Gere-geld review – ervaringen en beoordelingen – Boekhoudbuddy

ervaringen gere-geld

Beoordeling

J. van Beek op 5
Website aanbieder

In deze review bespreken we de werking, de voor- en nadelen en de kostprijs van het online boekhoudpakket Gere-geld. Het pakket werd specifiek voor kleinere ondernemers samengesteld. Het beheer werd in 2015 overgenomen door KEMBIT. Zij willen de mogelijkheden van de software uitbreiden door alle administratieprocessen zo veel mogelijk te automatiseren. Dit zorgt ervoor dat ondernemers minder tijd in hun boekhouding moeten investeren.

Het doel van het programma is ZZP’ers meer inzicht geven in hun boekhouding. Krijg je stress van al dat prutsen in Excel, maar wil je niet betalen voor een duur, uitgebreid boekhoudpakket? Dan is Gere geld de oplossing. Boekhoudkundige kennis is niet vereist om ermee aan de slag te gaan. En als ZZP’er heb je nu eenmaal niet dezelfde opties nodig als een grote onderneming. Bovendien kan je samenwerken met één van de administratiekantoren van Gere-geld.

Werking van het programma

Gere-geld is een professioneel boekhoudsysteem. Je kan je financiële administratie 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 raadplegen in de cloud. Enkel opties die ZZP’ers echt nodig hebben, werden in het pakket opgenomen. Dankzij elektronische facturen gaat factureren heel eenvoudig. Bovendien kan je je facturen een eigen stijl geven. Bankverrichtingen worden automatisch ingelezen. Er is ook een app om bonnetjes in te lezen. Dankzij de rapportage behoud je het overzicht en zoom je vlug in tot de facturen. Je kan heel eenvoudig je Btw-aangifte indienen. Ook het opmaken van de jaarrekening en indienen bij de Kamer van Koophandel gaat heel snel. Het programma is erg gebruiksvriendelijk. Hierdoor kun je boekingen snel tussendoor uitvoeren en blijft je administratie up-to-date. Je kan je boekhouding dus makkelijk zelf opvolgen, ook al heb je een beperkte boekhoudkennis.

Maar als je je administratie toch gedeeltelijk of volledig wil uitbesteden, dan ben je bij Gere-geld aan het juiste adres. Een nationaal netwerk van administratiekantoren zorgt ervoor dat je met jouw vaste contactpersoon uit het kantoor in je buurt kan afstemmen wie wat voor zijn rekening neemt. Volg je eigen administratie op, maar laat de mensen van Gere-geld de aangifte van je inkomstenbelasting indienen. Of laat hen alles in orde brengen voor je belastingen en het indienen van de jaarrekening. Je kan je 12 maanden laten begeleiden door het administratiekantoor of je kan ervoor kiezen om hen alles te laten opvolgen.

Voordelen

Eerder vermeldden we al dat je met Gere-geld op elk moment van de dag je boekhouding kan raadplegen en dat het programma erg gebruiksvriendelijk is. Daarnaast is het een groot voordeel dat je als gebruiker van het online pakket meteen deel uitmaakt van een netwerk. Je kan namelijk gratis gebruik maken van een boekhoudplatform met als doelgroep ZZP’ers die zelf (gedeeltelijk) hun financiële administratie opvolgen. Je kan er terecht met vragen over de werking van het online pakket. Of je deelt er jouw financiële en belastingtechnische vragen met je collega ZZP’ers. Er is ook een demoversie van het boekhoudprogramma te vinden. Je kan er video’s bekijken over hoe je het pakket moet inrichten en over de werking ervan.

Als abonnee heb je recht op een uur gratis hulp om het programma te leren kennen en in te richten volgens jouw administratie. Er wordt ook een tweedaagse training aangeboden om je eigen boekhouding in kaart te brengen. Zo krijg je financieel inzicht in je eigen onderneming. Op het boekhoudplatform vind je verder een kennisbank. Er is een wekelijks vragenuurtje en er worden webinars aangeboden. Je kan ook het e book “Ik heb niets met cijfers” downloaden, geschreven door de mede-eigenaar van Gere-geld. Dit leert je hoe je je financiële administratie op een overzichtelijke manier kan inrichten. Onder de Helpdesk vind je een pagina met veelgestelde vragen (FAQ). Maar je kan ook contact opnemen via het formulier op de website, via e-mail, telefonisch of via sociale media (Facebook, Twitter, YouTube en LinkedIn).

Nadelen van Gere-geld

Met 179,40 euro (excl. BTW) op jaarbasis blijft de investering voor startende ondernemers beperkt. Weliswaar zijn er gelijkaardige pakketten die goedkoper zijn. Er zijn ook uitgebreidere pakketten beschikbaar in dezelfde prijscategorie. Het grote pluspunt van Gere-geld is dat je kan gebruik maken van hun nationaal netwerk administratiekantoren. Zo kunnen beginnende ondernemers zich persoonlijk laten bijstaan bij de opstart van hun zaak. Maar dan moet je als starter wel meteen een veel grotere investering maken.

Je kan er ook voor kiezen om volledig zelf je financiële administratie op te volgen door gebruik te maken van het boekhoudpakket. Dat lukt, zelfs zonder enige boekhoudkennis. Maar je moet wel een paar uur uittrekken om je administratie in te richten en wegwijs te worden in het programma. Als je zou kiezen voor een uitgebreider pakket zal je je misschien nog iets langer moeten inwerken. Maar eens dat achter de rug is, heb je wel meer tools ter beschikking zoals bijvoorbeeld uren- en ritregistratie.

Wat zijn de prijzen van gere-geld?

Je betaalt een vast bedrag voor Gere-geld. 0,01 euro voor de eerste maand en vanaf dan 15,95 euro / maand. Een abonnement voor het eerste kwartaal komt op 29,90 euro en daarna 45,85 euro / kwartaal. Voor het eerste jaar betaal je 164,45 euro en daarna 179,40 euro / jaar. Als je de aangifte inkomstenbelasting wil uitbesteden komt dit op 75,00 euro. Als je daarbovenop je cijfers wil laten nakijken kost dit 250,00 euro. Om daarnaast ook de aangifte vennootschapsbelasting en jaarrekening te laten samenstellen en deponeren betaal je 400,00 euro. Je kan je 12 maanden laten begeleiden door een administratiekantoor van Gere-geld. Dit komt op 520,00 euro. Als je je volledige boekhouding wil uitbesteden wordt er een prijs op maat overeengekomen.

Er wordt een online cursus aangeboden zonder (150,00 euro) en met feedback (249,00 euro). Je kan ook een tweedaagse training gaan volgen. Daarvoor betaal je 595,00 euro. Je krijgt weliswaar het boek “Ik heb niets met cijfers” (t.w.v. 20,00 euro) en de online cursus (t.w.v. 100,00 euro) gratis aangeboden. Bovendien kan je een jaar gratis gebruik maken van het boekhoudpakket (t.w.v. 179,40 euro). Alle bovenvermelde prijzen zijn exclusief BTW.

Beoordeling

Voor startende ondernemers is Gere-geld een interessante optie. Het uitgebreide online platform is een handig hulpmiddel als je alles zelf wil opvolgen. Daarnaast kan je een beroep doen op een vaste contactpersoon van het administratiekantoor in je buurt. Als je daarvoor kiest, zal de boekhouding wel een stuk zwaarder op je budget wegen. Je kan je ook een jaar laten begeleiden en daarna zelf alles opvolgen. Zo wordt de investering op lange termijn meteen een stuk lichter. Maar misschien ben je dan al klaar om een uitgebreider pakket te gebruiken. In de prijscategorie van 15 euro per maand zijn er toch pakketten beschikbaar met heel wat meer mogelijkheden.

Gere-geld.nl gratis proberen?

Direct aanmelden voor een proefaccount

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *