Review: Q-invoice de facturatie op orde + meer

q-invoice logo

Beoordeling

q-invoice J. van Beek op 5
Website aanbieder In deze review bespreken we alle functies, voor- en nadelen van het boekhoudprogramma Q-invoice. Dit is een boekhoudprogramma die speciaal ontwikkeld is voor dienstverleners, freelancers, groothandels, leveranciers, verenigingen, webshops en zelfstandigen. Q-invoice bespaart tijd en moeite door de effectiviteit van het boekhoudprogramma. Zo heb je alle financiële informatie op één plek en kun je ook nog eens een koppeling maken tussen jouw webshop en magazijn. Daarnaast helpt Q-invoice ook bij bezorgingen, kassa en ander maatwerk.

Heb jij een webshop of wil je graag een alles-in-één oplossing? Dan is Q-invoice gebouwd voor jou! Wanneer je het programma opent zie je een overzichtelijk dashboard waar gelijk al duidelijk wordt dat dit niet alleen om boekhouding gaat. Met de gemakkelijk te gebruiken drag-en-drop editor van Q-invoice, kun je zelf jouw dashboard personaliseren. Test het voor jezelf door je aan te melden voor een gratis proefperiode van 30 dagen.

q invoice dashboard

Werking van het programma

Q-invoice begon in de herfst van 2009 en was in eerste instantie alleen voor intern gebruik bedoeld. Niet alleen voor factureren maar ook voor het overzicht. De nieuwe versie van Q-invoice ontstond in 2013. Sindsdien wordt de software wekelijks bijgewerkt.
Met de compleet vernieuwde versie die binnenkort live gaat zijn ze weer helemaal up to date.

Tegenwoordig is Q-invoice veel meer dan alleen facturen sturen en een overzicht verkrijgen van klanten die nog moeten betalen. Zo kun je offertes, opdrachtbevestigingen, bestellijsten, pakbonnen, picklijsten en nog veel meer maken en versturen vanuit Q-invoice.

Door de webshop te synchroniseren heb je inzicht in verkopen en voorraad waardoor je gemakkelijk inkopen kunt doen. Wie had gedacht dat je BTW-aangiftes kon doen vanuit hetzelfde dashboard waar je de verkopen regelt?

Welke koppelingen heeft Q-invoice

Doordat Q-invoice vooral veel focus legt op webshops, hebben zij daar ook de meeste koppelingen voor. Zo zijn er koppelingen voor de volgende websites/ software:

 • Beslist
 • Bol.com
 • Lightspeed
 • Magento
 • Myshop.com
 • Gravity Forms
 • WooCommerce
 • Prestashop
 • Hikashop
 • Cs cart
 • Opencart
 • Virtuemart

Daarnaast kun je Q-invoice gemakkelijk integreren met IDEAL en SEPA incasso (automatische incasso binnen Europese Unie). Ook heeft het een RESTful API waarmee je je eigen applicaties kan koppelen.

Naast IDEAL en SEPA worden ook betalingen ondersteund via Mollie, Pay, Rabobank Omnikassa, Sisow, TargetPay, PayPal en Qantani/ Easy-ideal.

Q-invoice plugins

Er wordt een selectie van gratis plugins aangeboden:

 • Facturatie plugin voor Hikashop;
 • MultiSafePay integratie;
 • Google Drive koppeling voor mobiel gebruik;
 • WooCommerce plugin voor facturatie en ordering;
 • Dropbox integratie;
 • Nanda urenregistratie (tegen extra betaling);

q invoice koppelingen

 

De voordelen van Q-invoice

Q-invoice helpt bij alles wat betreft factureren, inkopen, etc. Maar wat hen onderscheidt van de rest is de top service die zij leveren. Als je een vraag hebt over iets (zelfs als het niet aan hen gerelateerd is) beantwoorden ze die binnen 24 – 48 uur.

Als je daarnaast nog problemen hebt met één van de software waar zij koppelingen voor aanbieden, dan kunnen ze daar ook bij helpen. Zo helpen ze Lightspeed webshops fouten wegwerken en het aanpassen van Gravity Forms in WordPress.

Heb je vragen dan kun je gemakkelijk terecht bij de helpdesk, deze zijn professioneel getraind en kunnen je bij de meeste vragen goed helpen.

De nadelen van Q-invoice

Er bestaat nog geen opzichzelfstaande app, echter is het wel mogelijk om via de mobiele interface allerlei zaken al onderweg te regelen. Zoals, urenregistratie en km-/rittenregistratie.

Wat is de prijs van Q-invoice?

Q-invoice werkt met 3 prijsmodellen: starter, advanced en expert. Deze kosten €12,50, €24,50 en €39,50 per maand (waarbij je voor elke 3 maanden vooruit betaald).

Werk je voor jezelf in Nederland als beginnende ondernemer? Dan is het eerste pakket meer dan voldoende. Je zult geen vreemde valuta kunnen gebruiken maar de basis is er wel.

Run je een beginnende webshop met een assistent, dan is de advanced optie perfect voor jou. Je kunt bijna alles gebruiken behalve meerdere leveranciers, prijsregels, staffelkortingen en nog een paar extra’s.

Kies je voor expert? Dan kun je gebruik maken van alle snufjes zoals SEPA incasso, bestellijsten en 5 gebruikers.

 

Factureren

Factureren is heel makkelijk. Door gebruik te maken van de standaard templates hoef je alleen de velden in te vullen en Q-invoice genereert een factuur. Het versturen kun je automatisch instellen, dus ook periodiek of handmatig.

Zoals je hierboven kunt zien zijn de facturen erg simpel en makkelijk te gebruiken en op te stellen. Al het nodige staat er op, je hoeft het alleen nog in te vullen.

Beoordeling Q-invoice

Tijdens onze review kwam vooral naar vormen dat Q-invoice ideaal is voor webshops met meerdere werknemers. Die kunnen alles in één overzicht verzamelen terwijl zij ook de webshop runnen.

Groothandels en leveranciers met 1 – 10 werknemers zijn ook goed geschikt voor het “expert” pakket. Voor zelfstandigen zou de starter of advanced pakket wel genoeg zijn maar worden alle mogelijkheden van Q-invoice niet optimaal gebruikt.

 

Gratis q-invoice account aanmaken en testen?

Aanmelden q-invoice

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met q-invoice

 1. Thomas

  Gebruik dit inmiddels al een tijd, en zou willen dat ik er nooit was.
  Wat een ellende. Reageren niet op e-mails. Zit vol met fouten en bugs.
  De basis is er maar het komt juist aan op de details.

  Lijkt erop dat men simpelweg te weinig personeel heeft waardoor alles achter loopt.
  Goed geprobeerd, maar blijf hier van weg.

 2. Ricardos

  Heerlijk en fijn programma om je facturen mee te sturen en het ook gelukkig ook mogelijk om een sepa incasso uit te voeren met q-invoice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *