beoordeling

Flexify J. van Beek op 3
Website aanbieder

Flexify is een bedrijf dat in 2014 werd opgericht in Nederland. De oprichter hield, samen met zijn programmeur en sales manager, steeds voor ogen om te streven naar een zo fijn mogelijke gebruikservaring. Op vandaag leidt dat al tot een aantal mooie samenwerkingen met belastingadviseurs. Het idee achter het concept is dat iedere ondernemer in staat moet zijn om zijn eigen administratie te voeren, op ieder moment en in zo weinig mogelijk tijd. En waar nodig, is er altijd de bijstand van de helpdesk van Flexify.

Werking van Flexify boekhouden

Flexify biedt een totaaloplossing aan, je kunt er met andere woorden je hele administratie in voeren. Als ondernemer kun je zelf aan de slag, ook als je helemaal niet veel van boekhouding af weet bijvoorbeeld. Flexify bied je de mogelijkheid om een adviseur in te schakelen van op afstand, wanneer je echt niet verder kan. Vanuit één account kunnen ook meerdere administraties worden bijgehouden. Meer zelfs: hoe meer administraties je bijhoudt, hoe goedkoper het aanbod van Flexify wordt.

Je administratie inboeken via Flexify is relatief eenvoudig op zich. Daarnaast kun je nog rekening houden met een paar specifieke zaken die je het nog gemakkelijker maken. Je werkt in ieder geval vanuit een geordende administratie. Die specificaties kun je gemakkelijk op de website van Flexify raadplegen.

Op vlak van boekhouding kun je natuurlijk de inkoop- en verkoopfacturen gaan boeken, alsook de financiële verrichtingen. Flexify biedt een standaard rekeningschema aan, dus een lijst van rekeningen waarop de verschillende kostensoorten kunnen worden geboekt. Die lijst pas je natuurlijk nog verder aan waar nodig en naargelang je eigen behoeften. Flexify heeft ook een eigen belastingmanager die je begeleidt doorheen het creatieproces van een btw aangifte.

Met één enkele druk op de knop kun je bij Flexify zien hoeveel facturen je nog moet betalen en hoelang bepaalde rekeningen blijven open staan. Bij het inboeken van investeringen biedt Flexify automatisch de mogelijkheid om rechtstreeks de kost te gaan spreiden over de jaren heen. Op de website van Flexify vind je nog meer dergelijke handigheden om te weten, net als een uitgebreide toelichting per deelgebied van de boekhouding (zoals het inboeken van verkoopfacturen of de opmaak van een resultatenrekening).

De voordelen van Flexify

Flexify maakt gebruik van een duidelijke structuur en een gebruiksvriendelijke interface. Dankzij de duidelijke knoppen bijvoorbeeld, spaar je al vlug heel wat tijd uit. En die tijdsbesparing uit zich niet alleen op dat vlak. Denk maar aan het geautomatiseerd klantenbeheer of de gratis incassoservice.

Het totaalpakket is ook één van de troeven van Flexify. Voer dus niet alleen je boekhouding met dit pakket, maar doe ook aan facturatie, kilometerregistratie of debiteurenbeheer. Beperk je niet tot de maandelijkse boekhouding, maar vertrek ook vanuit Flexify voor de opmaak van je jaarlijkse resultatenrekening of belastingaangifte.

Het gratis proefaccount bied je de kans om 14 dagen lang het pakket uit te proberen op vrijblijvende basis. Na afloop van die periode kun je kiezen voor een abonnement, of je beëindigt gewoon de samenwerking. Zonder verder gevolgen. Een gekozen abonnement blijft trouwens maandelijks opzegbaar.

Bespaar tussen de 70% en 80% ten opzichte van Exact, Twinfield en Reeleezee. Wij geloven dat boekhoud software geen vele honderden euro’s per jaar hoeft te kosten zoals het dat bij genoemde pakketten wel doet. Offective is een kostenefficiënte organisatie en daarom kunnen wij vergelijkbare functionaliteit voor een fractie van de prijs aanbieden.

In bepaalde rekenvoorbeelden kunnen verschillen in prijzen ontstaan. Offective geeft een unieke laagste prijs garantie voor alternatieven zoals AccountVieuw; Unit4; Twinfield; Exact; Reeleezee; Asperion & Muis Software. U kunt altijd contact met ons opnemen.

Wij realiseren ons dat goede software alleen ontstaat door naar de gebruikers te luisteren. Veel van de nieuwe functionaliteiten die we ontwikkelen komen als idee bij onze gebruikers vandaan.

Veilig en altijd up to date in de Offective cloud. Offective neemt alle mogelijke maatregelen om uw gegevens te beschermen. Dagelijkse back-ups die op verschillende locaties in Nederland worden opgeslagen en een uptime garantie van 99.99% zorgen er voor dat uw gegevens veilig en altijd en overal ter wereld toegankelijk zijn.

De nadelen van Flexify

Flexify heeft meer voordelen dan nadelen, dat is duidelijk. Het is zeker een mooie aanbieder op de markt. Maar het aanbod van online administraties is de dag van vandaag vrij groot. Wie goed zoekt, vindt dus nog pakketten die minstens dezelfde features en service aanbieden en misschien zelfs tegen een scherpere prijs. Flexify bestaat natuurlijk ook nog niet zo lang dus hier en daar duiken ook wel eens beginnersfoutjes op in het pakket.

Wat is de prijs van Flexify?

Naast het gratis proefpakket biedt Flexify een totaalpakket aan waarmee je zelf je volledige boekhouding kan bijhouden. Dit pakket kost je 17 euro per maand en daarmee kun je niet alleen starten met boeken en facturen opmaken maar kun je ook gebruik maken van de heldere inkomsten- en uitgavenoverzichten. Je boekhouding is dan ook niet enkel bereikbaar op je computer, maar ook op afstand (via je smart phone of tablet). De gegevens bevinden zich immers in de cloud.

Wie met een externe adviseur werkt, kan hem ook gratis toegang geven door de creatie van een extra gebruiker. En we hadden het al eerder over de voordeligere totaalprijs voor meerdere administratie. Voor de eerste administratie betaal je dus 17 euro per maand, maar de tweede kost je nog slechts 12 euro per maand (een derde zelfs maar 9 euro per maand).

Tot slot biedt Flexify ook nog enkele standaardprijzen aan voor afgelijnde projecten. Zo betaal je bijvoorbeeld 129 euro voor de opmaak van de aangifte inkomstenbelasting van een eenmanszaak. De opmaak van de jaarrekening van een vennootschap kost dan weer 350 euro. En zo zijn er ook vastgelegde prijzen voor controles, extern advies of jaarrapporten. Flexify kan ook de boekhouding voeren voor jou: voor een prijsje van 39 euro per uur.

Eindoordeel van onze ervaring met Flexify

We kunnen concluderen dat Flexify een mooi aanbod heeft. Misschien niet het allerbeste op de markt, maar zeker ook niet het minste. De prijs valt bovendien ook goed mee. En, misschien wel het meest belangrijke, je voert er je boekhouding mee op een snelle, degelijke en overzichtelijke manier.

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
Flexify
Onze beoordeling
31star1star1stargraygray

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *