Review: Sneller betaald krijgen met efactuurdirect?

efactuurdirect review en ervaring

Beoordeling

Efactuurdirect J. van Beek op 4
Website aanbieder

In deze review bespreken we de werking, voor- en nadelen en de kostprijs van het online softwarepakket van efactuurdirect. Deze software werd in het jaar 2010 geïntroduceerd door het Nederlandse internetbedrijf ISDirect B.V., gevestigd te Alkmaar. Als missie stelt men het beschikbaar stellen van een gebruiksvriendelijk en flexibel facturatiepakket voorop. Dat pakket moet bovendien toegankelijk zijn voor iedere ondernemer (startende ondernemers, ZZP’ers, maar ook ondernemers met ervaring), en tegen een betaalbare prijs. Het team achter efactuurdirect beschikt over pakken ervaring en kennis op het vlak van de ontwikkeling van software, het aanbieden van diensten via het internet, het waarborgen van kwaliteit en het houden van een bedrijfsadministratie.

Dit online pakket laat ondernemers toe online facturen te versturen en te ontvangen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om op een eenvoudige manier offertes op te maken en de status van alle facturen nauwgezet op te volgen (klantenbeheer). Grote ondernemingen kunnen op die manier een pak tijd besparen omdat ze niet langer iedere maand grote hoeveelheden facturen moeten gaan inboeken. Maar ook startende ondernemingen en ZZP’ers kunnen uit de voeten met efactuurdirect. Zij zullen bijvoorbeeld gebaat zijn met de tools om de BTW-aangiften op te maken of de gewerkte uren om te zetten in een factuur. Zowel grote als kleine ondernemingen behoren dus tot de doelgroep van dit online facturatieprogramma. Hun voornaamste drijfveer is het vinden van een eenvoudig en aangenaam pakket dat hen bovendien tijd en geld kan besparen.

Werking van het programma

De applicatie heeft een modulaire opbouw. Daardoor kan men in efactuurdirect op maat functionaliteiten ontwikkelen. Op die manier creëren zij voor iedere ondernemer en iedere branche een unieke applicatie. Ook bestaat de mogelijkheid om het pakket te koppelen aan een boekhoudprogramma. Zo kan men de opgemaakte facturen in efactuurdirect onmiddellijk uploaden in het boekhoudpakket en kunnen externe boekhouders ook toegang krijgen tot het facturatiepakket.

Facturen en offertes kunnen in een eigen huisstijl worden opgemaakt dankzij de ingebouwde sjabloon wizard. Die wizard is zeer flexibel en daarom uiterst geschikt voor wie geen uitgebreide technische kennis heeft van HTML of CSS. De gebruiksvriendelijkheid vertaalt zich bijvoorbeeld in het gemak waarmee men het logo van de firma kan ‘slepen’ naar de gewenste plaats op de factuur of offerte. Je bepaalt je lay-out dus volledig zelf.

Met efactuurdirect kun je online factureren zonder dat je bijkomende software moet installeren. Een computer en een internetverbinding volstaan. Dankzij de unieke aanmeldgegevens kun je ook vanop externe computers inloggen in het systeem. Het systeem dat op die externe computer wordt gebruikt (Windows, Linux, Mac, enz.) maakt niet uit. Je kunt ook je facturen versturen via het programma. Dat kan eenmalig of periodiek en handmatig of automatisch. Handig ook is dat je kunt meegeven of je klant de factuur per post of per e-mail wenst te ontvangen.
Ook de inkomende facturen kunnen in het online pakket worden verwerkt. Op die manier verkrijg je een complete administratie (debiteuren en crediteuren) waaruit een BTW-overzicht probleemloos kan worden gerapporteerd. efactuurdirect stelt ook real time statistieken ter beschikking. Hierdoor krijg je op ieder moment inzicht in de financiële situatie van jouw onderneming.

Ondernemers met personeel zullen graag gebruik maken van de tool voor urenregistratie. Met deze tool kun je eenvoudig bijhouden hoeveel uren er aan een bepaald project werd besteed. Je kunt uiteraard ook je eigen gepresteerde uren zo gaan bijhouden. Op het einde van de maand bundel je alles per project en zet je die prestaties in een mum van tijd om in een rechtsgeldige factuur.

Het systeem maakt automatisch een back-up van al jouw gegevens en bewaart die gedurende tenminste 10 jaar in een archief. Dat stemt overeen met de voorwaarden die de Belastingdienst voorop stelt.

Omdat digitale facturatie in de lift zit, lanceerde efactuurdirect onlangs een nieuwe versie van hun facturatiesysteem. Nieuwe klanten krijgen automatisch deze versie ter beschikking, terwijl reeds bestaande klanten kunnen upgraden. In deze nieuwe versie zijn nieuwe functies (zoals de productregelkorting en de cc-mogelijkheid) toegevoegd en zijn er hier en daar wat verbeteringen aangebracht. Zo zijn de tekstvakken nu iets groter, waardoor je bijvoorbeeld meer relevante info kunt meegeven op je factuur of offerte.

De voordelen van efactuurdirect

Digitale facturen hebben in ieder geval al het voordeel dat men hierdoor bespaart op papier en portkosten. Daarenboven bespaar je veel tijd. Niet alleen de opmaak van facturen gaat snel, maar ook het verzenden geschiedt met slechts één druk op de knop. Vergeet niet: Hoe sneller de factuur bij je klant terecht komt, hoe sneller je de betaling zal ontvangen op je bankrekening.
Het online pakket van efactuurdirect is geschikt voor elke organisatie en elke ondernemer (klein en groot). Het is eenvoudig in gebruik en overal toegankelijk. De installatie van bijkomende software is daarbij niet vereist.

Een belangrijke troef van efactuurdirect is ongetwijfeld de mogelijkheid om meerdere gebruikers toe te voegen. Per gebruiker kun je bepalen in welke mate men toegang krijgt tot de gegevens. Zo kun je de secretaresse bijvoorbeeld machtiging geven om nieuwe klantengegevens toe te voegen of aan te passen, zonder dat ze daarbij inzage krijgt in de lijst met openstaande facturen van de betreffende klant.

efactuurdirect heeft ook het grote voordeel dat ze al een tijdje meedraaien in de wereld van online facturaties. Terwijl andere, vergelijkbare pakketten zich nu pas beginnen te specialiseren op vlak van digitale facturatie, beschikt efactuurdirect al over jaren ervaring.

Het pakket is gekoppeld met betaalterminals als iDEAL, Mollie, Multisafepay en Sisow. Daardoor kan er online, veilig en vooral snel worden betaald door je klanten.

De nadelen van efactuurdirect

De nadelen van dit pakket zijn zo goed als onbestaande. Er zullen ongetwijfeld wel enkele tools zijn die nog net iets beter kunnen worden ingericht, maar de klantenbeoordelingen zijn duidelijk. efactuurdirect is een goed pakket, en de minpunten zijn te verwaarlozen.

Wat is de prijs van efactuurdirect?

Men kan gratis gebruik maken van het volledige pakket wanneer men niet meer dan 3 uitgaande facturen per maand dient te verwerken. In dit pakket kan men bijkomend de inkomende facturen verwerken, offertes opmaken en versturen, uren registreren en klanten beheren. Voor een prijs van 99 euro per jaar kan men van dezelfde functionaliteiten genieten, met dat verschil dat men een pak meer facturen kan aanmaken en versturen (maximaal 5.000 facturen per jaar). Dankzij de overstapservice kan er te allen tijde worden overgeschakeld van het gratis naar het onbeperkt pakket.

Eindoordeel

efactuurdirect is ongetwijfeld een handig en eenvoudig facturatiepakket dat kan worden gebruikt door kleine, maar ook grotere ondernemingen. Bovendien beschikt het programma over enkele tools die de ondernemers toelaten om een volledige administratie op één centrale plek te gaan bijhouden. Uit de talloze klantenbeoordelingen die men online kan terugvinden, kan men maar één iets besluiten. efactuurdirect is een aanrader!

Wilt u ook gratis factureren met efactuurdirect?

Gratis aanmelden voor een account

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
efactuurdirect
Onze beoordeling
51star1star1star1star1star

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met Efactuurdirect

 1. Beste heer Van Beek,

  Bedankt voor de mooie review. Alleen een klein puntje van kritiek: onze bedrijfsnaam is efactuurdirect. Dus geheel zonder hoofdletters en volledig aan elkaar. Verder zijn we natuurlijk heel tevreden met de mooie recensie.

  Met vriendelijke groeten,
  Sebastiaan Huijsman

 2. Roel

  Geachte heer van Beek,

  Gebruikt u zelf ook Efactuurdirect?
  Wij vinden het namelijk lastig om met projecten te werken, of moet ik projecten als werkcodes zien? Denk aan een werkcode voor boekhouding, ib aangifte etc..

  Bij voorbaat dank,

  Roel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *