Review: MoneyBird maakt facturen sturen leuk

Review MoneyBird door Boekhoudreviews.nl

Online facturen sturen met MoneyBird

Beoordeling

Moneybird J. van Beek op 5
Website aanbiederZoekt u een facturatiepakket om online mee te factureren dan bent u bij MoneyBird aan het juiste adres. In deze review bespreken we uit eigen ervaring de voor en nadelen van Moneybird. MoneyBird is een twee woorden: simpel factureren. Door de perfecte opbouw van de software is een factuur verzonden in nog geen 2 minuten. Iets waar andere facturatieprogramma’s tot nu toe niet aan kunnen tippen.

Het facturatie programma van MoneyBird kenmerkt zich door de eenvoudig en het gemak waarmee een factuur verzonden kan worden. De interface is duidelijk en overzichtelijk, hierdoor kan iedereen er direct mee aan de slag. Een handleiding is niet nodig als u een minimale kennis hebt over waar een goede factuur aan moet voldoen.

MoneyBird draait in de “cloud” daardoor is de facturenadministratie altijd toegangkelijk vanaf een PC/Mac, mobiele telefoon en via de app op een iPhone en iPad.

Door de extra functies waarmee facturen automatisch ingeboekt en verzonden kunnen worden is men weinig tijd kwijt aan het versturen en bijhouden van de facturen. Dat is de kracht van MoneyBird.

Ultiem gebruiksgemak

Door de eenvoudige interface is een factuur in enkele minuten verzonden. Het toevoegen van een nieuw contact gaat automatisch bij het aanmaken van een factuur. Daarmee is het mogelijk direct een overzicht krijgen van alle facturen van een contact plus welke factuur er al betaald is of nog niet.

MoneyBird ervaringen van gebruikers en goede reviews

Door de eenvoud en snelheid krijgt MoneyBird lovende beoordelingen van klanten. Ook onze ervaring is dat dit een van de beste programma’s is om uw facturen mee te versturen en de administreren. Tel daarbij op de lage kosten en je hebt een toppakket! Ook tevreden? of juist niet? Deel dan uw ervaring hier in de comments. Op TrustPilot krijgt MoneyBird gemiddeld een 8+.

Offertes maken en laten ondertekenen

Als ondernemer moet u vaak lang wachten en nabellen voor een akkoord op een offerte. Op het moment dat het akkoord gegeven is is het vaak nog wachten op de handtekening. Met MoneyBird kunt u eenvoudig een offerte sturen, en deze digitaal laten ondertekenen. De offerte wordt dan automatisch omgezet in een factuur. De ondernemen ontvangent deze factuur per e-mail en/of per post en kan deze ook direct betalen met iDeal. Deze oplossing van MoneyBird versnelt dit proces en geeft een duidelijk overzicht van de status.

Periodieke facturatie

Een functie van de Moneybird app die zeker niet mag ontbreken in deze review is de periodieke facturatie. Met deze functie kun je in enkele minuten een periodieke factuur sturen naar je klanten. Dit kan per dag, week, maand en jaar. Daarbij kunt u instellen dat MoneyBird zelf de factuur aanmaakt en nog niet verstuurd, of dat MoneyBird de factuur ook zelf automatisch verstuurd (per e-mail of per brief met PostNL).

Deze functie is erg handig als u abonnementen verkoopt, een betalingsregeling heeft afgesproken of elke maand een vast aantal uur wilt factureren.

MoneyBird App voor iOS (iPhone en iPad)

Een tweede grote plus van MoneyBird is de app. Hiermee kunt u op elk moment de status van uw facturen zien en nieuwe aanmaken en versturen. Extra tijdswinst krijgt u met de foto functie, hiermee kunt u direct een foto maken en uw papieren bon inboeken. (De app is natuurlijk gratis)

Gratis en betaalde pakketten

MoneyBird heeft 3 duidelijke pakketten namelijk:
Gratis account: Hiermee kunt u tot 3 facturen, offertes en inkoopfacturen boeken per maand.
Onbeperkt account: Hiermee kun je onbeperkt factureren en offertes sturen. Periodiek factureren en je facturen direct met PostNL versturen.
Plus account: Alle functies van een onbeperkt account met inzicht in categorien, bankmutaties inlezen en gedetailleerde rapportages.

Voordelen van MoneyBird

 • Klanten kunnen een factuur direct met iDeal betalen. De factuur wordt dan direct als betaald geboekt. (deze optie is gratis en optioneel op de transactiekosten na a +- 1 euro)
 • Een van beste en makkelijkste gebruiksomgeving van alle facturatie apps. Het is voor iedereen direct duidelijk en je kunt er met 5 minuten mee aan de slag.
 • Bonnetjes direct inboeken door het maken van een foto met je iPad of iPhone
 • Facturen direct vanuit MoneyBird met PostNL versturen (kosten 1 euro)
 • Gratis het onbeperkt pakket proberen voor 30 dagen
 • Koppeling mogelijk van MoneyBird met Magento, Drupal en Opencart

Nadelen van MoneyBird

 • Bij het betaalde pakket zit geen automatische import van bankmutaties. U moet dus zelf een export maken in de bankomgeving en deze importeren in MoneyBird om boekingen te kunnen doen.
 • Stuurt u meer dan 3 facturen maar minder dan 10 facturen per maand dan betaal je toch 10 euro per maand. Daarmee is de prijs per verstuurde factuur relatief hoog.
 • MoneyBird is geen echt boekhoud pakket, ondanks dat het een goed inzicht geeft in de te betalen of te ontvangen BTW. Het bijhouden en afschrijven van voorraad is bijvoorbeeld niet mogelijk.
 • Wilt u MoneyBird gratis proberen voor een maand? Dat kan, meld u dan aan via deze link en u krijgt het onbeperkt pakket gratis voor 30 dagen.

Gratis MoneyBird account aanmaken?

Aanmelden MoneyBird

Over deze beoordeling
Review Datum
Product review
MoneyBird
Onze beoordeling
51star1star1star1star1star

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Deel je ervaring met Moneybird

 1. Hans Graafmans

  Klopt inderdaad, heerlijk om mee te werken MoneyBird. Ga volgende maand naar een onbeperkt account!

 2. Online kado winkel

  Erg handig programma. Twijfel alleen nog tussen Moneybird en factuursturen.nl. De kosten van MoneyBird zijn hoger, maar het werkt net iets fijner. Factuursturen is een stuk goedkoper. Heb voor beide een trial account en weet het nog niet. Johan

  • mellery

   hallo,
   ik zit ook te overwegen tussen die 2.
   welke is het uiteindelijk geworden voor jou en waarom?

   groet,
   mellery

 3. Top programma! Wij gebruiken het tevens met de drupal koppeling waardoor na een online bestelling automatisch een factuur verstuurd wordt.

  Mis alleen nog de functie om een pakbon te maken.

  Ook erg handig is de Iphone app!

 4. CB

  Mooi programma, maar inderdaad ik verstuur zo’n 30 facturen per jaar, 120 euro per jaar komt dan neer op 4 euro per factuur dat is echt teveel…. en het max van 3 per maand is dan dus lastig, ik kom dus in de problemen bij drukke maanden, en moet dan facturen doorschuiven naar de volgende maand of later pas verwerken in MB… Dit terwijl ik best wat zou willen betalen, maar 10 E per maand is voor zo’n 30 factuurtjes per jaar is echt te duur… Jammer dat ze daarin niet kleinere zzp’ers wat tegemoet willen komen…

 5. Els van der Zalm

  Moneybird werkt heel prettig, dat staat buiten kijf. Ik blijf het wel een grote min vinden dat er geen Android app is. Bonnetjes direct invoeren kan alleen met iPad of iPhone. En ik heb nu eenmaal voor mijn prive-gebruik een voorkeur voor Android. Grote misser vind ik. Het maken van een app hoeft vandaag de dag echt niet zo veel meer te kosten.
  Ik wacht met smart op de uitbreiding van de GeldVogel app! En ga ondertussen toch eens kijken wat er nu aan alternatieven is. Schoorvoetend, dat wel….

 6. Tessa de Lange

  Ik heb moneybird ook geprobeerd. Het werkt goed. Het enige wat ik mis is het aanmaken van een jaarrekening. Het pakket is wat dat betreft niet helemaal compleet. Nu betaal ik mijn boekhouder alsnog 300 euro per jaar voor het opmaken ervan. Dat vind ik echt te duur aangezien ik zelf alles al netje bijhou. Ik ben net overgestapt naar Chimply. Daar heb je voor 18 euro per jaar een compleet pakket.

  Facturen sturen

  • hans

   Hallo Tessa,
   Dank je voor jouw reactie. Daardoor ben ik ook Chimply gaan vergelijken. Alleen… ik kom niet op € 18 per jaar, maar per maand. Zowel het filmpje als de prijsopgave noemen die maand prijs. Is het onlangs duurder geworden?
   Want als het enige voordeel ‘een jaarrekening’ is, dan weet ik het nog niet, dan blijft MoneyBird toch wel een handig alternatief, ook vanwege de iDeal betaling etc.

 7. Jacco

  Dit is nogal verouderd…

  Hoe zou Moneybird er tegenwoordig uitkomen? nadat het in 2015 meen ik, omgezet is naar 2.0 en naast facturatie ook echt boekhoudprogramma is geworden?

  Alvast dank voor uw reactie

  Jacco

 8. Rube (klik)

  Hallo,

  Ik gebruik Moneybird nu al 5 jaar en ik ben nog steeds super enthousiast.
  Het heeft me heel veel tijd en frustratie gescheeld sinds ik ben overgestapt. De mobiele app fijn voor onderweg en mijn belastingaangifte is zo gedaan dankzij de rapporten.

 9. John Derickx

  Moneybird is gewoon niet gebruikersvriendelijk. Ik ben geen Wizkid maar zeker geen digibeet. Iets eenvoudigs als het wijzigen van mijn bankrekeningnummer dat opgenomen wordt in mijn facturen kan ik zo snel niet vinden. Boekhoudkundig is het voor mij als leek ook niet goed begrijpelijk opgezet. Ik gebruik het denk ik zo’n 5 of 6 jaar. Facturen aanmaken en beheren is prima. Alleen bij 2 of 3 factuurtjes maken is het gratis maar ik betaal inmiddels 36 euro voor wat eenvoudig werk.
  De forse prijsverhoging per januari, zo’n 20% vind ik buiten proportioneel. Zeker voor die enkele factuurtjes die ik heb. De niet intuitieve inrichting van dit pakket daarbij heeft me doen besluiten om een ander pakket te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *