Exact Online Factureren Review

Exact Online review

Beoordeling

J. van Beek op 5
Website aanbieder

In deze review bespreken we het onderdeel factureren van het online boekhoudpakket Exact Online. (lees hier de Exact Online review)

Wat is Exact Online Factureren?

De internetapplicatie Exact Online is al jaren één van de meest gebruikte boekhoud- en facturatie software in Nederland en België. Het programma is echt op maat van ZZP’ers en kleine ondernemingen die graag zelf een deel van de administratie op zich nemen. In deze korte review gaan we alleen op de extra module factureren van Exact Online.

Hoe werkt het factureren met Exact Online?

Met de facturatie software kun je op een gemakkelijke en flexibele manier zelf facturen maken in jouw eigen huisstijl. Omdat die facturen rechtstreeks in het pakket worden opgemaakt, worden ze ook in die omgeving bewaard en kun je van daaruit alle facturen snel per e-mail (of per post) versturen naar jouw klanten. Op die manier hou je ook zicht op de factuurhistoriek per klant en kun je dus op ieder moment raadplegen welke factuur wanneer werd opgemaakt, verstuurd of betaald.

Handig ook is de mogelijkheid om automatisch betalingsherinneringen te versturen per post of per e-mail. Betalingsachterstand wordt zo snel opgevolgd en zo vermijd je nutteloze kosten. Met een simpele druk op de knop genereer je eenvoudige overzichten van openstaande facturen.

Dankzij de tool ‘Exact Online Scan & Herken’ kun je voortaan ook gescande facturen (zowel inkoop als verkoop) en zelfs rekeninguittreksels automatisch verwerken in het pakket van Exact Online. De gescande facturen worden per nummer bewaard en op die manier kun je dus altijd terugvallen op een zelf aangelegd digitaal archief. Dit bespaart u op langere termijn veel werk en tijd! Hoe werkt het precies? Scan jouw facturen en verstuur ze elektronisch naar de Exact Online Scanning Service. Zij doen de digitale verwerking ervan en na slechts 24 uren ontvangt u de digitale versies. Van een papieren factuur tot een digitale boeking in slechts enkele muisklikken dus. Elektronische facturatie is de toekomst!

De boekhoudsoftware is dan weer perfect aangesloten op het facturatieluik. Samen is Exact Online dan ook een volledig geïntegreerd pakket dat boekhouding, facturatie en CRM combineert. Het pakket geeft dus zowel inzicht in jouw financiën als in jouw relatiebeheer en klantenopvolging.

De voordelen van Exact Online Factureren

De voordelen van Exact Online Factureren zijn talrijk en spreken voor zich. Met Exact Online beschik je over een software die je altijd en overal kunt raadplegen en bijwerken (‘in the cloud’), zowel op vlak van boekhouding als op vlak van facturatie. Dit alles voor een vast bedrag per maand. De combinatie boekhouding en facturatie in één pakket zorgt voor een uniek geheel.

De eenvoudige structuur van het pakket laat je toe om pakken tijd te besparen. Wie toch graag wil dat zijn boekhouder of fiscaal adviseur kan meekijken, kan gebruiken maken van een handige tool daarvoor. Back-ups maken hoeft niet langer, daar zorgt Exact Online zelf voor.

Exact biedt bijkomend handige tools zoals de tool voor het scannen en herkennen van facturen. De eenvoud maakt van dit pakket een troef voor ZZP’ers en kleine ondernemers die graag zelf het heft in handen nemen. En wat die toegankelijkheid betreft: Dankzij de mobile apps van Exact Online kun je voortaan ook via de Smart Phone jouw financiën opvolgen.

De nadelen van Exact Online Factureren

De talrijke mogelijkheden die Exact Online Factureren biedt, heeft natuurlijk ook een keerzijde. In vergelijking met andere pakketten is Exact Online dan ook iets duurder, zonder onbetaalbaar te zijn. Let wel, dit geldt voornamelijk wanneer je alles zelf wil doen. Kies je voor een beperkter aanbod, in combinatie met een samenwerking met jouw boekhouder, komt het misschien toch nog voordeliger uit. Het is pas wanneer je verschillende modules nodig hebt, dat de totaalsom vrij snel oploopt.

Wat is de prijs van Exact Online Factureren?

Zoals al aangehaald, hangt de totaalprijs af van het aantal modules dat je wenst. Je doet er goed aan om rechtstreeks met Exact Online contact op te nemen voor een prijsofferte op maat van jouw eigenste behoeften.

De software voor facturatie wordt door Exact Online standaard aangeboden. Voor 119 euro per maand kun je gebruik maken van de modulen ‘Exact Online Uren & Facturen’ waarmee zakelijke dienstverleners hun facturatie kunnen integreren met de boekhouding. Via deze weg kun je gepresteerde uren online en overal bijwerken en correct en snel factureren.

Eindoordeel van onze ervaring met Exact Online factureren?

Bovenstaande analyse spreekt misschien wel voor zich. Exact Online is een zeer interessant pakket, zowel voor starters als voor gevestigde waarden in het ondernemersleven. Vandaag werken al duizenden zelfstandigen met het pakket, dat zegt genoeg.

Exact Online biedt alles om uit te groeien van een starter tot een middelgroot of groot bedrijf. Je kunt je volledig concentreren op de core business, terwijl het pakket van Exact Online een betrouwbare houvast biedt op vlak van financiële administratie. Toch nog hulp nodig? De online help desk van Exact Online staat voor je klaar!

De prijs ligt misschien iets hoger dan bij andere pakketten, maar je krijgt natuurlijk ook waar voor je geld. Kwaliteit kost geld, dat is een gouden regel die nu eenmaal overal geldt.

Wilt u na het lezen van deze review Exact Online 30 dagen gratis proberen?

Aanmelden Exact Online

Over J. van Beek

J. van Beek is al sinds 1991 actief als zelfstandig boekhouder voor ZZP'ers en het MKB. Voor hen doet hij de administratie, aangiftes en geeft hij fiscaal advies. Omdat veel nieuwe klanten de boekhouding graag online doen is hij opzoek gegaan naar de mogelijkheden. Zijn ervaring met verschillende boekhoudprogramma's deelt hij op deze site.
eboekhouden banner bottom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *